Фан Клуб: Арсенал

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Мене ептен ме изненади Анеке, дечкото како игра алал да му е, пас не згреши

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
АНРИ ПОСАКУВА НОВА ПОЗАЈМИЦА ВО АРСЕНАЛ
Тиери Анри вели дека посакува да се врати по трет пат во тимот на Арсенал, но додава дека сеуште нема никакви разговори помеѓу двете страни.
’’Би сакал да се вратам во Англија кај Арсенал, сигурно.’’ - рече Анри.
’’Не планирав минатата сезона да се вратам. Се случи само поради тоа што Жервињо и Шамак заминаа на африканскиот куп на нации.’’
’’Бев таму да тренирам и ме прашаа дали сакам да играм. Кој знае што ќе се случи во иднина?’’
’’Сеуште немам зборувано со Арсен (Венгер) околу тоа, па не знам колкави се шансите за тоа да се случи.’’
’’Да бидам тренер исто така ме привлекува, но по крајот на кариерата не знам каков талент ќе поседувам. Но секако дека ќе се вратам во Арсенал.’’
:vozbud:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Го имаше и на официјалната страна, изјавата од прес-конференцијата во Пекинг. Мислам дека секако ќе добиеме уште еден нов играч, а може и двајца зависи од заминувањето на Аршавин, Бентнер и РВП.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Росицки паузира 2 месеци. Проблемите веќе започнуваат.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Росицки паузира 2 месеци. Проблемите веќе започнуваат.
И не е некој проблем со оглед дека кога ќе дојде Казорла, за Росицки најверојатно нема да има ни место на клупа, освен ако не се повредат минимум 2 играчи од средниот ред.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
И не е некој проблем со оглед дека кога ќе дојде Казорла, за Росицки најверојатно нема да има ни место на клупа, освен ако не се повредат минимум 2 играчи од средниот ред.
Росицки да игра со таа форма која ја имаше после полусезоната не би рекол за ова нема да има место на клупа, Росицки е 3пати подобар од Рамзи, а исто така е подобар и од Казорла, убаво кажа Македонец 7 дека проблемите почнуваат, средината е доволно ослабена сега со самото тоа што Вилшер никој не очекува да игра до јануар, Росицки 2 месеца аут, Диаби е нестабилен може да се повреде додека спие и така пак ке го пцуеме Рамзи...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Росицки да игра со таа форма која ја имаше после полусезоната не би рекол за ова нема да има место на клупа, Росицки е 3пати подобар од Рамзи, а исто така е подобар и од Казорла, убаво кажа Македонец 7 дека проблемите почнуваат, средината е доволно ослабена сега со самото тоа што Вилшер никој не очекува да игра до јануар, Росицки 2 месеца аут, Диаби е нестабилен може да се повреде додека спие и така пак ке го пцуеме Рамзи...
Забораваш дека Росицки е скоро 10 години постар од Ремзи, јас попрво би форсирал младинец отколку играч кој најверојатно ја игра последната добра сезона во кариерата.
За муабетот за Диаби, затоа потенцирав дека место му со отвора на Росицки само преку повредени играчи, со Вилшер и Диаби фит, место за Росицки нма да има ни на клупа.
Одозгора го забораваш и Казорла кој 95% е во Арсенал.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Забораваш дека Росицки е скоро 10 години постар од Ремзи, јас попрво би форсирал младинец отколку играч кој најверојатно ја игра последната добра сезона во кариерата.
За муабетот за Диаби, затоа потенцирав дека место му со отвора на Росицки само преку повредени играчи, со Вилшер и Диаби фит, место за Росицки нма да има ни на клупа.
Одозгора го забораваш и Казорла кој 95% е во Арсенал.
Доколку лани се форсираше Рамзи и втората полусезона сега ке немаше лига на шампиони оваа година и многу повеќе играчи ке посакаа заминување од тимот, ради тоа такво форсиње на млади играчи како Фабрегас, Фламини, Клиши, Насри и ред други играчи моментално тимот е на воа ниво се бара и малце постара коска во тимот а ако си го гледал Арсенал минатата сезона треба да ти биде јасно дека Росицки играше како препороден и трчаше 3 пати повеќе од Рамзи иако има 31 год, токму ланската година малиот Моцарт се врати така да не си прави филмови во главата дека ке нема место за Росицки ;) И да не заборавај дека Казорла уште не е потпишан се додека нема ништо на официјалната страна ништо од тоа а и за него има време додека се снајде и да потпише нема одма да игра прва постава ова е премиер лига ке му биде малце потешко додека се навикне на англискиот фудбал ;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
За Росицки МОРА да има место, во тимот, макар дошол и МЕСИ во Арсенал. Кажи ми еден покреативен фудбалер од него во Арсенал. Росицки е вистински плеј. И немој да ми кажуваш за годините, кога годините за еден ваков играч не се важни. Види го Чави. Види го Пирло. Види го Сколс. Росицки е можеби нашиот најдобар на терен. Баш онаков ни треба. То е то.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Ако продолжиме да чекаме сите играчи како Росицки да ни се опоравуваат од повреди што ги добиваат нон-стоп и сезонава ништо нема да направиме доколу дојде Санти не гледам во првиот тим место за Росицки плус и Вилшер ке се опорави и Диаби е тука... Читам дека можеби Хулио Цезар од Интер ке дојде кај нас на фри трансфер доколку би дошол што мислите кој ке биде тогаш прв голман во тимот јас лично би сакал Војче ама и Цезар е неверојатен голман. Се на се очекувам со ваквиов активен трансфер пазар да се бориме за титула нареднава сезона:)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Читав некоја статија негде преге, некој блог случајно, дур бев на кафе на телефон и вика: Една од опциите со ситуацијата на Ван Перси е и тоа да Тој потпише нов договор, со тоа што Арсен Венгер ќе му вети дека ќе го пушти наредната, па и двете странки да бидат задоволни. Имено, се зборува дека Венгер јасно ставил до знаење дека нема да го пушти Ван Перси и дека го смета за наредната сезона, но поради ситуацијата го изоставил од подготовките за Азија. Доколку, Ван Перси ја изигра и оваа сезона, наредната како слободен агент може да замине во друг тим, без оштета. Но, доколку потпише нов 2 годишен договор, и Венгер му вети дека ако сака да си оди, ќе го пушти, тогаш и двете странки се во добивка. Едниот, зема процент од трансферот, а и добивката на Арсенал би била поголема, бидејќи играчот би имал уште 2 годишен договор. Наводно, татко му дал капар за купување на куќа во Манчестер, но пред 2 дена понудата била поништена, точно од таткото на Ван Перси. Се зборуваше дека понуда од 25 милиони фунти, би го задоволила Венгер, па Сер Алекс сакаше да испрати токму таква понуда, но сето тоа падна во вода, кога раководството јасно стави до знаење дека сакаат да го задржат Ван Перси по секоја цена.

До сега го барав изворот, ама никако да го најдам. Случајно, рандом го најдов. Некој линк веројатно по твитери или фејсбуци.

Шо мислите ? Валидно е вака ?
--- надополнето: 27 јули 2012 во 02:44 ---
Ако продолжиме да чекаме сите играчи како Росицки да ни се опоравуваат од повреди што ги добиваат нон-стоп и сезонава ништо нема да направиме доколу дојде Санти не гледам во првиот тим место за Росицки плус и Вилшер ке се опорави и Диаби е тука... Читам дека можеби Хулио Цезар од Интер ке дојде кај нас на фри трансфер доколку би дошол што мислите кој ке биде тогаш прв голман во тимот јас лично би сакал Војче ама и Цезар е неверојатен голман. Се на се очекувам со ваквиов активен трансфер пазар да се бориме за титула нареднава сезона:)
А па, демек Казорла многу здрав е ? Две повреди по 6 месеци и една од 9. Повеќе време е во болница, од колку на терен. Во 2003/2004та, едвај одигра 5-6 меча за Виљареал, цела сезона. Подоцна, во 2005/2006 кога Виљареал стигна до полуфинале на ЛШ, се повреди во јануари и не се врати назад. 2009/2010, се повреди летото и го пропушти стартот на сезоната и изигра се на се околу 20 меча.

Не ме заебавај дека Казорла е челичен. Почесто се повредва од Росицки.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Да можеби се повредува ама годините се на негова страна. А како што читав погоре си ги спомнал Пирло Чави Иниеста и Росицки си го споредил со нив тие играчи се 2 класи над Росицки и не можеш никако да ги споредиш ако продолжиме само со Росицки на плејмејкер позиција не ни се пишува добро затоа сакам засилувања а Санти одлично засилување ке биде игра на повеке позиции и е добар техничар

Kajgana Shop

На врв Bottom