Фан Клуб: Рома

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
Стилот на игра на Земан е сличен на тој на Енрике. Само кај Земан поуспешна е играта (барем засега, во овие 2-3 натпревара), посигурни пасови, посед на топка... Така се создаваат и шансите.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
Стилот на игра на Земан е сличен на тој на Енрике. Само кај Земан поуспешна е играта (барем засега, во овие 2-3 натпревара), посигурни пасови, посед на топка... Така се создаваат и шансите.
така нешто, ама на Земан е класична 4-3-3 формација, секоја акција е конкретна кратки и точни пасови, многу трчање напред назад, тука нема градење на посед, во секој напад единствена цел е да се погоди голот, нешто побрзо, поефективно и поедноставно од она Енрике што го правеше и се гледа дека ова и повеќе им одговара на играчите .. прошлата сезона приметив, кога губиме цело време си градиме посед и стрпливо чекаме шанса, но кога ќе дојдат последните 10мин се растура секоја концепција на Енрике и играчите конкретно напаѓаат и тогаш сме поопасни, епа зошто така да не играат цел меч ?? еве им сега прилика со Земан, ризично е бидејќи треба многу кондиција и спремност, но затоа и тренинзите се такви, да бидат физички повеќе спремни ...

како што кажав на полувреме ќе кажам и сега, очајно ни фалат по еден лев и десен бек, тие две позиции ни се најслабите точки во тимот, централните бекови се добри, Кастан пријатно ме изненадува, Бурдисо сеуште не е влегол во ритам и овој Ромањоли доста време игра и до сега нема направено ниту една грешка, Таксидис повторно одлична партија прикажа, Бредли подобар од претходната, за нападот само ќе кажам дека не ми се свиѓа Освалдо, многу ми е уфилман, го гледам подвикнува на останатите, изиграва "Тоти", ама осеќам дека со доаѓањето на Дестро полека ќе си седне на клупата и ќе чека шанса од таму, го купија 17мил па сега ќе ми изграва ѕвезда, се надевам Дестро ќе му покаже што значи комплетен напаѓач

Со продажбата на Борини, заминувањата на Хуан, Сисињо и Симплицио заштедивме добри пари, па плус и од продажбите на Пизаро, Бориело и Греко ги покриваме сите трошкови па дури сме и во плус, значи оние 30мил евра за засилувања остануваат не допрени, сега се очекуваат нови засилувања во одбраната, имиња кои се споменуваат се Гарај, Отаменди, Роландо, Сисоко, Ван Дер Вил, па дури и за среден ред Витсел и Ериксен, има време, ќе видиме што ќе се случи :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
еве головите и шансите, фановите на Ливерпул се надеваа на посед од околу 65%, но оваа вечер поседот беше на наша страна со 65%

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.868
Поени од реакции
12.419
Не раскантавте јбг. Добри сте засега, продолжете така. И дајте статистика ако имате

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
Не раскантавте јбг. Добри сте засега, продолжете така. И дајте статистика ако имате
тоа 65% и 8-3 во коренери ми кажа еден фан на Рома треба да го прашам од кај му таа информација ..

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.868
Поени од реакции
12.419
тоа 65% и 8-3 во коренери ми кажа еден фан на Рома треба да го прашам од кај му таа информација ..
Прилично сум сигурен дека немавте толку голем посед

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
Прилично сум сигурен дека немавте толку голем посед
неможам да тврдам, како и да е поседот беше на наша страна :)
--- надополнето: 27 јули 2012 во 02:34 ---
еве гораспоредот, фино изгледа, само последните две кола заебани :)
1a: ROMA - CATANIA
2a: INTER - ROMA
3a: ROMA - BOLOGNA
4a: CAGLIARI -ROMA
5a: ROMA - SAMPDORIA
6a: JUVENTUS - ROMA

7a: ROMA - ATALANTA
8a: GENOA - ROMA
9a: ROMA- UDINESE
10a: PARMA - ROMA
11a: ROMA - PALERMO
12a: LAZIO - ROMA
13a: ROMA - TORINO
14a: PESCARA - ROMA
15a: SIENA - ROMA
16a: ROMA - FIORENTINA
17a: CHIEVO - ROMA
18a: ROMA - MILAN
19a: NAPOLI - ROMA

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
Boom Shaka Lakka наредни пријателски натпревари кога се и со кого се? Распоред за пријателски нешто? :D
уште една остана, со репрезентацијата на Ел Салвадор во Њу Јорк, ќе испадне по наше време ноќта што иде во 2 часот ..

уште еден грк на чекор до Рома, се работи за бекот на Олимпијакос Торосидис, игра и лев и десен, по клиповите многу добар :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
Заврши натпреварот. Победа на Рома од 2-1. Освалдо(2 мин) и Бојан(62 мин) стрелци на головите.
Хајлајтс не знам дали ќе се најде некаде. :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
овие салвадорците го напуниле цел стадион, а играчите на Рома ги гледаа како смртни непријатели, славадорците на терен како финале од ЛШ да играа .. еден фан(низок но набилдан) влезе во терен отиде Кркич да го мава со некој предмет, ама му испадна еден редар, црнец, па го фати за гајките на панталоните и го во воздух го изнесе ... претходно Таксидис доби намерен лакт па отиде да ја тепа цела екипа, му дадоа црвен, како и да е утакмица за заборав

и уште нешто, сега веќе сум 100% сигурен, Алеандро Роси, најлошиот десен бек во историјата на Рома, тешко е со зборови да се опиште колку е лош, може слика само :D

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
^ :pos::pos:
Зарем е толку лош Роси? :icon_lol:
Изгледа ќе треба да се купат 1 лев и 1 десен бек. Само не знам дали да се оди на варијанта да се донесат млади надежни бекови, или на проверена варијанта(малку потешко), да се донесат поискусни, веќе докажани бекови, за што ќе треба и повеќе пари да се дадат.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.946
Поени од реакции
8.850
како шт гледам одат на играчи кои имаат добра сезона зад себе и некој си потенцијал, без разлика каде играле .. Пирис и Дестро утре ги поминуваат лекарските прегледи, тој Торосидис од Олимпијакос исто така се поблиску до нас .. на овие двајца бекови плус уште еден десен и еден централен и сме завршиле работа ...

а Роси кога го гледам мислам дека е најслабиот професионален фудбалер од секоја гледна точка, просто неможам да си поверува дека е толку слаб xD

Kajgana Shop

На врв Bottom