Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
не бе монтиран случај е ова/// го местат човекот... он бил у подрум - нема појма што се дешава - сите аљбанци може да му бидат сведоци
hahahahahahhahahahahah
epten si vo pravo
cek da vidime drndrn so ima da kaze na ova

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
На Косово уапсен најбараниот криминалец во Македонија

Косовската полиција во Урошевац го уапси Алмир Дрпљанин, еден од најбараните криминалци во Македонија кој учествуваше во убиството на полицајците кај Природно – математичкиот факултет, грабежот на Прокредит банка, и други грабежи и убиства.

Косовските медиуми пред два дена, повикувајќи се на извори од косовската полиција, објавија дека на Косово е уапсен македонски државјанин кој го поврзуваа со случајот „Монструм“, односно, петкратното убиство кај Смилковското езеро.
Портпаролот на МВР, Иво Котевски ниту потврдува, ниту демантира дека Дрпљанин бил вклучен во петкратното убиство.
Македонската полиција добила известување од косовската полиција дека кај триесет и тригодишниот Дрпљанин по кого беше распишана потерница, се пронајдени две автоматски пушки, снајпер, пиштоли, седум рачни гранати, три црни униформи, шест војнички елеци, големо количество злато и други документи.

На Дрпљанин му е одреден притвор во траење од 30 дена, а постои сомнение дека оружјето што е пронајдено кај него е користено за кривичните дел во Македонија.
Во 2007 година, Дрпљанин на крстосницата на булевар Гоце Делчев со улица Беласица, заедно со други маскирани и вооружени лица нападнале џип „Хонда“ на Комерцијална банка кое чекало на семафор.
Возачот на џипот беше убиен, а другите две лица повредени, а украдена беше вреќа во која имало 11.400.000 денари, 18.000 евра и 1.500 американски долари.
Во 2008 година Дрпљанин заедно со уште неколку маскирани лица нападнале возило на Македонски пошти и украле 654.000 евра.
Истата година Дрпљанин учествувал во убиството кај Природно-математичкиот факултет кога беше нападната полициска патрола. На паркингот кај ПМФ полицајците беа нападнати со автоматско оружје, а еден од нив, Африм Арифи беше убиен.
Во 2009 година Дрпљанин учествувал во големиот грабеж на „Прокредит банка“, кога повеќе маскирани лица со качулки на главите, со маскирна облека, со елеци на кои пишува Полиција, вооружени со автоматски пушки украдоа 50 илјади евра. Во престрелката со полицијата беа повредени пет лица, меѓу кои двајца полицајци. Разбојниците избегаа на Косово.
Годинава Дрпљанин е осомничен дека со уште неколку лица ја ограбиле златарницата „Исак“ во Тетово, кога во престрелка со полицијата беше убиен еден од ограбувачите.
Освен за овие кривични дела, постои сомнеж дека Дрпљанин е вмешан и во грабежот на комбето на „Македонски пошти“ кај Петровец, кога едно лице беше убиено, како и за крвната одмазда која се случи кај Канал 5.
http://kajgana.com/na-kosovo-uapsen-najbaraniot-kriminalec-vo-makedonija
НА Дарди другарот херој , борецот за човекови права . човекот на кој од секогаш се угледувал и се пронаоѓал

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
И после Балкански Бенелукс со Шпонциве ако се случи пасошот кинам и станувам или Бугар или Србин
И така треба брат,ја ќе се праам патриот некој да ме дупи одозгора..:tapp:
--- надополнето: 26 јули 2012 во 18:11 ---
Паметни се Грците не се ко нас банана република ..... али ние со Албанците го избравме потешкиот пат којшто дали ќе го догураме незнаеме можевме фино лепо во не така блиската 2001 да дадеме малце територииче и да бидеме чисто државиче ама НЕ ! патриоти ! ТЕТОВО е МАкедонски ГРАД ! жими куров ..
--- надополнето: 26 јули 2012 во 14:49 ---

Таман работа тоа срање да го дозволиме ... народ ли сме што ли сме протести ... ово оно
Па очигледно не сме народ штом се осеќаме како малцинство у сопствена држава и трпиме се и сешто.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
АБе овој што га фанале на Косове бил Фризер,нема врска со тероризам онака чувал калаши од кеиф
очекувам протести утре петок после молитават во јаја- паша

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
И се да биде точно , дека тие ве навредиле вас (што не верувам, пошто вие сте била стотина лица , а веќе има видео снимки какви песни пеете низ улиците) ... сепак вие нападнавте жени.
Односно тоа е исто како некој ваш да беше претепан вчера заради песните , и не само тоа , туку да му влезат и во домот да му ги малтретираат членовите на семејството.
Чекај малце ти да не си албанец па ги браниш,па добро нормално е тоа да кршиш,да палиш и тепаш без причина (со исклучок на случајов)???
--- надополнето: 26 јули 2012 во 18:18 ---
Чаир , Гази Баба , Бит пазар , Арачиново , Хасанбег ... лесно се одлучуваат за физичка пресметка , тоа еве јас ти признавам.
Но не ми е јасно со кој ум низ Чаир со навредливи песни према албанците ?

