Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
abe ajde mnogu site gledaja optimisticki 100% bev siguren deka nema da odi vardar steta sto ne im fativ sportska 2-2 i 3+ ja imav :S

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
ЕЈ ЗНАЧИ САМО ТРИЦИ ДА СЕ ЈАДЕЛО...Шо очекувавте ВАРДАР 5-0 да тепа па да ве задоволи??? вардар со играчкиот кадар што го има...и противникот кој го имаше( бате извади 2-2 на милан и 0-0 на барса прошла сезона) Одигра сосем добро...малку немавме среќа али тоа е...наредна година подобро...и доста јадете гомна вардар вака вардар така...ако не ви се свиѓа немора да гледадете иди дркај те го на странски клубови....

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ако идат и Вардар вечер со помисла „доволна е победа од 1-0“ како што сервираат медиумите, тогаш поразот е неизбежен.
Морав да те цитирам... постов цело време ми се вртеше во глава во текот на утакмицава. (y)(y)(y)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
167
Поени од реакции
94
Добро јас незнам размислувате понекогаш или не.Колку сакате да се слуша публиката кога МТВ пренесува со еден микрофон кој е од коментаторот, кој е сместен на Северна .Истото го брчевте и за во Ниш каде ни една секунда немаше молк.Вината да си ја барате во посерените телевизии кои ни вршат преноси со опрема од BBC Деда Ноје/
Натпреварот слабо, толку ни се можностите во моментов за жал.

?

..........

Гостин
Добра утакмица, се беше на задоволително ниво како што доликува.....освен еден човек..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Досадна игра, за малце Вардар понатаму али немаше срце. Срце на трибините имаше али доле, на тревникот....слабо. Бате како екипа доста слаби али ни тоа не можеше да го искористи Вардар, туку испадна дека Бате може да го искористи и да изгледа како Барселона онака. Кај Вардар многу дупки во одбраната, без организираност во средината кои ја дуваа топката напред и спора игра на крилните напаѓачи. Судијата си изигра како што си мислеше, фаворитот да го истера понатаму. Тоа е тоа, повеќе следен пат..

Сериозно, што очекувавте од публиката? Па не сме сите навивачка група па да пееме организирано песни. Тоа го нема факинг никаде, освен Ливерпул коа си ја пее својата песна. Си седеле у публика, демек. Па што да правам? Да рикам коа 40 минути се лежеше на трева а 20 минути топката у вис беше? Публиката беше супер, наелектризирано цело време. А од телевизија, супер знаете како било на стадион, од тој еден микрофон, кој не е наменет за снимање на публика, туку снимање на гласот на коментаторот.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.423
Da ne si na stadion a da komentiras za navivanje .... lame.
Navivanjeto bese na mesto, toa sto komitite imaat svoi pesni i ostatokot od stadionot ne gi znae e drug muabet, ali na odredeni pesni koi bea popoznati i za ostatokot od publikata stadionot grmese. Ne ste kadarni da zboruvate za atmosfera od prenos serviran od MTV, dzabe trolanjeto i umaranjeto.

Inaku na pocetokot od mecot, t.e. taman koga pocnaa pred mene covek dozivea infarkt ( star covek bese vo prasanje ), ili imase epilepticen napad, pojma nemam, go reanimiraa, mu masiraa srce se cekase da pristigne prva pomos koja standrd kasnese, pa posle dur se odvede do dole u pm, ama pocna da dishe, se osvesni malce ama slikata bese jeziva, taka da toa bese pricinata zasto dole bese povikana brzata pomos, za tie sto eventualno se prasuvale sto e rabotata.

Se nadevam dobro e covekot, spored poslednite informacii bil svesen i ok, bravo za lugeto od publika sto dadoa Se od sebe za da mu go spasat zivotot.

