Ваша идеја за бизнис во Македонија

Член од
27 април 2011
Мислења
2.311
Поени од реакции
3.073
За у нашава држава најбоље е да имаш фирма за правење анкети пред избори....по 10 илјади јурца од партијата која сака да биде n1 и ете ти Бил Гејтс не ти е рамен ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
кој сака да работи . тој што вика дека сака лажи.
да имам милион евра лесно е, и да одиш со 1% заработка месечно пак се исплаќа ама проблемот е што немам јас а и покето( незнам ни да ги напишам колку нули имаше еден милион евра???).
и интересна работа колку што имам зборувано со пријатели ова она сите сакаат да вложат што е можно помалце, инвестицијата да им се врати уште првиот месец и да биде 100% сигурна работата , да нема физичка работа или ако има тоа да биде во канцеларија или во кафана договарањето на бизнисот.да не мораат да пишат хипотека ништо, колата да им остани а и да имаат пари и време и за одмор и за нова кола и за пуфкарлуци, а од друга страна немаат ни за кафе низ широк сокак , за кафана да не збораме а кога ке дојдат сметките за плаќање неможиш со полиција да ги најдиш. е така нема
сега дали е ова македонски синдром или само битолски незнам ама е синдром :)
а бизнисот како бизнис не значи дека треба да имаш фирма или канцеларии или камиони или незнам што. треба да имаш идеја и мадиња.а дали некој се има запрашано дали му делиле да работи со берза на акции , овие светксите мислам не на македонската?
е сега можеш да изгубиш многу ама и пак можеш да добиеш многу , треба малце среќа малце знаење многу кафе и нерви и нормално топки гооолеми.по некоја математика ако веќе 1000 евра не ви стига за да отворите легален бизнис а остај што немате ни идеја за каков бизнис се работи( читајки на форумот сите зборуваат за бизнис од 30000 40000 па нагоре, па јас да сум успеал да направам 40000 евра сигурно знам што правам освем ако не ми паднале на лото), пробајте на берза.таму можете и со многу помалце а не ви треба ни фирма ни бутур.а чим читате на форумот значи имате инетернет и компјутер и сте писмени што значи ги исполнувате сите предуслови за таа работа.и на крај најбогатите и најсиромашните во светот парите ги заработиле или изгубиле претежно на берза.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Случајно налетав на темава пребарувајќи на google, па ме интересираат ваши мислења за инвестиција во кафич. Мислам дека со 10.000-15.000 евра би можело да се среди простор со околу 20 маси. Во Кочани и нема нешто кој знае колку/какви кафичи. Има 6 кафичи од кои само еден организира журки за викенд, другите се само за кафе шема.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
кој сака да работи . тој што вика дека сака лажи.
да имам милион евра лесно е, и да одиш со 1% заработка месечно пак се исплаќа ама проблемот е што немам јас а и покето( незнам ни да ги напишам колку нули имаше еден милион евра???).
и интересна работа колку што имам зборувано со пријатели ова она сите сакаат да вложат што е можно помалце, инвестицијата да им се врати уште првиот месец и да биде 100% сигурна работата , да нема физичка работа или ако има тоа да биде во канцеларија или во кафана договарањето на бизнисот.да не мораат да пишат хипотека ништо, колата да им остани а и да имаат пари и време и за одмор и за нова кола и за пуфкарлуци, а од друга страна немаат ни за кафе низ широк сокак , за кафана да не збораме а кога ке дојдат сметките за плаќање неможиш со полиција да ги најдиш. е така нема
сега дали е ова македонски синдром или само битолски незнам ама е синдром :)
а бизнисот како бизнис не значи дека треба да имаш фирма или канцеларии или камиони или незнам што. треба да имаш идеја и мадиња.а дали некој се има запрашано дали му делиле да работи со берза на акции , овие светксите мислам не на македонската?
е сега можеш да изгубиш многу ама и пак можеш да добиеш многу , треба малце среќа малце знаење многу кафе и нерви и нормално топки гооолеми.по некоја математика ако веќе 1000 евра не ви стига за да отворите легален бизнис а остај што немате ни идеја за каков бизнис се работи( читајки на форумот сите зборуваат за бизнис од 30000 40000 па нагоре, па јас да сум успеал да направам 40000 евра сигурно знам што правам освем ако не ми паднале на лото), пробајте на берза.таму можете и со многу помалце а не ви треба ни фирма ни бутур.а чим читате на форумот значи имате инетернет и компјутер и сте писмени што значи ги исполнувате сите предуслови за таа работа.и на крај најбогатите и најсиромашните во светот парите ги заработиле или изгубиле претежно на берза.
Како оди процедурава со берзава, мал сум немам никакво познавање од ова ме интересира не дека планирам да вложувам (и не ми се смеј кога ке го прочиташ постов никој не се родил писмен).

Член од
16 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
2
Според мене во момент вистински бизнис на кој треба максимално да се дејствува е пакување и обработка на овошје и зеленчук, имам развиено многу добар бизнис план за ова. Прошетајте низ пазарите во Македонија ќе видете прекрасно овошје и зеленчук меѓутоа меѓу нив ќе наидете на скапани овошки кои сакаат да ви ги подметнат несоодветно спаковани без никаков HACCP систем и слично, е сега замислете да се најде некој кои ќе вложи околу 20.000 евра да инвестира во една машина за паковање или вакумирање на овошје и зеленчук се разбира претходно сортиран и грижливо одбрани, со HACCP систем кој гарантира безбедност на храната, со добра промоција и маркетинг може да порасне во многу добар бизнис, следно што треба да преземи претприемачот што би се занимавал со овој бизнис е извоз во странство, цената на еден килограм лубеници во Грција е 1 евро(пример) а кај нас можеш да ја земеш за 5 денари и уште 40 да имаш трошоци 15 денари имаш чист профит на еден килограм лубеница (се разбира ова е хипотетички кажано без никаква пресметка ). Не бара големи инвестиции овој бизнис, според некои мои пресметки кои ги имам правено околу 20.000 илјади евра би биле повеќе од доволни.
Се разбира и овој бизнис има слаби страни меѓутоа не е овде место за анализа на бизнисот го наведов само како пример.
Имајте на ум дека овој бизнис може да биде потпомогнат и од бројните Европски фондови.
20 000 evra???......zarem ima tolku nekoj od obicnite lugje koi rabotat za plata?
--- надополнето: 27 јули 2012 во 20:35 ---
Eve jas da spomnam za mojata bransha od biznis :), imam modno studio i izrabotuvame unikatna zenska garderoba...........se beshe dobro, dodeka ne se pojavija onie koi prodavaat evtina garderoba, da ne recam za djabe...ne mi e jasno kaj e nivnata zarabotuvacka , ako prodavaat edna obicna maica za 50-100 den.Kako nie da se probivame na pazarot?.Vo Skopje se pojavi nekoj brend "Prendi" i prodava se za 200 denari....od maici, sukni, farmerki, fustani i se drugo........i gi ima vo site naselbi niz Skopje, taka da gi zatvorija elitnite butici vo koi se prodavaa moi izrabotki.Neznam koj bi mozel da prezeme merki okolu seto ova.........a nie propagjame

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Случајно налетав на темава пребарувајќи на google, па ме интересираат ваши мислења за инвестиција во кафич. Мислам дека со 10.000-15.000 евра би можело да се среди простор со околу 20 маси. Во Кочани и нема нешто кој знае колку/какви кафичи. Има 6 кафичи од кои само еден организира журки за викенд, другите се само за кафе шема.
Зенми си ледомати за правење мраз и снадбувај кафиќи, ресторами и домаќинства со мраз. Продаваш замрзната вода. За брзо време - куќа ќе направиш. Фамилијарен бизнис ни кирии (дома ќе си работиш) ни трудова инспекција (себе си и уше еден од семејство ќе осигураш) ни инвентари ни маси столици набавки.... одврти чешмата и прај мраз.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
20 000 evra???......zarem ima tolku nekoj od obicnite lugje koi rabotat za plata?
Eve jas da spomnam za mojata bransha od biznis :), imam modno studio i izrabotuvame unikatna zenska garderoba...........se beshe dobro, dodeka ne se pojavija onie koi prodavaat evtina garderoba, da ne recam za djabe...ne mi e jasno kaj e nivnata zarabotuvacka , ako prodavaat edna obicna maica za 50-100 den.Kako nie da se probivame na pazarot?.Vo Skopje se pojavi nekoj brend "Prendi" i prodava se za 200 denari....od maici, sukni, farmerki, fustani i se drugo........i gi ima vo site naselbi niz Skopje, taka da gi zatvorija elitnite butici vo koi se prodavaa moi izrabotki.Neznam koj bi mozel da prezeme merki okolu seto ova.........a nie propagjame
И "Prendi" да! Но и "Pevex".... сичко за 200 и 250.- Денари... да ти кажам незнам како им успева? А им успева! Преполни се во секое време! Барем нивната продавница на *Стара Рампа*.... врие од луѓе! Промет колку сакаш!? Е прашање е само што се добива за 200 Ден.... Жално е што вистинските бутици ги снемува! Дури и еден просечен ‘‘Boxer‘‘ го нема веќе!.... истата судбина ги снајде и оние постарите бутици. Кој сега се сеќава на: Club 77, Bond, Grazzia.... Какви се времињава, ми се чини дека се повеќе и повеќе ќе купуваме и носиме од овие и се повеќе ќе заличуваме на просечниот Американец. Сами ќе се шишаме (бидејки и тоа ќе ни стане скапо) ќе носиме маица и бермуди од брендот ‘‘Шпенди‘‘ (или Пренди сеедно) во комбинација со бели чорапи и сандали или уште пиоубаво со црни чевли... и ќе си ја пееме онаа од Чорба: ‘‘О како је лепо бити глуп‘‘... тоа е!
Инаку на темата.... не видов некој предлог за вложување во реалниот сектор! Немам ни ја признавам!.... како ми се чини не ќе да е време за инвестирање.

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Зошто некој би преземал воопшто мерки за да вие опстанете ?
Пазарно опшество ако на некого му се исплати да продава за 200 денари нека продава, и лиска едно време беше “ елитна “
арно ама испадна дека не е баш толку елитна и квалитетна,откако ги провалија дека исти им се производите како и оние од шутка, нема тука љутиш ако ти се исплати работи ако не ти се исплати затвори.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
,,,уникатна женска гардероба???? ...нема шанса да не ја продаваш , ако навистина е уникатна, квалитетна и единствена.....дај линк до твојот сајт...Патем, во случајов... ти нема што да бараш кај клиентите на пенни маркетите.или се за долар дуќаните., твојот таргет е многу повисоко..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
Зенми си ледомати за правење мраз и снадбувај кафиќи, ресторами и домаќинства со мраз. Продаваш замрзната вода. За брзо време - куќа ќе направиш. Фамилијарен бизнис ни кирии (дома ќе си работиш) ни трудова инспекција (себе си и уше еден од семејство ќе осигураш) ни инвентари ни маси столици набавки.... одврти чешмата и прај мраз.
Проверено и докажано(y)

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Интересно би било да се дознае што на кафичиве им треба и од кај го земаат и по која цена, на пример нели мраз за лето, кафе на големо итн..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
Како оди процедурава со берзава, мал сум немам никакво познавање од ова ме интересира не дека планирам да вложувам (и не ми се смеј кога ке го прочиташ постов никој не се родил писмен).
