Како да бидам кул?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Пробај да станеш менаџер на некоја од локалните ''елитни'' дискотеки. Обично менаџерите важат за кул момци и мангупи, барем на хартија(читај ФБ). Цело време ќе бидеш опкружен со кул луѓе а богами и девојки на кои че треба стално да им обезбедиш слободен влез и некоја пијачка у "твоето" диско.
Да да, нешто како ова :

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај биди ти сериозна и дај му совет на дечкото тогаш :pos:
Јас како прво, го мразам зборот “кул“. Ама ако веќе одиме со таа терминологија, за мене кул дечко е начитан дечко, фин, културен, со манири, со фина, суптилна смисла за хумор, кој не се однесува како да излегол од џунгла, туку е пристоен и се однесува како џентлмен. Така што мојот совет би бил да чита повеќе книги и да не се понаша како општо познатите “фраеришта“, затоа што таквиот пристап и начин на живот може да е популарен кај одредена група девојчиња, најчесто тинејџерки, ама нормалните девојчиња секогаш ќе паднат на горенаведените карактеристики кои јас ги земав за појдовна точка.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Едноставно не замарај се и заноси се ... :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас како прво, го мразам зборот “кул“. Ама ако веќе одиме со таа терминологија, за мене кул дечко е начитан дечко, фин, културен, со манири, со фина, суптилна смисла за хумор, кој не се однесува како да излегол од џунгла, туку е пристоен и се однесува како џентлмен. Така што мојот совет би бил да чита повеќе книги и да не се понаша како општо познатите “фраеришта“, затоа што таквиот пристап и начин на живот може да е популарен кај одредена група девојчиња, најчесто тинејџерки, ама нормалните девојчиња секогаш ќе паднат на горенаведените карактеристики кои јас ги земав за појдовна точка.
Паметно кажано,а и реално сите треба да гледаат така на работите,ама скопскиве калаштури не се замараат со тоа,затоа и клинецот што ја отворил темата изгледа не може да си најде таква девојка пошо тие се во вид на изумирање,загрозен вид.
Денеска се повеќе и повеќе девојки се палат на тоа дечкото или муваторот да е “фаца“ да се знае со вратарите на дискотеките за да има гага влез и по некоја гага пијачка уз бесплатно сепаре.Па после тоа,сликање за кадевечер.цом,чек ин на секој три секунди во живо од местото на дешавката (да може уште чек ин да напраи кога ќе ја натрти на Водно-me natrti strahotno,vidim zvezde-check in Vodno,Skopje Macedonia via Iphone4s).Друго,да ја носи на одмори,да и даде кредитната картичка и да се поднови у Шутка или на Бит Пазар.
Изгубени се вистинските вредности...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Паметно кажано,а и реално сите треба да гледаат така на работите,ама скопскиве калаштури не се замараат со тоа,затоа и клинецот што ја отворил темата изгледа не може да си најде таква девојка пошо тие се во вид на изумирање,загрозен вид.
Денеска се повеќе и повеќе девојки се палат на тоа дечкото или муваторот да е “фаца“ да се знае со вратарите на дискотеките за да има гага влез и по некоја гага пијачка уз бесплатно сепаре.Па после тоа,сликање за кадевечер.цом,чек ин на секој три секунди во живо од местото на дешавката (да може уште чек ин да напраи кога ќе ја натрти на Водно-me natrti strahotno,vidim zvezde-check in Vodno,Skopje Macedonia via Iphone4s).Друго,да ја носи на одмори,да и даде кредитната картичка и да се поднови у Шутка или на Бит Пазар.
Изгубени се вистинските вредности...
Ти гледаш од машка гледна точка. Да, има такви девојки, ама ако погледнеш од женска гледна точка ќе видиш дека сите машки прво по такви девојки се летаат. Згодни, полу-голи, нашминкани и сл., додека пак ги игнорираат помирните и фините и пошто мирните не им пререкуваат, им стануваат досадни и пак се летаат по таквите девојки. Не е проблемот само до девојките, туку до машките што се лепат за такви девојки. Има избор и има добри девојки, само што физички не се бомби, па затоа и голем дел од машките не им обврнуваат внимание.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Za da bides ''cool'' treba taka i da se osekas.,,zatoa sto vnatresnata energija e daleku pouocliva od bilo sto nadvoresno.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Купи си БМВ кое ќе може да се открива и одма кај женските ќе бидеш сметан во најдобра класа, ќе бидеш кул, фраер, итн.
Почните со другарите да си ги менувате фармерките ти ќе купиш црвени они сини и зелени и така, исто и блузите и останата облека, за секоја вечер да бидеш во различно бидејќи ако си во исто си една класа подолу.
Купи си самсунг галакси, D&G часовник, златен ланец, 200 евра на виза картичка си стави.

Во денешно време за женските да се вртат околу тебе тоа е решение, повеќето не гледаат карактер оти очите им се замачкани со кило шминка.

Со скутерот или БМВ-то навечер по 5 круга низ град и до тебе рандом женска има секоја вечер да ги менуваш. Фризура искривена четка, црни наочари со прозирно стакло, најк патики, парфем One Milion, и ако не ти е чисто лицето една рака пудра.
Многу женски кога ќе те видат ќе кажат wooow кој е овој дајте ми број од него, но и многу ќе кажат кој е овој сељак.

Не сум ти љубоморен ако успееш и јас имам можност, но не сакам да бидам кул.
Не сакам да бидам центар на внимание, ако не си знаел центарот се бележи со нула. ;)
Во градот кога ќе ме видат сигурно си мислат дека сум некој од друг град сосема непозната личност и се дружам со најниска класа, но тие нудат најдобро другарство и таквите женски се најискрени.

Мал си ќе ти дојде паметот дека треба да бидеш забележлaн само од една женска, а не од 100 и не кај поубавата туку кај подобрата. Обични оние бомбите ги сметаат за курви која денес е со тебе утре е со друг само заради корист.
Сигурно имаш видено дека некој кој има умрено и смачкано лице (пр Роби газдата на Телекабел) а брендирана облека и добра кола ја има најубавата во градот. Но дали имаш забележано дека и најскромниот дечко има најубава женска?
Сосема два различи типа кои однадвор имаат убави женски, но одвнатре различен карактер.

Нема потреба да бидеш нешто нај нај за сите да трчаат по тебе.
Ако имаш карактер и партал да си ќе ја освоиш најубавата, најубава мислам онаа со природна убавина не со црни очи мислиш ѓавол е и црвено-жолто-зелена сенка како семафор.
Има и убави женски кои не се познати во градот само некои машки тоа не можат да го видат. ;)

Тежок е фраерскиот живот!!!

S

Stef Bachatero

Гостин
Научи да танцуваш земи ја најаката пичка во клубот играј со неа и сите машки ќе ти лижат гз...

O

Orion.

Гостин
Ти гледаш од машка гледна точка. Да, има такви девојки, ама ако погледнеш од женска гледна точка ќе видиш дека сите машки прво по такви девојки се летаат. Згодни, полу-голи, нашминкани и сл., додека пак ги игнорираат помирните и фините и пошто мирните не им пререкуваат, им стануваат досадни и пак се летаат по таквите девојки. Не е проблемот само до девојките, туку до машките што се лепат за такви девојки. Има избор и има добри девојки, само што физички не се бомби, па затоа и голем дел од машките не им обврнуваат внимание.
Не се сите надворешно убави девојки површни и vice versa иако морам да се согласам дека во најголем процент е така за жал :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Два пати на рачката нагоре, полукруг в десно, ctrl + cool... и држи го стегнато..

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Пушти брада од 4-5 дена и прекини да употребуваш амерички сленг. Мене барем секогаш глупо ми делува кога слушам такви зборчиња од типот на кул.

Работи си на самодовербата малце и биди си тоа што си. Никад не се идентификувај со тие околу тебе и не ги копирај во обид да станеш како нив. Девојките па и останатите различно ќе те класифицираат, секој си има свои критериуми поинакви од некој друг.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Почни да гледаш серија, со некој кул лик.

Kajgana Shop

На врв Bottom