Za tekmata, luksuzot da izgubis vodstvo od 1-2 koe si go imal do 91va minuta i na kraj ko kapak na Se da izgubis si go napravi svoeto, tuka e zaguben dvomecot, tuka treba da se bara vinovnikot za ovoj losh rezultat, zlatna sansa propustija i toa e toa, denes se vide koj e koj na teren, uber dominantni Bate, Vardar so 1 korner na kraj od mec, so edna shansa no ne 100 procentna, premalku za tim sto MORA da pobedi, na levata strana imaa strasni igraci za nasi standardi, brzi, probivni, i bekot i napagacot ( kriloto ), neznam zasto ne se forsirase igra od taa strana, desno bea totalno inferiorni, mizerija.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.824
Вардар очаен, публиката бетер, ама коа ќе размислам и толку ни е силата, реално не ни заслужуваат да се борат за во ЛШ. Сакаме без некои вложувања да се провлекуваме, ај што не се вложува, па и тие шо играат во наводници, не знаат кај тераат.
Публиката, освен комитите, другите некако утепани ми беа, нит поддршка нит ништо, не се вадите на тоа дека сме глеале на тв, ако толку имало поддршка ќе се слушнело и на тв, првите 5 минути шо по свиркаа и тоа беше, понатаму само тие 2000 комити се слушаа или колку и да беа.
.
ПУБЛИКАТА БЕТЕР?
Друже ти дефинитивно си најреалниот човек на светот.
Браво...
Атмосферата беше чиста десетка тоа што звукот на телевизија е ретардиран е друга работа, тврсдам најдобра атмосфера на меч одигран во Македонија.
Играта жалосна, реалноста депримирачка, или уште пореално толку ни е квалитетот. Очекував да поминеме уште пред дуелот во Бате, изигравме под можностите, лоши измени, спора одбрана и тоа е тоа...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Реалноста е таа... фудбалот кај нас е толку :). Него толку галама се дигна што самите потешко си прават во случај на елиминација (како овој) потешко се поднесува... Треба да се гледа реално.
Да резимирам ...
-Бате влезе во натпреварот и знаеше што сака , Вардар не.
-Ниту една поконкретна акција, потег, удар на гол (директен и индиректен па и нека иде у трибини ама фудбалски за око да биде)
-Плачеме цимолиме немало публика вака така... ете ја публиката, пто фудбал понуди Вардар вечерва за публиката да продолжи во голем број да доаѓа на стадион а не да гледам Милан, Реал, Барса, Јунајтед итн...
-Хименез детето е доста добро само не е спремен, Цикарски топ, Костовски со многу желба ама нипто поконкретно, среден ред... НЕ ПОСТОЕШЕ.
-Што одат на припреми да се спремаат кога не се спремни 90 минути да изиграат
-Премногу тактизирање
-Бојовиќ влезе чоече уште не ми се верува
-Вајс.дечкото се понаша и се дува ко да има 500 меѓународни утакмици и ко да играл за Хамбургер и Леверкузен по 5 години па сега се вратил у Вардар на залез на кариера место да тргне у напад накрај тој фраер глуми со Родионов ќе се тепа ...
- Бате имаше 3 зицери, Вардар ниеден...
-Неможе со овие играчи да се провлечеш и да да бидеш ''играч'' (зборам како клуб) у Европа
Поискусниот и подобриот оди натаму ...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Искрено многу слабо одиграа, сега се чудам како успеаа да дадат 2 гола во Борисов. Левиот бек (како и да се вика ) дупка невидена , ај тоа што не знае да нафрли него и 10 мин му требаше 7 аути да изведе да го ебам. 20ката катастрофа, истрча 3 шпринта на почеток на утакмица , после едвај чекаше да го заменат.

Требаше замените порано да ги направи, незнам зошто Оса не го игра (освен ако не беше повреден, ама се загреваше таму така да не е до тоа).

Се на се толку ни се моожностите , за публиката не мрчете многу многу , атмосферата беше супер , сите услови ги имаа фудбалерите за да одиграат супер меч ама тоа е тоа.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
ПУБЛИКАТА БЕТЕР?
Друже ти дефинитивно си најреалниот човек на светот.
Браво...
Атмосферата беше чиста десетка тоа што звукот на телевизија е ретардиран е друга работа, тврсдам најдобра атмосфера на меч одигран во Македонија.
Играта жалосна, реалноста депримирачка, или уште пореално толку ни е квалитетот. Очекував да поминеме уште пред дуелот во Бате, изигравме под можностите, лоши измени, спора одбрана и тоа е тоа...
Што го цитираш , ја гледал дома утакмицата , не бил на стадион, све експерти станаа од дома... А Атмосферата беше одлична.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Како можеше МТВ да направи волку лош пренос. Сликата беше катастрофална а натпреварот сниман со камери од 92. За звукот да не правам муабет гледаш фудбал со 30.000 публика или гледаш фудбал на 8 бит-но нинтендо?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Реален резултат. Многу лоша игра на Вардар. Криво ми е што пропуштија ваква шанса ама тоа е реално не ни заслужија.
И сега прв пат после неколку сезони нема (најверојатно) да има МКД екипа во Европа во месец Август.
Сега баш ми е криво што Работнички изгубија во купот во финалето :(

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Лоша игра на вардар , штета

:cuc: за комитите и 90 минути пеење скокање викање свиркање
И секако и за другите југ север многу убави моменти сјајна атмосфера да ти е мерак фудбал да гледаш

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Вардар можеа многу повеќе.. ама неискуството во вакви натпревари со го направи своето. Георгиев... има брзина ненормална. ама дриблингот му е катастрофа.. Тој десниот бек беше 3 пати поспор од него 3 пати му појде 3 пати го претрча.. Само с еплаши нема муда да го нападне и помине... Одбраната овој пат одигра добро со некој грешки.. ама средината потфрли и тоа многу.. очајни беа.. Сепак повеќе среќа наредна година со полесен противник!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom