Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Јас незнам зашо не си купат камили место кучиња. Камилата ја пуниш дома и искачаш по чаршија да те видат(повеќето од луѓево ги шетаат песовите за да бидат видени особено оние со питбулите) а за време на прошетката нема да има потреба од застанување на фонтана и "пунење" на миленичето со вода. Е ако имаш камила ем си помангуп ем немаш проблеми so луѓето кои се против пиЈАње на милениците од градските фонтани.

В

влијателен

Гостин
pa i neka sum taa,golemi tikvi ako sum taa, muabetot e protiv sopstvenicite na kucinjata i sto se zapnavte site da ste go drecnele devojcevo (ili mene,haha) od zemja,zosto mu dozvolila na kuceto da se napie voda od fontana na +40. daleku po gadni raboti pravat lugevo... a fontana za kucinja nema nigde. napravija bozem edna vo park mislam lani, i tamu se jadese lajna uveliko,kuce ne smeese da pripari
Па да, муабетот е дека сме и против соопствениците на кучиња, и против тие кои прават гнасни работи на чешмите. Невоспитани се.
Спомнаа и за кучиња скитачи, и против нив сме, односно против тие што се одговорни за нив, на пример, градот, Советот, државата.
Ако нема фонтана за кучето никаде, поназад спомнаа, ќе му носиш од дома вода и нема да го оставаш да ја гнаси чешмата.

Ако навистина си таа со кучето, мило ми е што виде што мислат луѓето за тебе. Се фрустрирав уште кога ја видов сликата на офнет. Дали повторно ќе го пушташ кучето да пие од чешмите?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Сепак,мислам дека е ок да ти пие кучето од фонтана вода но поретко и кога нема никој околу фонтаната.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Ова е причината заради која си носам вода од дома секогаш со мене. Си купив алуминиумско шише од Џамбо, мало е ама ја држи и водата ладна и не се замарам. :)
Знаеш, ти држи вода муабетов:))

Конкретно за темава, нишо не би ме зачудило дури и тоа што гулаби го праат јавно веце секое чешмиче во парк.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Ја знам дека има луѓе што се гадат,затоа на фонтана му давам да пие од рака,никогаш не сум му дал да пие директно.Многу луѓе поминувајки ќе ти речат браво,е така треба,а не обесен на фонтаната.Мораме и ние со кучиња да сфатиме дека иако за нас тие се и почисти од некои луѓе,дека им смета општо на луѓето.Ако треба десет пати ќе наполнам рацете со вода и ќе му спуштам да се напие,одколку да терам инает со некој кој на крај ќе излезе во право.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
maverik

Госпоѓице , значи тоа што ова куче , и оваа сопственичка на кучето ( ако евентуално си ти , не ме ни занима тоа ) го прави / прават , е навистина ГАДНО и безсмислено , а по говорот преку коментариве , можам да приметам дека се работи за некоја нискокалорична , и ниско интелегентна нафуфана цуца која ама баш ич не и е гајле , утре некој ако закачи некоја болест ... значи СРАМОТА е едноставно , толку и е културата на цуцава на фотографијата! Значи ОДВРАТНО изгледа незнам колку ме разбираш ... ОДВРАТНО изгледа и СРАМОТА Е !!!!!!
--- надополнето: 23 јули 2012 во 17:01 ---
Ја знам дека има луѓе што се гадат,затоа на фонтана му давам да пие од рака,никогаш не сум му дал да пие директно.Многу луѓе поминувајки ќе ти речат браво,е така треба,а не обесен на фонтаната.Мораме и ние со кучиња да сфатиме дека иако за нас тие се и почисти од некои луѓе,дека им смета општо на луѓето.Ако треба десет пати ќе наполнам рацете со вода и ќе му спуштам да се напие,одколку да терам инает со некој кој на крај ќе излезе во право.
Да си ми жив и здрав ... да се сите ко тебе , арно ќе е ... туку таков ни е менталитетот наш македонски , ако не ти се свиѓа , ич гајле не ми е ... :)))))

O

onlya

Гостин
Секако , ќе се надоврзам , културна фонтаничка , погледни убаво , од кај прска вода а од кај пие кучето , значи воопшто прскалката не ја допира , кај нас неколкупати имам приметено кучиња буквално како " ја ЛИЖАТ " фонтаната , поточно она од кадешто извира водата ...
Кај нас фонтаните или течат ненормално силно или капка по капка па мора ние самите да ги лижиме за да се напиеме вода не па кучињата. :)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Кај нас фонтаните или течат ненормално силно или капка по капка па мора ние самите да ги лижиме за да се напиеме вода не па кучињата. :)
Знаеш што е најстрашното пријател ? :) Што речиси нема веќе ни да има фонтани за троа водичка да се напиеш на топлово , веќе се почна да се урбанизира ... и диво и питомо ... :) Да ми опростиш ако си пријателка , по username-ов неможам да препознаам :))))

O

onlya

Гостин
Знаеш што е најстрашното пријател ? :) Што речиси нема веќе ни да има фонтани за троа водичка да се напиеш на топлово , веќе се почна да се урбанизира ... и диво и питомо ... :) Да ми опростиш ако си пријателка , по username-ов неможам да препознаам :))))
Пријателка ќе да сум, опростено ти е :D и да знаеш у право си но тоа е ќе тераме така како што е

Poe

Член од
26 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ma neznan ti ja nis, nisan odavde...
Ja se izvinjavam za latinica i srbizmi, ali vetvam deka mojot very second post ke bide na kirilica.
Nekoj tip kao od nikade spomnuva red namesto animal, kako dolikuva na temata, tube, ali kej si e... fin post, i Puma kao 'od kaj znaes pa ti koj cicaat, koj ne'... Alpha Dog kao replicira 'lol', ona kao saka kuchinja, i chesen pionerski zbor mislam deka si imaat razmeneto e-mail, pa nekoja kucheshka radoznlost, pogolema od taa shto i Bak moj ja ima, me tera da prasam, ali seriozno (se sliknaF i na webcam da ja vidite serioznata mi faca, ama pa neznam kako da ja prikacam slikata) da mi kazete - Brojchinja razmenivte li?

Draga, Puma, pismenite i nepismenite luge se lesni za choveka, polupismenite se tie koi teshko mozesh da gi razberesh.

P.S. Zoshto de Purple (kao zoshto bojata de) Puma?
P.P.S. Nekoi prashanja gi postavuvame vechno (Zoshto sme? Za kade sme?), nekoi nikogash :)confused:), a nekoi na vreme.

G

gk77

Гостин
а да си купи кучето,не е од негови пари фонтанава изградена.
e i vo skopje spomenicite ne se samo od sk parite izgradeni pa od strana ne se bunime. taka da i toa e zivotince mora da pie , a ti kupi si sise voda :P
--- надополнето: 27 јули 2012 во 13:52 ---
Па да, муабетот е дека сме и против соопствениците на кучиња, и против тие кои прават гнасни работи на чешмите. Невоспитани се.
Спомнаа и за кучиња скитачи, и против нив сме, односно против тие што се одговорни за нив, на пример, градот, Советот, државата.
Ако нема фонтана за кучето никаде, поназад спомнаа, ќе му носиш од дома вода и нема да го оставаш да ја гнаси чешмата.

Ако навистина си таа со кучето, мило ми е што виде што мислат луѓето за тебе. Се фрустрирав уште кога ја видов сликата на офнет. Дали повторно ќе го пушташ кучето да пие од чешмите?
druze aj ne se pravi na Toшо ти дојди во Велес да видаш шо прават по фонтаниве мочаат луѓе на нив па др незнаат и пијат со задоволство ! +40 е шо треба да го умре кучето ли? вода е тече...:P .
Скопјанчиштана што предлагаа пред испаѓање ?! носење шише вода :P hah чудо ејјј изреволтирани оти кучено пиело вода . Ќе му кажете таму на Коце - Моце како се викаше да напраи кучешки фонтани оти и онака за срање трошите пари палми плажи и др bullshit работи

В

влијателен

Гостин
druze aj ne se pravi na Toшо ти дојди во Велес да видаш шо прават по фонтаниве мочаат луѓе на нив па др незнаат и пијат со задоволство ! +40 е шо треба да го умре кучето ли? вода е тече...:P .
Скопјанчиштана што предлагаа пред испаѓање ?! носење шише вода :P hah чудо ејјј изреволтирани оти кучено пиело вода . Ќе му кажете таму на Коце - Моце како се викаше да напраи кучешки фонтани оти и онака за срање трошите пари палми плажи и др bullshit работи
Ајде, глупости. Зошто мешаш работи? И да е една чешма не се оправдува гнасење на водата и од човек и од животно кое соопственикот намерно го пушта да пие.
На +40, соопственикот, како што рекоа погоре ќе си носи од дома чинивче и ќе му наполни вода на кучето. Се друго е невоспитаност и некултура.

Па во селата пред 100 години животните не пиеле од шепурките и чешмите каде полнеле луѓето вода, си имале посебни корита одделени од питката вода.
Сега градските луѓе и покрај целото знаење за болести и развиена култура излегува дека се поневоспитани и од селаните од пред 100 години.

Ти со овој став го оправдуваш гнасењето на чешмите и водата заради тоа што парите се трошеле за друго? Не оправдува тоа ништо. Културно и воспитано е да не ја гнасиш чешмата.
Запрепастен сум оти ова не е јасно, па дури и се спротиставуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom