- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
Kako da ja trgnam belata pozadina od avatarot??
Селектирај го со стапчето и стисни delete , и зачувај ја сликата како pgn .
Kako da ja trgnam belata pozadina od avatarot??
pa kako PNG mi e zacuvana...a pozadinata ja napraviv Transparent koga go kreirav dokumentot...Селектирај го со стапчето и стисни delete , и зачувај ја сликата како pgn .
Ако сакаш за аватар димензиите треба да бидат 120х120.pa kako PNG mi e zacuvana...a pozadinata ja napraviv Transparent koga go kreirav dokumentot...
pa kako PNG mi e zacuvana...a pozadinata ja napraviv Transparent koga go kreirav dokumentot...
Пробај со оваkako da pretvoram slika od pdf vo jpg format
Сам се прави flatten-от ако го сејвуваш во јпг.Ot pdf v jpg?
Rasteriziraj v Pfotoshop. Ako ti triabva(trebe) za www, na po malka rezolucia, ako pdf-a e s visoko kachestvo i ti trebe posle za pechat na po visoka rezolucia. No...ne zabraviai da flatnesh (flatten image) v menuto s Layers (oti nema da saka da se zapishe kato jpg)...
најлесен начин-print screen и после кроп во паинт:kesa:kako da pretvoram slika od pdf vo jpg format
Зависи каков PDF прегледник има. Ако на пример има Acrobat едноставно само со Save As ...најлесен начин-print screen и после кроп во паинт:kesa:
како ги смени боите, особено бојата на окото ???Еве најново што работив у Фотошоп :smir:
![]()
![]()
мењање на бојата не окото е толку простокако ги смени боите, особено бојата на окото ???
мењање на бојата не окото е толку просто
одсечи го делот кај зеницата со mask tool со soft brush и потоа Ctrl+u = colorize и си играш со слајдерите![]()