Г
Гучи
Гостин
Сеа па и падна заб ама ме истрауматизира мачкава Ја однесов одма на вет, ништо не и е уште имала млечни заби. А приметив у последно време почна и креветот да ми го гриза, покрај мене што лом ме праи
Давајте му повеќе помали оброци во текот на денот наместо 2 големи и намалете со млечни производи и зеленчук доколку му давате и префрлете се на исхрана од месо или храна од конзерва за кучиња.Би требало да се намалат гасовите.Кучево мое има многу гасови а му немам мењано сега храна.
нешто од времево, или од што може да му биде? Кажувајте спас, доста луфтираме дома
Кожата каде што е опаднато крзното каква е по боја?Ај ве молам едно прашање Дали некој може да ми каже, од што може мачка да ги изгуби влакната на задните нозе, комплетно да соголи, ама да се однесува како и секогаш, да нема видливи знаци на некоја болест. На другите делови од телото, сосема е нормално се. Предлози од што е? Како се лечи?
Бидејќи кожата не е црвена и не напоменавте дека се чеша сигурно станува збор за алопеција.Се јавува при хормонален дисбаланс доколку е женско или зголемен стрес доколку е машко мачето.Постои можност да се јави претерано лижење(чистење) на крзното па затоа да му опаднала длаката Ќе му се обнови сама со тек на време не е ништо страшно.Доколку се јави додатен проблем како црвенило и опаѓањето се прошири,проверете го од болви и обратете се на ветеринар бидејќи можно е да има алергија.Нормална, бела, како и на сите останати делови.
Koleske,aj ako sakas malce po strucno mi objasno osto bolvite bi predizvikale opagjanje na dlakata?Бидејќи кожата не е црвена и не напоменавте дека се чеша сигурно станува збор за алопеција.Се јавува при хормонален дисбаланс доколку е женско или зголемен стрес доколку е машко мачето.Постои можност да се јави претерано лижење(чистење) на крзното па затоа да му опаднала длаката Ќе му се обнови сама со тек на време не е ништо страшно.Доколку се јави додатен проблем како црвенило и опаѓањето се прошири,проверете го од болви и обратете се на ветеринар бидејќи можно е да има алергија.
Додека чекаш помош тука,10 пати би го однел на вет,....Моето куче(германски овчар) одбива да јаде,тешко се движи,има белузнав секрет од очите ... Помош??
Не чекај помош,одма носи на вет.ништо посебно не можеш да му направиш,можно е да с е работи за сериозно заболување кај кучињата ако не ти е вакцинирано.Моето куче(германски овчар) одбива да јаде,тешко се движи,има белузнав секрет од очите ... Помош??
Ако е мачор, си обележува територии. И јас ги имав истите проблеми со мојот мачор. После шестиот месец, кога созреваат полово мачорите имаат потреба од обележување на територијата. Внимавај, можеби не е само употребена саксијата со цвеќе ако се работи за обележување на територија.Мачкава 2 пати ми моча у саксија со цвеќе. Си моча и кај што треба и плус ова Вчера одкако се измоча и ја сменив песокта иако и беше чиста и еве денес пак. Што и стана?
Однеси го на ветеринар веднаш. Кај мене во селово има епидемија од парвовироза, ако почне да повраќа, има крвав измет кој ептен мириса тогаш гарант е тоа.Моето куче(германски овчар) одбива да јаде,тешко се движи,има белузнав секрет од очите ... Помош??