Јас би ги казнел тие што од автобус провоцирале , би ги терал и штетата на автобусите да ја платат , автобусот е за превоз , не е за дивеење и провоцирање.
Еј почнуваш да ме нервираш ама ај културата нема да ми дозволи да те опцујам гадно!! Не јади го**а како зашто гадовите твои не платат штета они кршеа,што се праиш ја стварно не разбирам пореметен си или што,иди у косово крши тука немаш право и немој ти за правда да ми збориш,ако си толку јак дојди у капиштец чесно да се пресметаме У РИНГ па да те видам !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ке ти дадам број!!
--- надополнето: 26 јули 2012 во 18:37 ---
Едноставно зашто од чаир и бутел се курчите?Што не отидовте на градски да фрлате со камења или храброста не ви дозволи епа тогаш се гледа кој си го бара.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
мораш да дадеш жртва... неможеш така .. дај боже да можеше ама ништо јок ..ние избравме потежок пат оној хуман со солидаризација соживот бла бла ...
Рецептот беше од кога ќе заврши војната на косово повторно тие избеглици да се вратат дома , а кога веќе останаа тука да се врши секаков претрес ако се знае дека милитантно население сака да се пресели . А сега веќе ќе го има најтешкиот пат истото она што и се случуваше на Хрватска 1992-1995 истото ќе се случува и кај нас кога и да е само ако не се направи "олуја" успешна и ова ќе го снема ...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.639
Поени од реакции
35.179
косово.jpeg

оружје.jpg

Нема врска,,,

Значи овие медиумиве немаат појма, даваат непроверени информации, уште и го нарекле убиец. Срамота
Човеков си е фризер, си има свој берберски салон У родното село, а тој си отишол на прошетка во Косово, незнаел тој дека го бараат, па уште и дека бил осуден на доживотен затвор, да си знаел, да бил известен на време тој ќе си се врател. Од авион се гледа дека ова е монтиран случај, хајка против Албанците.
Ова пронајденово оружје му е извадено од подрум, па човеков летово си има 5-6 свадби, 3-4 сунети, тој си го користи за славење:свиркам:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Некои велат дека овие фризери биле хит, права БОМБА во светот на фризерите.

Мене па и не ми се нешто посебно, многу се еднолични со овие ‘фризури‘ а ла бебешко газе.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495

Мене па и не ми се нешто посебно, многу се еднолични со овие ‘фризури‘ а ла бебешко газе.
Aнтрополошки гледано типацов е чистокрвен белец, без никакви миксови ............. најозбилно ........... вака каков што е на сликава, ишишан скроз, уште да ја нема таа Вехаби брадата би рекол дека е некој Нео-Наци скин-хед ........ плус оној замрзнат Наци поглед ................ типов според она што го прочитавме за него на претходната страница е тежок кримос и за ваков сериозен случај воопшто не е ни потребно судење, осудување, лежење во затвор и сл. туку само брза и лесна(безболна)постапка, ко што им прават на ваквите во ЈуЕсЕј едно мало инекцииче, ќе заспијат и никогаш веќе нема да се разбудат !

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Aнтрополошки гледано типацов е чистокрвен белец, без никакви миксови ............. најозбилно ........... вака каков што е на сликава, ишишан скроз, уште да ја нема таа Вехаби брадата би рекол дека е некој Нео-Наци скин-хед ........ плус оној замрзнат Наци поглед ................ типов според она што го прочитавме за него на претходната страница е тежок кримос и за ваков сериозен случај воопшто не е ни потребно судење, осудување, лежење во затвор и сл. туку само брза и лесна(безболна)постапка, ко што им прават на ваквите во ЈуЕсЕј едно мало инекцииче, ќе заспијат и никогаш веќе нема да се разбудат !
како бајадерче е :pos:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Некои велат дека овие фризери биле хит, права БОМБА во светот на фризерите.

Мене па ме интересира кое е оправдувањето дека овој Вахабист верувал толку многу во Алах што дури на челото има белег од молитвите, а е еден од најголемите криминалци? Според сликите а и делата се гледа дека е професионалец - убиец. И после ќе дојде Дарди и ќе објаснува колку Исламот е мирољубива религија. Пфффф

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Аууу Алмире Алмире, љубим ти браду гнасну. Матер да ти се ебе у затвор, бел ден да не видиш, од све најлошо ти посакувам гнасо една монструмска. Изгниј во затвор, тоа шупчето расол да ти го направат.
Ете се испуцав, ми олесна :)

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Нерези, Сарај и Чаир некогаш беа населби кој беа пример за меѓуетнички мир. Знаеш кој руши се тоа?
Е тие од Косово што дојдоа па почнаа да подбуцнуваат староседелците. Да не беа тие денешната слика ќе беше далеку поразлична низ цела држава.

И Нерези е опколено со претежно Македонско население, ако сакаат во секој момент може до темел да го срамнат. Ама удри тиквата малце зошто нема проблеми таму, а?
Размислувај малце пореално! :facepalm:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Претепани двајца жители на Студеничани

На 25.07.2012 година во 22,50 часот во Скопје на ул.„11-ти Октомври“ кај Рампа, во автобус на ЈСП со бр.51, кој се движел во правец на с.Студеничани, Е.С. и Ј.К. од с.Студеничани-Скопје, од страна на 10 НН лица биле физички нападнати, без повод и причина, удирајки ги со боксови и тупаници во пределот на главата и телото, со што се здобиле со видливи црвенила и модринки по лицето и телото. ПС-Центар превзема мерки за расчистување на настанот.

=

Еве за каменувањето на автобусите разбравме зошто бил мотивот , поминувале низ Бит Пазар и пееле Ш*птарски овие , Ш*птарски оние.
Но овие двајца какви песни пееја ?

Ќе ги најдат сторителите или ќе мине како и со минатиот пат кога за болница направија 5 лица ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom