The King of Clay
Модератор
- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 5.037
- Поени од реакции
- 3.623
И кое е поквалитетно?1080i - interlaced, 1080p - progressive.
И кое е поквалитетно?1080i - interlaced, 1080p - progressive.
ProgressiveИ кое е поквалитетно?
Full HD се каналите. Еве види на линг сат: http://www.lyngsat.com/packages/total.html.Не не, дали од ТоталТВ пуштаат Full HD сигнал или сепак само смешен HD Ready како на овај од MaxTV, и тоа само за фудбал. -.-
Абре ти не мора да бараш, тој ресивер најверојатно ќе го даваат на новите корисници, а доколку ти се расипе Еколајтот ќе ти го заменат.Jas imam echolite resiver sega noviot e cisco ili treba da si baram takov resiver ne ve razbiram
е сега баш добро разбрав ептен ако некој најде слика нека стави да видиме разликата помеѓу 1080p и 1080i1080i - interlaced, 1080p - progressive.
на Макс тв имаат најверојатно само подесено на бојата на каналот да изгеда како да е премногу HD т.е Full HD а далеку е од тоаМакс тв лаже со HD-то, ама на Тоталтв ти се стварно во HD, тука нема грешка.
Drugar u epten golema guzva sum, ama da ne cekas eve linkovi da procitas, ako neso ne e jasno, prasajе сега баш добро разбрав ептен ако некој најде слика нека стави да видиме разликата помеѓу 1080p и 1080i
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:40 ---
на Макс тв имаат најверојатно само подесено на бојата на каналот да изгеда како да е премногу HD т.е Full HD а далеку е од тоа
???? За што збориш???sto e toa novoto od total ako moze nekoj da mi kaze?
А од кога знаев јас за овој канал, не е ништо посебно. Треба да ни го стават HRT1 и HRT2 за Македонија, а не вакви глупи канали.
Ова се моментално HD каналите кои ги има на Тоталтв: Sport Klub HD, Sport Klub +HD, Sport Klub Prime HD, Eurosport HD, Eurosport 2HD, National Geographic HD. Засега се толку, но можеби од есен ќе се најде уште некој, ама сега за тоа сеуште нема прецизни информации.освен тие Спорт клуб дали има други во HD ? Дали ја има МТВ 1 во HD? Јас немам тотал тв чисто информативно да прашам
ја има дигитално МТВ во HD некој ја гледаМТВ ја нема ни во ХД на Макс тв, па ти бараш на Тоталтв. Јасно и прецизно кажано, МТВ нигде ја нема вистински во ХД, само колку да се рече дека МТВ ја има во ХД.