Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Имам 7 месечна сибирска хаска и секогаш кога го шетам низ чаршија го носам да пија вода од чешмите. Како прво водата е дотечна значи цело време нова вода течи, како второ од каде да му дадам вода на кучето да пија ? Нека ми дојди некој од вас мангупите шо сакате да бидете културни и паметни нека ми рече во лице да го тргнам кучето фино лепо ќе му објаснам тоа и овде шо го пишав. АЛОО НЕ Е ИСТАТА ВОДА ДУРИ И ДА ЈА ЛИГАВИШ ЧЕШМАТА ТАА ПОСЛЕ СЕКОЕ ИСПРСНУВАЊЕ НА ВОДА СЕ ЧИСТИ ( ова за дегените кои стварно ја лижат чешмата :D )
Да ми опростат кајганџииве , да ја нашлака некој таа чешма со л*јна Че продужиш да пиЈаШ од неа или прво ке ја измиеш со раката па ке пивнеш троа војЦа ? м ? баш ме интересира твојот одговор на ова прашање ... па дали си ти нормален , тоа куче јаде све и свашта и има еднаков број бактерии у устата , колку што имаш ти во г*зот ... сваЈЧаш ? не сваќаш јасно ми е ...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Значи работава дошла до таму што и наркоманите се принудени да држат хигиена. :D Што не си им понудил алкохол за да го дезинфекцираат шприцот. :D Туку како и да е бидете среќни што чешмиве работат пошто еве во сред центар т.е на плоштад при толкава фонтана нема вода кај да се напиеш притоа да не дадеш пари. :)

Мала измена :)
Kако може да се гадите од нив и да ви сметаат, а тие се толку слатки :love:

:icon_mrgr:
Секако , ќе се надоврзам , културна фонтаничка , погледни убаво , од кај прска вода а од кај пие кучето , значи воопшто прскалката не ја допира , кај нас неколкупати имам приметено кучиња буквално како " ја ЛИЖАТ " фонтаната , поточно она од кадешто извира водата ...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Секако , ќе се надоврзам , културна фонтаничка , погледни убаво , од кај прска вода а од кај пие кучето , значи воопшто прскалката не ја допира , кај нас неколкупати имам приметено кучиња буквално како " ја ЛИЖАТ " фонтаната , поточно она од кадешто извира водата ...
сеа ке се избаци некој/а и ке ти каже воопшто да не се грижиш ти за тоа како ја лижеле они фонтаната затоа што водата цело време тече и се тоа шо излижало кучето ке измие.... :нинџ:

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Незнам со кој памет сопственициве на кучињава ги пуштаат на фонтана која е наменета за ЛУЃЕ да пијат вода. Треба Грујо некое законче да им стегне, или да го пушти Коце да им испое*е што треба и што не треба :D. Да му е гад на чоек вода да се напие...

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
сеа ке се избаци некој/а и ке ти каже воопшто да не се грижиш ти за тоа како ја лижеле они фонтаната затоа што водата цело време тече и се тоа шо излижало кучето ке измие.... :нинџ:
:)))) Секој со својот менталитет, тука неможам ништо ... :)))) Мене лично ми се гади ...

М

Мартин`

Гостин
Ако е научено и да пие како ова погоре кај што прска а не да ја лигави чешмата - во ред е. Ама ако кучето ја лигави чешмата треба сопственикот да биде свесен какви бактерии може да пренесе истото и да се потруди на друг начин да му обезбеди вода. Пример вчера видов како на кучето со двете раце му зима вода и му дава да пие, така 3-4 пати и сосема доволни се напи.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А во фонтаните пред џамијата во чаршија што перат нозе пред или по молитва не ви смета а?