Нема врска тоа за смеењето, никој не се родил учен.На нет ке најдеш еден куп објансувања и калкулации како да го извадиш максимумот од бинарни опции.Но рачунај дека сепак е некој вид на кладење само што добивката е околу 70 % а губитокот некаде 85%. пред да вложиш ако вложиш паметно е да набљудуваш неколку валути или роби( однос долар евро , злато нафта сребро пример само) и треба да ги пратиш некое време не помалце од месец. Ке пробаш да најдеш некоја шема, некоја предвидливосот и никогаш ама никогаш не се клади од сат на сат туку на недела. И најважно од се треба малце и среќа да имаш. Сепак ова не е класично тргување на берза туку малце пософистицирано кладење.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Нема врска тоа за смеењето, никој не се родил учен.На нет ке најдеш еден куп објансувања и калкулации како да го извадиш максимумот од бинарни опции.Но рачунај дека сепак е некој вид на кладење само што добивката е околу 70 % а губитокот некаде 85%. пред да вложиш ако вложиш паметно е да набљудуваш неколку валути или роби( однос долар евро , злато нафта сребро пример само) и треба да ги пратиш некое време не помалце од месец. Ке пробаш да најдеш некоја шема, некоја предвидливосот и никогаш ама никогаш не се клади од сат на сат туку на недела. И најважно од се треба малце и среќа да имаш. Сепак ова не е класично тргување на берза туку малце пософистицирано кладење.
Колку време тргуваш и зошто го одбра option bit сајтот?
Дали користиш совтвер за анализа цената на акациите?
Ако користиш, кој?
Дали вложуваш помалце пари на повеќе места или пак ставаш поголема сума на едно место?

Еднаш изгорев овде од незнаење, ама се спремам повторно да работам на берза. Има преголем профит за да се откажам.. :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
Колку време тргуваш и зошто го одбра option bit сајтот?
Дали користиш совтвер за анализа цената на акациите?
Ако користиш, кој?
Дали вложуваш помалце пари на повеќе места или пак ставаш поголема сума на едно место?

Еднаш изгорев овде од незнаење, ама се спремам повторно да работам на берза. Има преголем профит за да се откажам.. :)
Не тргувам веќе една година, си најдов друг начин да заработувам на нет.
Прашуваш зошто баш тој сајт или општо бинарните опции??
Ако е за сајтот мислам дека даваа демо некое време .
Не не вложував повеќе пари на повеќе сајтови туку само на тој со помали суми.Не користев софтвер за анализа на акциите пошто според мене и нема некоја потреба од тоа, не е ова форех. Тука или фаќаш или не, трето нема. А и да има таков софтвер кој ке ја предвидува цената сите ке беа милионери ако знаеја како ке се движи некоја акција.
Движењето на берзата на сите сајтови од овај тип е исто, се разликуваат само во некој децимали а и споредено со на јахоо финанси пак се исти или приближно исти.
Јас тогаш обрнав повеќе внимание на злато и нафта затоа што сега ете не се сеќавам точно едното го пратеше другото со каснење од некоја секунда што ако го чекаш моментот за да постигнеш најдобар процент таа секунда и тоа како значи. Исто пратев еден сјат за движењето на златото во реално време а и со месеци и години наназад, така да на подолг рок( не на еден сат!!) можеш да предвидиш на каде би се движело во иднина, но ке напоменам дека сигурно на овој свет е дека ке умреме еден ден, друго ништо не е сигурно. Имаше и една финта за да се осигураш да не изгубиш 85% туку само 15%, но исто така тогаш и шансите да добиеш се многу помали а се зголемуваат на пример да бидиш ни ќар ни зијан, а таа беше на една иста бинарна опција два пати се кладиш ама вака неможам да ти обајснам ама сигурно ке ја најдеш во некои туторијали.
