Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да не има нови изработкИ?

Could Not complete the request because the file-format module cannot parse the file.
Зш?

ajde i jas kako nova ovde da pisam dosta me zaenteresira ovaa tema pa resiv da pisam i da mi kazete nesto poveke za koristenje na fotoshop citav ovde dosta na taa tema no kaj mene nisto ne najdov od toa sto go objasnuvate vie e vaka sega jas go imam arcSoft photostudio 6 ke moze li nekoj da mi objasni kako da go koristam ili da download drug i koj i kako da rabotam me interesira za dodavanje pozadini,nekoi detali menenje na boja na kosa i takvi raboti pa ajde koj saka neka mi odgovori kako sto gledam mn imate znaenje vo oblasta na fotoshop

ajde i jas kako nova ovde da pisam dosta me zaenteresira ovaa tema pa resiv da pisam i da mi kazete nesto poveke za koristenje na fotoshop citav ovde dosta na taa tema no kaj mene nisto ne najdov od toa sto go objasnuvate vie e vaka sega jas go imam arcSoft photostudio 6 ke moze li nekoj da mi objasni kako da go koristam ili da download drug i koj i kako da rabotam me interesira za dodavanje pozadini,nekoi detali menenje na boja na kosa i takvi raboti pa ajde koj saka neka mi odgovori kako sto gledam mn imate znaenje vo oblasta na fotoshop

Програмата што ја имаш од тоа што гледам слики е со помалку можности но поедноставна од Фотошоп, но сепак доволно моќна за многу работи. На интернетов побарај туторијали за таа програма. На google (или yahoo, bing) го пушуваш името на програмта, што сакаш да направиш и евентуално допишуваш tutorial.
Иначе има друга активна тема за Фотошоп во подфорумот „Веб дизајн, графички дизајн“ и таму можи да прашаш и за друга програма оти многу работи се прават слично.

acid ke moze li vo pp malku da mi objasnis kako da koristam photoshop imam arcSoft photostudio 6 aj pliss bidi fer malku mi objasni od ovie postovi nisto ne svativ ili kazi mi da simnam nekoj dobar photoshop pozzz

acid ke moze li vo pp malku da mi objasnis kako da koristam photoshop imam arcSoft photostudio 6 aj pliss bidi fer malku mi objasni od ovie postovi nisto ne svativ ili kazi mi da simnam nekoj dobar photoshop pozzz
со помош на гугл у јутуб се се учи.....

Некој да не има нови изработкИ?

jaс...:wink:

пробував да направам retouch ... ама не ми излезе како што сакав
еве го :

wkmu5j.jpg

:kesa: :toe:

ven.jpg

ова сонцево го праев според еден туторијал али лошо искочи.....

Attachments

• Сонце.jpg
    Сонце.jpg
    113,5 KB · Прегледи: 11
jaс...:wink:

пробував да направам retouch ... ама не ми излезе како што сакав
еве го :

wkmu5j.jpg

:kesa: :toe:
цела слика си ја заматила, си требала прво да напраиш дупликат па после да маваш слаб гаусиан блур, и после да избришеш деловите кај косата/капата

Mi se dopadna edno dugme na web strana go skinav ama ne znam kade da vidam koj font e upotrebeno i koi funkcii da se napravi istoto ...

И дедоми работи фотошоп али се откажа:D Шала на страна сеа на лаптопот ставив виндоус 7 и успешно се инсталира и иконата коа ја стајв на декстоп ова ми го покажува
http://img508.imageshack.us/i/fotosop.png/

После ја вратив во фолдерот кај што е инсталацијата и ми го покажува ова
http://img194.imageshack.us/i/fotosoperor.png/

Стискам трипати ок и ми го пушта а после коа го укључува ми го покажува ова
http://img30.imageshack.us/i/stopa.png/

И се гаси...решение?Пробав со преинсталација пак истото....

И јас на лап топ имам Виндовс 7, али јас го ставам Фотошопот цс5 и кликам на иконата (апликацијата) за да се уклучи и нејќе.. не реагира... :S

И јас на лап топ имам Виндовс 7, али јас го ставам Фотошопот цс5 и кликам на иконата (апликацијата) за да се уклучи и нејќе.. не реагира... :S
Run in compatibility mode?

Мислам дека е потребен 64-битен виндоус за ЦС5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom