Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
M

Mr.InF3ction

Гостин
Брат ми се допаѓа сликата, ама морам да искоментирам нешто, овој туторијал ти е од TOP SECRET колекцијата на видео туторијали, ја имам и јас. :)
па мора некаде инспирација лол ... го направив сликата за да научам некои ефекти како во случајот.. Overlay Effect... од обична слика прави чуда

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
па мора некаде инспирација лол ... го направив сликата за да научам некои ефекти како во случајот.. Overlay Effect... од обична слика прави чуда
треба инспирација, да..ама не од постоечка слика! тоа веќе не е инспирација, тоа е копирање...

M

Mr.InF3ction

Гостин
треба инспирација, да..ама не од постоечка слика! тоа веќе не е инспирација, тоа е копирање...
па се разбира учењето е еден вид копирање... кога си во фаза на учење копираш други... и да оргиналноста е нешто посебно но јас ова не го правам како бизнис па мора оргиналност.. чиста досада и учење што повеќе техники во фотошоп
како прво .. сликите се слични но не исти... и ако земав некои други слики наместо тие што се во туториалот ... нема да можев да го достигнам истиот ефект.... ако си го видел туториалот.. човекот вика.. во овој туторијал се се прави со основни работи т.е најмногу со бришење со гума...а најбажно и целта на туториалот е како да се постигне тој ефект ... со мешање на кафена и сина боја ... и тоа е TOP SECRET во Dream Scene туториалот:toe:

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Еве нешто ново и од мене :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Moже некој да даде туторијал пример кога ке ставиш слика на кајгана од ѕад да нема бело само сликата??
Ај ако може некој да даде добар туторијал.:smir:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
А да замолам ако може да ми најдете линк од Photoshop пошо неможам да најдам никако...
И тие што ке ги симнам се со вируси...
Tnx:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798

Здраво на сите на темава! Ве читам одвреме-навреме но никако не ми останува време да пишам. Далеку сум од некое ниво во фотошоп знам елементарни работи кои ми се потребни, да имам повеќе слободно време ќе напреднам малку :)

Ме интересираше дали некој може да ми каже каде да најдам туторијал за нешто слично на сликата погоре, значи да ја сменам позадината со нова (имав видено и некој туторијал со сликата од windows XP, онаа почетната, на која и е сменето небото со друга боја итн...)

И второ, одразот на објектите во вода, одсекогаш ме интересирало како се прави тоа чудо... :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Како можам некоја од симнатите четки да ја ротирам , односно да можам да ја вртам со некој шорткат, зошто ако правам нов лејер за секое шминче ке ми треба 1 недела .. ?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Здраво на сите на темава! Ве читам одвреме-навреме но никако не ми останува време да пишам. Далеку сум од некое ниво во фотошоп знам елементарни работи кои ми се потребни, да имам повеќе слободно време ќе напреднам малку :)

Ме интересираше дали некој може да ми каже каде да најдам туторијал за нешто слично на сликата погоре, значи да ја сменам позадината со нова (имав видено и некој туторијал со сликата од windows XP, онаа почетната, на која и е сменето небото со друга боја итн...)

И второ, одразот на објектите во вода, одсекогаш ме интересирало како се прави тоа чудо... :)
Друже, кога ќе ти треба некоја работа за фотошоп, пали Google и пиши му што ти треба и ќе ти извади прилично доста туторијали. Пример пиши му photoshop change background и ќе ти даде прилично доста туторијали за менување на позадината... или па пиши му photoshop change background effects и ќе ти даде туторијали за менување на ефектите на позадината... и така барај си за се што ти треба.

А за тоа одразот на објектите во вода... ќе го селектираш делот кој сакаш да го одразиш и ќе го пастираш во нов лаер, потоа ќе ја ротираш сликата за 180 степени и после ќе шминкаш. Е сеа ова ти е наједноставен начин како да го изведеш тоа, а за да убаво се вклопи со остатокот од сликата ќе треба малце да се помачиш со алатките и ефектите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom