Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ако правиме муабет за нафраерско и највпечатливо отварање на Олимписки игри, за мене ненадминливи се оние од Сиднеј. Пооо екстаза...:cuc:

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.225
Поени од реакции
7.312
Ама кој убиствен поглед им фрли кралицата на грцине кога поминуваа :pos:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Зошто би требало да се докажуваат? :D

Докажани се одамна они...само треба да се биде реален за да се признае она што е очигледно. Едно е да не ги сакаш како нација, или пак да преферираш друг стил, а друго е да ставаш знак прашалник на нивната неверојатна традиција и култура.
Никој не оспорува нешто што е, ама кога нешто наметнуваш стануваш досаден т.е го тупиш. Леле и вие како реагиравте како да ги опцув.:D Ајде ќе тепа Федерер не се нервирај.:P

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Македонија има повеќе зраци на знамето од бројот на целата делегација на Олимпијадава...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Знаменосот на Бангладеш со знамето лево десно , ја утепа девојката десно :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Според мене најдобрата церемонија досега. Можеа да прикажат кралеви и витези, флоти и Британската Империја и остали истории, но наместо тоа се одлучија за општествени проблеми и прашања кои започнаа во нивната земја и се пренесоа низ целиот свет - работниците, нивните права, жените и нивните права итн. Тоа е тоа што Кина го нема, Грција го нема...одлика на малите е да се фалат со историја, големите размислуваат глобално иако имаат повеќе историја од претходно наведените. Пекинг беше ЦГИ и тапани и некоја непозната кинеска песна. Британија е земјата со Пинк Флојд, Ролинг Стоунс, Квин, Лед Цепелин, Битлси и 90% од најпознатите бендови - секако дека ќе се фалат со нив. Супер изведба, неколку комични моменти за да ни го доловат британскиот хумор и тоа е тоа. Сега ќе го чекаме факелот, сигурен сум дека ќе имаат нешто специјално спремено и за тоа. Со 1/4 од буџетот на церемонијата во Пекинг направија спектакл (барем за оние што гледаат и сваќаат што гледаат, не дечурлана што се пали на ЦГИ и огномет).

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Пофалба од мене. Јас како музички фан обожавав во миксот, изведбата и сето она што го направија. Си го прикажаа најдоброто од себе. Ѕвезда на вечерта: Мистер Бин.:pos:

Кралицава малу летаргична ама има преку 90 години, така што мислам и се простува.:icon_lol:

П.С Досега од отворањата кои ги паметам, Кина е ненадминлива. Тоа што го направија Кинезите тешко дека некој некогаш ќе го повтори.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Multivitamin

бате не зезај, тотално самобендисана е и оваа манифестација, впрочем сосема нормално за Британци, самобендисан народ се, факт. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom