Дали би седнале на кафе со некој/а бивш/а?

Dali treba da se ostane vo kontakt so bivsh/a

• DA treba da se ostane vo kontakt

Гласови: 209 37,0%
  • NE ne netreba (nikako) da se ostane vo kontakt

Гласови: 82 14,5%
  • ZAVISI (od sto?)

Гласови: 274 48,5%

• Вкупно гласачи
    565
Член од
18 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Од мое искуство, кога сум била викана на кафе, тоа било од една причина, да се смириме, па затоа избегнувам такви работи. Од врска на пријателство не се преоѓа, особено ако претходно не сте биле ни пријатели. Мене барем ми се нема случено да раскинам со некого чисо онака или зашто повеќе сакам да се дружиме отколку да спиеме заедно. Последен пат, бидејќи раскинав на глуп начин, решив да прифатам кафе, ама после се предомислив зашто иако на бившиот му кажав дека имам нов дечко, тој ме манијачеше по фб и ме боцкаше. Минатото треба да остане минато и тоа е.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Само кафе ?? Може и за ебање да се договореме :pipi:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Why not : ако има нешто да каже слободно! Ако побара нешто - слободно - сè зависи дали ќе можам и дали ќе сакам да го дадам тоа што го бара!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Последниов месец и пол знаеме да се шетнеме на сладолед, пијачка итн...Само едно можам да кажам...Сум стекнала толку лошо мислење за него, така да колку сака нека е фин со мене, нема шанси да го променам мислењето...Одмилен ми е начисто...Онака како на обичен пријател, познајник гледам на него...И можда добри се овие средби за да се уверам скрос дека апсолутно ништо мене тој човек не ми значи повеќе...
Време е постепено и ова да го прекинеме...Додуша, не ни има што да се прекине...
Најмалку што ми треба во животов е лицемерен и себичен манипулант...Спротивното он не може да ми го докаже...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Последниов месец и пол знаеме да се шетнеме на сладолед, пијачка итн...Само едно можам да кажам...Сум стекнала толку лошо мислење за него, така да колку сака нека е фин со мене, нема шанси да го променам мислењето...Одмилен ми е начисто...Онака како на обичен пријател, познајник гледам на него...И можда добри се овие средби за да се уверам скрос дека апсолутно ништо мене тој човек не ми значи повеќе...
Време е постепено и ова да го прекинеме...Додуша, не ни има што да се прекине...
Најмалку што ми треба во животов е лицемерен и себичен манипулант...Спротивното он не може да ми го докаже...
Кога се зачленив на форумот, пред година и пол, ти зборуваше за бившиот. После година и пол, ти сеуште зборуваш за бившиот.

:confused:

Ептен бивш...
Еве ти да се расположиш...

S

Stef Bachatero

Гостин
Зашто си го трошите времето на пропаднати цели.Еднаш чим е готово во мојата глава нема веќе враќање.Од милион мажи и жени сте се фатиле за бивши.Замисли фатиш девојка ти си добар другар со неа и одеднаш доаѓа типкава ти ја руши врската,а сакаш да ја спасиш ама касно е....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Зошто да не ако сме раскинале мирно и не се мразиме зошто да не седнеме на кафе да се изнамуабетиме за животот што се дешава што како.
Можеби ке падне и секс онака без никакви обврски повеке нема врска ако не сме напнати еден на друг т.е сме си опуштени околу ситуацијата зошто да не се видиме :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кога се зачленив на форумот, пред година и пол, ти зборуваше за бившиот. После година и пол, ти сеуште зборуваш за бившиот.

Ептен бивш...

Пушти му ја оваа :D Подобро ја пее овај :D

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Контакт е широк поим. Може да е телефонски разговор а може и да е нешто друго.:pipi: Затоа гласав за третата опција, затоа што глупо е да не се ни поздравиш, а уште поглупо е да му се враќаш цело време иако знаеш дека не е човек за тебе.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Нема логика у седење на кафе... после толку кафиња испиени заедно чим сте раскинале значи не било нешто у ред, да ви биле добри односите како што треба ке сте пиеле кафе без раскинување...ако пиете кафе со бивша после раскинување може да ви стане најгоркото кафе што некогаш сте го испиле :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Крајот е крај. Не знам зошто би пиеле кафе заедно и што би си рекле...

Член од
6 јули 2011
Мислења
17
Поени од реакции
5
Скоро со сите бивши сум у добри односи,па и по кафиња си одиме редовно.Сега се зависи од тоа како и зошто сме прекинале..Ако со некого не ти успеала врската,не значи дека пријателството не може да успее. :))

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Им завидувам на сите оние кои успеваат да бидат пријатели со бившите.
Не може да има пријателство ако имате хемија. Никако!!!
Ви кажувам од искуство, не правете ја истата грешка како јас пред некој ден, демек кафе, а заврши со секс.
Може звучи супер, ама не е. Таман го исфрлив од системот и пак се заебав. Ко алкохоличар кога ќе се напие после подолга пауза:D
Е сега веќе нејќам нит да го видам нит да го чујам:LOL:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578

Ептен бивш...

Не ми ја гибај, малата е една од ретките девојки на форумов која си е искрена и ради тоа едвај чекаат оние часнине гуски да ја искловаат :icon_lol:.

Скоро со сите бивши сум у добри односи,па и по кафиња си одиме редовно.Сега се зависи од тоа како и зошто сме прекинале..Ако со некого не ти успеала врската,не значи дека пријателството не може да успее. :))
Нешто ме интересира да те прашам ако може. Кога имаш актуелен дечко а одиш со бившиот на кафе што му викаш на актуелниот? Идам да се видам со Трајче од факултет?

Kajgana Shop

На врв Bottom