Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
пошто ова е за фотошоп да не отварам нова тема може помош со логово
да ми смени бојата на буквите во фотошоп :D

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
сина ама малце потемна не како многу плава

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
За секунда беше побрз StatusQuo :)

Во Photoshop тоа се прави: Отвараш сликата/ Image / Adjustments / Hue-saturation.../ и поднесуваш вредности по твоја желба.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За секунда беше побрз StatusQuo :)

Во Photoshop тоа се прави: Отвараш сликата/ Image / Adjustments / Hue-saturation.../ и поднесуваш вредности по твоја желба.
епа ја бев побрз пошо место / Image / Adjustments / Hue-saturation.../ ја стиснав Ctrl+U...hot keys do their trick

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.130
Поени од реакции
1.733
Ај ако може некој набрзинка сликиве да ги напраи транспарент

Фала :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како да ставам слика во текст? :)

Нешто овака:
просто

почнуваш со 3 слоја, најдоле сликата во текстот што сакаш да биде, 2ра е бела позадина или друга слика, најгоре пишуваш нешто...го селектираш напишаното со magic wand, селектираш вториот слој и стискаш делит...бришеш слојот со текстот e voila :) готов си :)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Лесно било ова бе :) Иако моето не е многу убаво :kesa:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Лесно било ова бе :) Иако моето не е многу убаво :kesa:

битно идеата е остварена :) црното замени го со слика, фонтот подебел и нека има бел Stroke...и не ставај бевел енд ембос...само outer shadow и тоа малце...

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
битно идеата е остварена :) црното замени го со слика, фонтот подебел и нека има бел Stroke...и не ставај бевел енд ембос...само outer shadow и тоа малце...
Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не го зачував како .PSD фајл, за друг фонт ќе треба се одново да правам, сега само ја тргнав позадината, и додадов drop shadow и stroke. :)

чекај нешто правиш грешно....не ја бриши позадината, бриши го фонтот од слојот со сликата, за текстот да биде дупка, и потоа на тој слој стави сенка..

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68

Ај ако може некој да ги избрише на сликава овие од позади, т.е. да остане само овој во жолтото со цигарата, и да нема позадина (само овој со жолтото да биде, без бела позадина, .png треба или како.. :toe:) и да биде 120x120. Фала :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom