Рутерот секојдневно сам се рестартира во одредено време( можеш да го подесиш кога сакаш ) Мене на пример ми се рестартира у 6 сабајле така да не се ни примеќаЌе треба да се карам со овие од корисничка поддршка ..ама иам еден чуден проблем, секој ден, ама секој..во точно 14:15ч. се рестартира рутерот, и за минута-две снемува интернет, замрзнува сликата на макств и телефонот нормално. Чудно
Ај просветли не кај се прави тоа? Прво треба да се знае за кој рутер станува збор, дали е Speedportот?можеш да го подесиш кога сакаш
хммм Абе и мене ми е штиклирано maintain internet connection permanently ама исто и штиклирано ми е delay disconnection.... може и да е технички проблем нз што да ти кажем... пробај штиклирај и ова delay disconnection па види како ќе идеАј просветли не кај се прави тоа? Прво треба да се знае за кој рутер станува збор, дали е Speedportот?
Ако е тој и ако мислиш на опцијата Delay disconnection by provider to the period between
кај мене не е штиклирана, штиклирано е тоа над него за перманентна конекција
без разлика како е тоа подесено, рутерот прави мини рестарт од 1-2 секунди за мењање ip адреса на секои 6 часа ама тоа не трае 2 минути и не замрзнува слики или да гаси телефон.
Хаха, а кога некој ќе кажеше има подобри од телеком, сите викаа ти нормален ли си, иако е поскапо барем знаеш дека плаќаш за квалитет, ете ве читам неколку страници колку им е квалитетот. За 400ден месечно имам непрекинат интернет од 12мбит и 300гб, од март наваму без никаков проблем, ама никаков. Драго ми е што расчистив со лоповите од тхоум.Матната да ги однесит .. ко ке му појдам утре во салонот долу ко ке му спискам мамица да им ебам ме ебаваја така за макс тв утре задутре се изначекав 2 и пол недели дур го пуштија и тогаш требеше со дерење да се разберат .. сега ке му одам за интернетов .. ем најскап го плаќаме ем не ебаваат 15мин брз 10 мин не може да спушти ништо .
Хаха, а кога некој ќе кажеше има подобри од телеком, сите викаа ти нормален ли си, иако е поскапо барем знаеш дека плаќаш за квалитет, ете ве читам неколку страници колку им е квалитетот. За 400ден месечно имам непрекинат интернет од 12мбит и 300гб, од март наваму без никаков проблем, ама никаков. Драго ми е што расчистив со лоповите од тхоум.
Иако некои викаат дека имаат проблеми со Т-хоме не значи дека сите имаат проблеми (мене ми е се океј). Иако ти немаш никаков проблем со твојот оператор не значи дека на сите им е така ...Хаха, а кога некој ќе кажеше има подобри од телеком, сите викаа ти нормален ли си, иако е поскапо барем знаеш дека плаќаш за квалитет, ете ве читам неколку страници колку им е квалитетот. За 400ден месечно имам непрекинат интернет од 12мбит и 300гб, од март наваму без никаков проблем, ама никаков. Драго ми е што расчистив со лоповите од тхоум.
7,3 мб/с??? Па јас со средниот 3Макс со околу 10 мб/с симнувам...OMG Колку се здивив кај еден другар шо има Макс Оптик тој најскапиот пакет, со 7.3 мб/с му симнува :O
Ај некој нека пушти скриншот од торенти од тој Макс оптик пакет
Можеби мислеше човекот на симнување со 7,3 мегабајти у секунда, тоа се негде 56мегабитна конекција, додека на сајтот пишува дека треба да има 60мбитна конекција, не се живи ако не крадат.7,3 мб/с??? Па јас со средниот 3Макс со околу 10 мб/с симнувам...
Не не не не, значи со 70 mbps! Значи фактички му додаваат, не му одземаатМожеби мислеше човекот на симнување со 7,3 мегабајти у секунда, тоа се негде 56мегабитна конекција, додека на сајтот пишува дека треба да има 60мбитна конекција, не се живи ако не крадат.
ќутенката и нека не се фали многу, и јас едно време имав брзини над пропишаните во пакетот па кога им се пожалив за една ситница увидоа дека по "грешка" некој ми наштимал од таму да можам да симнувам со повисоки брзини и се заебаааааавНе не не не, значи со 70 mbps! Значи фактички му додаваат, не му одземаат
Грешка си, тешко од телеком да ти додаваат брзина, дури и кога имавме пример 6мбит на договор, максимум идеше 5,5мбит. Друго, да добиеш реална брзина делиш конекција со 8, значи ако во пакетот ти пишува 60мегабита/секунд делиш со 8, ќе добиеш брзина на симнување од 7,5 мегабајти/секунда што значи му крадат по 200кб/с. Ако е 70мегабита/секунд тоа ќе треба да му симнува со 8,75 мегабајта во секунда.Не не не не, значи со 70 mbps! Значи фактички му додаваат, не му одземаат