fre

Член од
17 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
а, додека стават, не мораме ние да пиеме од лигите на џукците, така?[/q
А ти кога пиеш од фонтана ја лижеш целата?така не само од кучиња,значи од сите пред тебе лигите ги пиеш
--- надополнето: 23 јули 2012 во 13:50 ---
А во фонтаните пред џамијата во чаршија што перат нозе пред или по молитва не ви смета а?
да,баш така,тоа не им смета,ама многу е страшно што кучето од фонтана пиело,па после како они ќе пиеле.мислиш ги тера некој да ја излижат фонтанана после тоа.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 13:54 ---
Незнам со кој памет сопственициве на кучињава ги пуштаат на фонтана која е наменета за ЛУЃЕ да пијат вода. Треба Грујо некое законче да им стегне, или да го пушти Коце да им испое*е што треба и што не треба :D. Да му е гад на чоек вода да се напие...
значи какви говеда сте,тоа чудо едно!! од такви како тебе човек да се згади,не од кучето што ке се напие вода. стоки!!!!!!!!
--- надополнето: 23 јули 2012 во 14:06 ---
се правите тука сите кој од кој,а не знаете дека не се лиже чешмата кога се пие вода од фонтана,после кучињата ви се криви
--- надополнето: 23 јули 2012 во 14:11 ---
Да ми опростат кајганџииве , да ја нашлака некој таа чешма со л*јна Че продужиш да пиЈаШ од неа или прво ке ја измиеш со раката па ке пивнеш троа војЦа ? м ? баш ме интересира твојот одговор на ова прашање ... па дали си ти нормален , тоа куче јаде све и свашта и има еднаков број бактерии у устата , колку што имаш ти во г*зот ... сваЈЧаш ? не сваќаш јасно ми е ...
и ти можеби имаш повеќе бактерии во устата отколку моето куче во г*зот, сваЈЧаш?
--- надополнето: 23 јули 2012 во 14:21 ---
Идиотштина. Да ја фатиш и да ја дрецнеш од земја
ма иди бре бегај таму самиот дрецни се

А

Анноун

Гостин
Има и нешто погадно од пиење на куче од чешма .
Прост човек кој целиот врз чешмата се мие врат , очи , коса , плукнува 3-4 пати врз неа , и на крај ќе си го исекне носот едно убаво . :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
хихи,не сум,јас не му давам на моето куче од фонтана да пие,какви гнаси од луѓе има,ми е страв зараза некоја да не фати ако ја лижне чешмата случајно.
Да бе онака одговори на постовите кои се однесуваа баш на девојката односно тебе :pos:
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:11 ---
Има и нешто погадно од пиење на куче од чешма .
Прост човек кој целиот врз чешмата се мие врат , очи , коса , плукнува 3-4 пати врз неа , и на крај ќе си го исекне носот едно убаво . :tapp:
Точно

fre

Член од
17 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Да бе онака одговори на постовите кои се однесуваа баш на девојката односно тебе :pos:
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:11 ---

Точно
moze sum,moze ne sum taa,ne e ni bitno.muabetot mi e-aman veke so toa kolnenje i plukanje po kucinjata.kakvi gadurii i gnasi od luge setaat,sto se ne pravat,mocaat serat kaj stignat, i na kraj - kucinjata piele voda od fontana,bre!! ili se izmocalo kuceto na drvo.tuf tuf Pa kuce e,kaj da moca ako ne na drvo? i sega ne se krivi tie sto plukaat po fontanine,se banjaat kojznae sto pravat,tie ne se gadni,ama kuce da se napie-e toa nikako!!
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:29 ---
moze sum,moze ne sum taa,ne e ni bitno.muabetot mi e-aman veke so toa kolnenje i plukanje po kucinjata.kakvi gadurii i gnasi od luge setaat,sto se ne pravat,mocaat serat kaj stignat, i na kraj - kucinjata piele voda od fontana,bre!! ili se izmocalo kuceto na drvo.tuf tuf Pa kuce e,kaj da moca ako ne na drvo? i sega ne se krivi tie sto plukaat po fontanine,se banjaat kojznae sto pravat,tie ne se gadni,ama kuce da se napie-e toa nikako!!
ne moze covek kuceto da si go proseta raat bez nekoj lajna da ne projade

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ne moze covek kuceto da si go proseta raat bez nekoj lajna da ne projade

Таа си :pos: муабетот не е против кучињата и не си го вртете како таков ;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
pa i neka sum taa,golemi tikvi ako sum taa, muabetot e protiv sopstvenicite na kucinjata i sto se zapnavte site da ste go drecnele devojcevo (ili mene,haha) od zemja,zosto mu dozvolila na kuceto da se napie voda od fontana na +40. daleku po gadni raboti pravat lugevo... a fontana za kucinja nema nigde. napravija bozem edna vo park mislam lani, i tamu se jadese lajna uveliko,kuce ne smeese da pripari
Па и луѓето би ги дрецнал кога пред мене би направиле гадотија на фонтана

Kajgana Shop

На врв Bottom