M
Mr.InF3ction
Гостин
па направи Save како PNG фајл и ЧЕ биде.. се разбира ако си ја направил сликатра без бела или било каква позадина и садот има транспарентностНекој?
па направи Save како PNG фајл и ЧЕ биде.. се разбира ако си ја направил сликатра без бела или било каква позадина и садот има транспарентностНекој?
Hehe а јас порано пак го прашував еден другар да ми кажи за како да сменам некоја ситна работа на една слика со Photoshop ми вика јас имам платено за ова да го научам неможам да ти кажам плати си и ти .... па морав вака да си барам сам преку googleДруже, кога ќе ти треба некоја работа за фотошоп, пали Google и пиши му што ти треба и ќе ти извади прилично доста туторијали. Пример пиши му photoshop change background и ќе ти даде прилично доста туторијали за менување на позадината... или па пиши му photoshop change background effects и ќе ти даде туторијали за менување на ефектите на позадината... и така барај си за се што ти треба.
А за тоа одразот на објектите во вода... ќе го селектираш делот кој сакаш да го одразиш и ќе го пастираш во нов лаер, потоа ќе ја ротираш сликата за 180 степени и после ќе шминкаш. Е сеа ова ти е наједноставен начин како да го изведеш тоа, а за да убаво се вклопи со остатокот од сликата ќе треба малце да се помачиш со алатките и ефектите![]()
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2024514&postcount=336Абе чера пробав да ја снимам во PNG и не биваше пак..
Треба друго нешто да се направи ама statusQuQ ке даде туторијал и ке направам![]()
Фала ама веке ми кажаа
со hue i saturationЗдраво на сите на темава! Ве читам одвреме-навреме но никако не ми останува време да пишам. Далеку сум од некое ниво во фотошоп знам елементарни работи кои ми се потребни, да имам повеќе слободно време ќе напреднам малку
Ме интересираше дали некој може да ми каже каде да најдам туторијал за нешто слично на сликата погоре, значи да ја сменам позадината со нова (имав видено и некој туторијал со сликата од windows XP, онаа почетната, на која и е сменето небото со друга боја итн...)
Изгаси го Internet Explorer-от и стисни Try Again (-.-)Неке да се инсталира незнам зошто...
Чаре?:smir:
Е како немаш кога ете ти пишува дека ти е уклучен и затоа неможи исклучи други програми додека го инсталираш.Нема Никаков Explorer уклучено се е исклучено
иди во Task manager i najdi iexplorer.exe десен клик End Procces и то е тоНема Никаков Explorer уклучено се е исклучено
За да го врташ изреженио дел притисни CTRL + T и заврти го како сакаш, ENTER. Или оди Edit(мислам дека беше) >> Free Transform.Значи вака, ми треба некој што ке ми покаже како на пример режам едно делче и ова делче да го вртам како сакам во која сакам положба дали обрнато или настрането било како.
Исто ке ми треба и како да ставам сенка на делчето. Знаете за што зборам нели?
Ај Хелп, ве молам. Или ми ги напишете опциите дека треба да се оди или ако не ве мрзи со слика објаснете.
Фала.