Еве го сајтот на кој го пратев златото.
http://goldprice.org/live-gold-price.html
Само мораш да сватиш дека ништо не е сигурно и дека сепак е ова само еден тип кладење, а не класично тргување со берза. Од друга страна пак по мое е сепак многу подобро од спортското кладење затоа што коефициентот ти е каде каде подобар( кој ти дава 75% за сингл) за да погодиш дали некоја акција би одела над или под зададената вредност кој сам си ја одбираш. Само немој НЕМОЈ да тргуваш на еден сат или на помалце, најверојатно ке се заебиш. Овај совет злато вреди и од искуство ти кажувам немој да те лажи умот да стваиш влог на еден сат, туку на крајот на денот или најдобро на крајот на неделата, затоа што се работи со неколку децимали и ама нема шанси да предвидиш во никој случај за еден сат на кај ке тргни вредноста на акцииите. Се понашаат како синусоида и тогаш тие чиста среќа дали ќе погодиш.Претпоставувам дека кога ке почниш да пратиш некое време ке забележиш колку е нестабилно и непредвидливо движењето на некоја акција во рамките на еден сат. Тогаш само прекрстисе и чекај.

Член од
16 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
2
И "Prendi" да! Но и "Pevex".... сичко за 200 и 250.- Денари... да ти кажам незнам како им успева? А им успева! Преполни се во секое време! Барем нивната продавница на *Стара Рампа*.... врие од луѓе! Промет колку сакаш!? Е прашање е само што се добива за 200 Ден.... Жално е што вистинските бутици ги снемува! Дури и еден просечен ‘‘Boxer‘‘ го нема веќе!.... истата судбина ги снајде и оние постарите бутици. Кој сега се сеќава на: Club 77, Bond, Grazzia.... Какви се времињава, ми се чини дека се повеќе и повеќе ќе купуваме и носиме од овие и се повеќе ќе заличуваме на просечниот Американец. Сами ќе се шишаме (бидејки и тоа ќе ни стане скапо) ќе носиме маица и бермуди од брендот ‘‘Шпенди‘‘ (или Пренди сеедно) во комбинација со бели чорапи и сандали или уште пиоубаво со црни чевли... и ќе си ја пееме онаа од Чорба: ‘‘О како је лепо бити глуп‘‘... тоа е!
Инаку на темата.... не видов некој предлог за вложување во реалниот сектор! Немам ни ја признавам!.... како ми се чини не ќе да е време за инвестирање.
Pa toa mi bese mislata, kako im uspeva ednostavno da nabavat tolku evtina garderoba....jas izrabotuvam, pa nemozam da izrabotam nisto za 200 den, a ne da se nabavi, pa da se stavi zarabotuvacka i da bide 200den !
A predlog za vlozuvanje........jas nemozam da smislam......ne e vreme za vlozuvanje, nisto ne uspeva
--- надополнето: 28 јули 2012 во 14:34 ---
Зошто некој би преземал воопшто мерки за да вие опстанете ?
Пазарно опшество ако на некого му се исплати да продава за 200 денари нека продава, и лиска едно време беше “ елитна “
арно ама испадна дека не е баш толку елитна и квалитетна,откако ги провалија дека исти им се производите како и оние од шутка, нема тука љутиш ако ти се исплати работи ако не ти се исплати затвори.
Taka e , pazarno opshestvo......ne se raboti tuka samo za mene........tuku za pogolemiot del od tekstilnata industrija......lesno e da se kaze zatvori, ama sto so vlozenite investicii ?
--- надополнето: 28 јули 2012 во 14:40 ---
,,,уникатна женска гардероба???? ...нема шанса да не ја продаваш , ако навистина е уникатна, квалитетна и единствена.....дај линк до твојот сајт...Патем, во случајов... ти нема што да бараш кај клиентите на пенни маркетите.или се за долар дуќаните., твојот таргет е многу повисоко..
Znam deka mojot target e mnogu povisoko, ama kaj nas ne se ceni veke unikatnosta i kvalitetot !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom