M
Брат ми се допаѓа сликата, ама морам да искоментирам нешто, овој туторијал ти е од TOP SECRET колекцијата на видео туторијали, ја имам и јас.
па мора некаде инспирација лол ... го направив сликата за да научам некои ефекти како во случајот.. Overlay Effect... од обична слика прави чудаБрат ми се допаѓа сликата, ама морам да искоментирам нешто, овој туторијал ти е од TOP SECRET колекцијата на видео туторијали, ја имам и јас.![]()
треба инспирација, да..ама не од постоечка слика! тоа веќе не е инспирација, тоа е копирање...па мора некаде инспирација лол ... го направив сликата за да научам некои ефекти како во случајот.. Overlay Effect... од обична слика прави чуда
па се разбира учењето е еден вид копирање... кога си во фаза на учење копираш други... и да оргиналноста е нешто посебно но јас ова не го правам како бизнис па мора оргиналност.. чиста досада и учење што повеќе техники во фотошоптреба инспирација, да..ама не од постоечка слика! тоа веќе не е инспирација, тоа е копирање...
Pа незнам некоја понова да е :smir:Која верзија ја сакаш?
И второ, одразот на објектите во вода, одсекогаш ме интересирало како се прави тоа чудо...
Друже, кога ќе ти треба некоја работа за фотошоп, пали Google и пиши му што ти треба и ќе ти извади прилично доста туторијали. Пример пиши му photoshop change background и ќе ти даде прилично доста туторијали за менување на позадината... или па пиши му photoshop change background effects и ќе ти даде туторијали за менување на ефектите на позадината... и така барај си за се што ти треба.Здраво на сите на темава! Ве читам одвреме-навреме но никако не ми останува време да пишам. Далеку сум од некое ниво во фотошоп знам елементарни работи кои ми се потребни, да имам повеќе слободно време ќе напреднам малку
Ме интересираше дали некој може да ми каже каде да најдам туторијал за нешто слично на сликата погоре, значи да ја сменам позадината со нова (имав видено и некој туторијал со сликата од windows XP, онаа почетната, на која и е сменето небото со друга боја итн...)
И второ, одразот на објектите во вода, одсекогаш ме интересирало како се прави тоа чудо...![]()
НекојMoже некој да даде туторијал пример кога ке ставиш слика на кајгана од ѕад да нема бело само сликата??
Ај ако може некој да даде добар туторијал.:smir: