На северот на Косово напнато

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Знам дека е невозможна поделба на Македонија без страдање.
Само погледни го скопскиот регион : Чучер Сандево , Студеничани , Бутел , Нерези.
Ќе влезеш во обиколница , на граница треба да застанеш.

Да се вратиме на Косово.

Мене ми изгледа убава идеја да се трапмаат територии меѓу Србија и Косово , северот за прешевска долина.
Знаеш,дека и сегашната неспорна териториja на Косово србите се уште не ja признават, како си представуваш да дадат територии, па Косово да даде други територии? Тоа е парекселанс признаване на тоталното одвоуване на Косово от Србиja и ако тивко почнуват да го признават. Тоj што ке го направи во Србиja,а предпоставувам и во Косово ке падне на втората недела от власт.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Томислав Николич : Спремен сум со воена интевернеција да го вратам Косово ако воено интервенира косовската власт над србите на северот.

Хашим Тачи : Јас ќе бидам на чело на борбата , ако Николич се обиде да влезе во војна со Косово.
И тој ќе биде губитник и засрамен во било која авантура која ќе ја преземе кон Косово.
Ако Србија влезе во нова војна со Косово , тогаш од нејзе ќе остане само Београдски пашалук.

:pos:

Београдски пашалук , колку убаво свучи.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Томислав Николич : Спремен сум со воена интевернеција да го вратам Косово ако воено интервенира косовската власт над србите на северот.

Хашим Тачи : Јас ќе бидам на чело на борбата , ако Николич се обиде да влезе во војна со Косово.
И тој ќе биде губитник и засрамен во било која авантура која ќе ја преземе кон Косово.
Ако Србија влезе во нова војна со Косово , тогаш од нејзе ќе остане само Београдски пашалук.

ah da ama da e uste taka :)
sepak sega rusite se vratija na scena ne e 1999 godina

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
ah da ama da e uste taka :)
sepak sega rusite se vratija na scena ne e 1999 godina
Знае Змијата што кажува , знае тој подобро од мене и тебе.

Русија е далеку од мечка , а и да биде мечка , осамена мечка е.
А овие отспротива ем се мечки , ем се групирани.

Самата Србија избра европски пат , не руски.

Еве што се случува со пријателите на Русија ... сите еден по еден глава губат , само што Русија е виновна за крвопролевањето , на пример во Сирија ... заради нивната подршка загинаа толку многу сиријци.
Русија е со диктаторите , не е со народот.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Знае Змијата што кажува , знае тој подобро од мене и тебе.

Русија е далеку од мечка , а и да биде мечка , осамена мечка е.
А овие отспротива ем се мечки , ем се групирани.

Самата Србија избра европски пат , не руски.

Еве што се случува со пријателите на Русија ... сите еден по еден глава губат , само што Русија е виновна за крвопролевањето , на пример во Сирија ... заради нивната подршка загинаа толку многу сиријци.
Русија е со диктаторите , не е со народот.
ajde sto ne vlezat amerite vo Sirija
a drugo site diktatori na severna afrika pa i irak gi stavija amerite ;)

O

Orion.

Гостин
Косово , Србија , Хрватска и Босна , можат да се спогодат некако.
Но Македонија нема никаков интерес, само што ќе губи територија.
Но и не се знае , може да и се сака на Македонија , да ги скрати маките и етничките турбуленции ... земајте ова и ова и ај вие раат ние раат.
''Македонија ќе губи територии'' ''биче рата'' мн јаки бе вие албанците а? Важно желба имате а реална основа немора а? Кажи ми како тоа ќе ја делите Македонија кога сте трчи трчи влакно во бројчан однос со македонското население?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
ajde sto ne vlezat amerite vo Sirija
a drugo site diktatori na severna afrika pa i irak gi stavija amerite ;)
Нема потреба да влезат америте , знаеш колкава галама ќе се крева ... ете си ги подржуваат бунтовниците , кои наскоро ќе го решат Асад , а со тоа уште еден руски пријател помалку .. се до расчистување со сите руски пријатели.
Економската моќ на русија се зголемува , но влијанието по светот им се намалува.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Нема потреба да влезат америте , знаеш колкава галама ќе се крева ... ете си ги подржуваат бунтовниците , кои наскоро ќе го решат Асад , а со тоа уште еден руски пријател помалку .. се до расчистување со сите руски пријатели.
Економската моќ на русија се зголемува , но влијанието по светот им се намалува.

a toa potesko malku ne e libija Sirija e ovaja tesko deka ce padne pregolem interes ima rusija
a veruvam deka i iran dava pomos na sirija

M

.:makedonec:.

Гостин

Богами незнам од кого ШТО ќе остане ... ако сакаат стварно србите да интервенираат тогаш ''П'' од Приштина нема да има а не косовска држава, доста вие Албан... се фалите со западњачките командоси, тешко дека ќе ризикуваат крвава војна повторно за да ви го спасат газето:D на вас ...панимаеш ;)

P.S - Јас како македонец не оти ги сакам и едните и другите ама тоа ќе биде реалниот исход од таквата ситуација ... ќе бегате до Јадранското Море... па од таму до Јонско долу ... и на брод за Италија :D ;)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Баш напротив дрдан .. баш напротив ... да беше случајов со сирија пред еве да речеме 10 години САД веке ќе направеше инвазија со многу жртви во Сирија ама заради тоа што Русија сега е моќна држава со силно влијание тоа сеуште не се случува ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Богами незнам од кого ШТО ќе остане ... ако сакаат стварно србите да интервенираат тогаш ''П'' од Приштина нема да има а не косовска држава, доста вие Албан... се фалите со западњачките командоси, тешко дека ќе ризикуваат крвава војна повторно за да ви го спасат газето:D на вас ...панимаеш ;)

P.S - Јас како македонец не оти ги сакам и едните и другите ама тоа ќе биде реалниот исход од таквата ситуација ... ќе бегате до Јадранското Море... па од таму до Јонско долу ... и на брод за Италија :D ;)

Не знам зошто но гајле не ми е од србите и нивната сила , незнам зошто вие толку им се плашите.

Последните 10 години толку ми е вратена довербата што не гледам опасност за албанците од ниту еден сосед.

А тоа јадранско-јонско море бегање , ми идат како вицеви.

Не знам зошто , можеби затоа што на Србија не и останаа веќе воена техника , затоа што немаат војска веќе , затоа што се пред банкрот , затоа што имаат невработеност од 25% , можеби затоа што се поделени у триста групации , можеби затоа што ги изгубија сите војни и моралот им е погребан , не знам.

Од друга страна можеби затоа што Албанија е членка на НАТО , можеби затоа што Косово има илјадници обучени официри што не беше случај во 99та , можеби затоа што имаат свој буџет и дури 600 милиони евра за капитални инвестиции (160 милиони повише него Македонија) ... а во 99та се војуваше со пари собирани по џамии и во клубовите на дијаспората ... можеби затоа што сега Србија треба да добива територии , а не УЧК , како што беше во 99та.
И можеби затоа што видоа како е да се има своја држава , да управуваш со себе , а не Трепча ради Београд се гради.

Ни Србија не е она од 99та , а ни албанците.

Јас ги чуствувам промените , и тоа драстично.

Хашим Тачи : Београдски пашалук (y)

Колку ќе биде Србија ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Оваа со органите е невозможен обид да се израмнат извршителите на геноцид со жртвите на геноцид.
Бројките кажуваат се , во сите војни србите најмногу убивале цивили него војници , не можејќи на фронт , удри по цивилите.

И сега им текна некој филм за неколкумина срби наводно жртви на трговија со органи.

А никој не се занимава со ладњачите по српските реки кои се вадеа , и со сеуште илјадници албанци кои се непронајдени , кај се они , дали можеби се жртви на трговија со органи.

Како може да запнуваат за нешто , имаше цела истрага од сите страни за тие органи , не се пронајде ништо , и се заќути оваа лага и како што реков обид за израмнување на злоделата.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Доколку на Балканов има нова војна никој не може да го предвиди нејзиниот исход. Знам само дека Србите нема што да изгубат, за разлика од сите останати кои евентуално би биле вклучени во таа војна.

O

Orion.

Гостин
Оваа со органите е невозможен обид да се израмнат извршителите на геноцид со жртвите на геноцид.
Бројките кажуваат се , во сите војни србите најмногу убивале цивили него војници , не можејќи на фронт , удри по цивилите.

И сега им текна некој филм за неколкумина срби наводно жртви на трговија со органи.

А никој не се занимава со ладњачите по српските реки кои се вадеа , и со сеуште илјадници албанци кои се непронајдени , кај се они , дали можеби се жртви на трговија со органи.

Како може да запнуваат за нешто , имаше цела истрага од сите страни за тие органи , не се пронајде ништо , и се заќути оваа лага и како што реков обид за израмнување на злоделата.
А ова со документарецов? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom