Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бев многу против старечките домови. Повеќе не. Ајде овака да ги гледаме работите: Имате деца, работа, обврски... Колку време ќе можете реално да одвоите за родителот? Повеќе друштво ќе има таму, отколку со вас, во меѓувреме нема да имате главоболка плус. И јас размислував дека ако ги сакам, не би требало да ги оставам во дом, сега мислам дека ако ги сакам и сум финансиски спремна... Нормално, само ако бидам сигурна дека ќе ги третираат како дел од кралската фамилија, т.е. место каде ќе се грижат за нив и нема да им вршат психичка тортура.
Уште па и ако се работи за склеротичен случај... Ни самиот нема да може да се препознае, не па вас. Во спротивно, ќе чекам согласност од родителот.
Никако, за тоа имам разговарано неколку пати со мајка ми, она сама ми има спомнато, кога ќе остарам вие на ваша страна јас додека можам ќе седам сама, после во дом, и имам кажано дека никогаш нема да дозволам да остане сама, ниту пак да ја ставам во старски дом. Некој кој ми бил и мајка и татко да ја оставам во дом, каде незнаеш дали доволно е и загрејана собата, дали има топол чај, има со кој кафе да се напие. Не ме чувале за да бидат осамени по стари години. Ќе сторам се за да се погрижам за нив, секако дека сите имаме обврси и родител може да ти каже се само за да не ти ствара обрска но секогаш ако се сака се наоѓа решение, ќе платиш приватно негувателка додека си на работа.
Но, сепак се зависи од луѓево, имаше случај кај мене во комшии каде што еден дедо беше оставен од син му и ќерка му им препишал све и они заминале по странство, живееше сам, дијабетичар немаше кој да го одведе на лекар кога не му беше добро, јас и мајка ми се грижевме за него, на крај на раце ни умре, а овие дојдоа кога умре, го закопаа, собраа парите и без грам каење си отидоа...