Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
пошто ова е за фотошоп да не отварам нова тема може помош со логово
да ми смени бојата на буквите во фотошоп :D
4q64xl.gif

сина ама малце потемна не како многу плава

За секунда беше побрз StatusQuo :)

Во Photoshop тоа се прави: Отвараш сликата/ Image / Adjustments / Hue-saturation.../ и поднесуваш вредности по твоја желба.

За секунда беше побрз StatusQuo :)

Во Photoshop тоа се прави: Отвараш сликата/ Image / Adjustments / Hue-saturation.../ и поднесуваш вредности по твоја желба.
епа ја бев побрз пошо место / Image / Adjustments / Hue-saturation.../ ја стиснав Ctrl+U...hot keys do their trick
smiley_wink.gif

Ај ако може некој набрзинка сликиве да ги напраи транспарент

logo.gif

logo_new.jpg

Фала :)

Како да ставам слика во текст? :)

Нешто овака:
maneage.jpg
просто

почнуваш со 3 слоја, најдоле сликата во текстот што сакаш да биде, 2ра е бела позадина или друга слика, најгоре пишуваш нешто...го селектираш напишаното со magic wand, селектираш вториот слој и стискаш делит...бришеш слојот со текстот e voila :) готов си :)

Лесно било ова бе :) Иако моето не е многу убаво :kesa:

macedonia.jpg

битно идеата е остварена :) црното замени го со слика, фонтот подебел и нека има бел Stroke...и не ставај бевел енд ембос...само outer shadow и тоа малце...

битно идеата е остварена :) црното замени го со слика, фонтот подебел и нека има бел Stroke...и не ставај бевел енд ембос...само outer shadow и тоа малце...

Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke. :)

macedoniacopy.png

Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke. :)

macedoniacopy.png
чекај нешто правиш грешно....не ја бриши позадината, бриши го фонтот од слојот со сликата, за текстот да биде дупка, и потоа на тој слој стави сенка..

8-Gorillaz_Dazed.jpg

Ај ако може некој да ги избрише на сликава овие од позади, т.е. да остане само овој во жолтото со цигарата, и да нема позадина (само овој со жолтото да биде, без бела позадина, .png треба или како.. :toe:) и да биде 120x120. Фала :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom