- Член од
- 19 ноември 2008
- Мислења
- 741
- Поени од реакции
- 286
Зошто нигде ги нема МТВ каналите.Ни на кабелска,ни преку антена на дигитална?
Тоа е кампања на Владата, да си легнуваме порано, утре на работа сме. Ееееј, преродба не чека, алооо!Зошто нигде ги нема МТВ каналите.Ни на кабелска,ни преку антена на дигитална?
Значи не ширете деизнфорамции нема мтв хд сигнал. Како прво и основно сигналот го испраќа во 4:3 а не во 16:9 а тоа значи не може да биде хд. Сликата е подобра преку мпг 4 ама далеку е тоа од хд или фул хд. Ако имаш на даљинското копче инфо кликни и ќе ти покаже дека сигналот е сд и дека има 576 линии, а за хд треба 720 линии односно за фул хд 1080 лини.едно прашање ..нека одговри тој шо знај сигурно
имам ЛЦД телевизор со двб-т и мпег 4 фул хд
дали ќе ми треба антена за да го фаќам дигиталниот сигнал шо го пушта мтв од своите предаватели?
и дали ХД каналот уште функционира т.е дали се следи олимпијадата во ХД
Напротив...КОга ке го видиш инфото на ХД каналот ке видиш дека е 16:9 и дека има 1080 линии како што велиш,а на МPEG4 сигналот на МТВ е 4:3 со 576 линии како што и треба да биде,барем во Струга и Охрид е така за останатиот дел на Македонија не знам...Значи не ширете деизнфорамции нема мтв хд сигнал. Како прво и основно сигналот го испраќа во 4:3 а не во 16:9 а тоа значи не може да биде хд. Сликата е подобра преку мпг 4 ама далеку е тоа од хд или фул хд. Ако имаш на даљинското копче инфо кликни и ќе ти покаже дека сигналот е сд и дека има 576 линии, а за хд треба 720 линии односно за фул хд 1080 лини.
Значи кај мене не е така, кога ќе ставам оргинал слика ми ја дава 4-3 а на инфо ми пишува 576 сд сигнал.Напротив...КОга ке го видиш инфото на ХД каналот ке видиш дека е 16:9 и дека има 1080 линии како што велиш,а на МPEG4 сигналот на МТВ е 4:3 со 576 линии како што и треба да биде,барем во Струга и Охрид е така за останатиот дел на Македонија не знам...
Кај мене во инфо стои 16:9 1080i. А и сликата доволно кажува дека е HD. Само на ракометот не е баш јасна а на другите спортови е исто како на Eurosport HDЗначи не ширете деизнфорамции нема мтв хд сигнал. Како прво и основно сигналот го испраќа во 4:3 а не во 16:9 а тоа значи не може да биде хд. Сликата е подобра преку мпг 4 ама далеку е тоа од хд или фул хд. Ако имаш на даљинското копче инфо кликни и ќе ти покаже дека сигналот е сд и дека има 576 линии, а за хд треба 720 линии односно за фул хд 1080 лини.
Епа за едни мајка а за други маќеа. Еве како е кај мене -Кај мене во инфо стои 16:9 1080i. А и сликата доволно кажува дека е HD. Само на ракометот не е баш јасна а на другите спортови е исто како на Eurosport HD
Не ти ова тебе ХДто тој е на друг канал.Во Скопје е на 52 дигитален канал а по другиве градови не знам.Епа за едни мајка а за други маќеа. Еве како е кај мене -
Ок, во право си го најдов, но во споредба со ББС од интернет и ова ХД на МТВ разликата пак е огромна се мути сликата, им треба може појака техника која ја немаат.Не ти ова тебе ХДто тој е на друг канал.Во Скопје е на 52 дигитален канал а по другиве градови не знам.
Чекај добро е и вака што пуштија,за нив ова е прогрес.До пред година две сликата им беше за нигде ова е супер.Може ќе ја средат кога целосна своја ХД програма ќе произведуваат а не само на спортски настани да превземаат.Ок, во право си го најдов, но во споредба со ББС од интернет и ова ХД на МТВ разликата пак е огромна се мути сликата, им треба може појака техника која ја немаат.
И уште една разлика има од ББС и МТВ, тоа е 1080p 1080i. Тоа значи дека кај ббс е прогресивно скенирање и ја чита секоја линија, додека кај мтв е интерлактед и ја чита секоја втора линија.
BBS
Не викам не, одлична е сликата, можеби е и до антената и кабелот преку кој се пренесува сигналот, сепак е ова хд материјал па ваљда не е исто со антена од пред 20 години и обичен кабел да се добие слика без да се кочи. навистина премногу ми кочеше и повремено се губеше сликата па не можев да уживам во хд преност и морав да префрлам на аналогно ил ида гледам на ббс преку нет.Чекај добро е и вака што пуштија,за нив ова е прогрес.До пред година две сликата им беше за нигде ова е супер.Може ќе ја средат кога целосна своја ХД програма ќе произведуваат а не само на спортски настани да превземаат.
Како ја најде МТВ 1 HD ? гледам мениво е на македонски
Преку антена ќе ја бараш мтв 1 хд. имам и јас бум тв, и има опција да не мора да ја вадиш антената од бумот и да ја ставаш во тв, туку има уште еден излез на бум тв кутијата, само ти треба кабел антена со машко и женско на краевите. Еве овде имаш објаснето -Како ја најде МТВ 1 HD ? гледам мениво е на македонски
преку телевизор кој има дигитална или преку некој ресивер?
се извинувам што пишав пост врз пост ако може некој нека ги спои тоа затоа што едното е пишано вчера а ова денес