Во која боја?пошто ова е за фотошоп да не отварам нова тема може помош со логово
да ми смени бојата на буквите во фотошоп
![]()
сина ама малце потемна не како многу плава
епа ја бев побрз пошо место / Image / Adjustments / Hue-saturation.../ ја стиснав Ctrl+U...hot keys do their trickЗа секунда беше побрз StatusQuo
Во Photoshop тоа се прави: Отвараш сликата/ Image / Adjustments / Hue-saturation.../ и поднесуваш вредности по твоја желба.
транспарент???мислиѓш без позадина или?Ај ако може некој набрзинка сликиве да ги напраи транспарент
![]()
![]()
Фала![]()
простоКако да ставам слика во текст?
Нешто овака:
![]()
битно идеата е остваренаЛесно било ова беИако моето не е многу убаво :kesa:
![]()
Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke.битно идеата е остваренацрното замени го со слика, фонтот подебел и нека има бел Stroke...и не ставај бевел енд ембос...само outer shadow и тоа малце...
чекај нешто правиш грешно....не ја бриши позадината, бриши го фонтот од слојот со сликата, за текстот да биде дупка, и потоа на тој слој стави сенка..Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke.
![]()