TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.830
- Поени од реакции
- 6.384
Леле феноменална идеја,баш тоа ни фалеше.....Ќе никне уште една барокна зграда во центарот на Скопје
,
Леле феноменална идеја,баш тоа ни фалеше.....Ќе никне уште една барокна зграда во центарот на Скопје
,
Мене лично повеќе би ми се свиџало да има парк таму. Иако сега има ледина за пасење овци и е тотална утка тој простор. Не ми е до згради. Но, ако веќе решиле... Од една страна не ми се допаѓа барок. Но, ако изберат друг стил се соменевам дека ќе биде убава зградата и дека ќе одговара веќе со изграденото...Во принцип е добро што се гради ама подобро е убаво паркче од тоа бетонот што е на куп.Леле феноменална идеја,баш тоа ни фалеше.....
Мене момава повеќе ми личи на онаа од Титаник
Касандра и Ранду
Незнам кој к*р им се овие скулптури,ама стварно!
Се согласувам со тебе. Јас очекував дека тој дел ќе се искористи за еден убав парк со фонтани. Не знам дали намерата е да се затвори МОБ од сите страни, ама стварно подобро ќе биде тука да остане зеленило.Мене лично повеќе би ми се свиџало да има парк таму. Иако сега има ледина за пасење овци и е тотална утка тој простор. Не ми е до згради. Но, ако веќе решиле... Од една страна не ми се допаѓа барок. Но, ако изберат друг стил се соменевам дека ќе биде убава зградата и дека ќе одговара веќе со изграденото...Во принцип е добро што се гради ама подобро е убаво паркче од тоа бетонот што е на куп.
Центар на градот е , се искористува секоја дупка. Жена парк е во близина , кај Света Богородица е предвиден уште еден плоштад и пешачка патека над кејот.Се согласувам со тебе. Јас очекував дека тој дел ќе се искористи за еден убав парк со фонтани. Не знам дали намерата е да се затвори МОБ од сите страни, ама стварно подобро ќе биде тука да остане зеленило.
Колонада споменици!Центар на градот е , се искористува секоја дупка. Жена парк е во близина , кај Света Богородица е предвиден уште еден плоштад и пешачка патека над кејот.
Доста е , овој дел има доволно отворен простор , уште и плоштадот Скендербег ќе биде во близина.
Иначе од Холидеј ин до Мавровка , тој дел ми е малце како досаден има мало движење на луѓе и никаква околина.
Не знам да кажам што би прилегло на тој дел.
Јас не слушнав ниеден да се воодушевува на новите згради во стар мотив , од спомениците.
Логикава ти е најака страна мајкеми... Па логичару, ни пред 50 години нетребало да се гради во Скопје бидејќи така им ја уништиле архитектурата на турците, а они пак и сите остали будали што граделе на светов требало да непипаат ништо и така сите среќни да си живеевме во...Која штета за нас како нација,од една страна се удира на Македонизам,а од друга сој оживувањето на Бугарските мумии се врши деректна саботажа на Македонизмот,се прашувам дали го заборавиме конески или мисирков кој говореше за Македонцки работи...наах не за Барок,не за александров и неименуван воин на коњ..кој е тоа??
Александар,Филип или само воин некојси,без сомнение интерпретацијата на ова архитектонско лудило е два чекора напред 3 назад,ајде што отидоа 300 милиони отидоа и не се за жалење во споредба со штетата која е направена на македонското национално јадро...они уништија СЕ што беше градено 50 години,поставија кич и шундерај и секако дозволија ние Македонците да се расправаме за прашања за кои не би требало што во најмала рака е дестабилизирање на националното ткиво.
ее... го уништија бе матер им ебам покварено,уништувањето почна уште со поставување на бандери за струја за да Скопје има електрификација..срамота! Скопје требаше како турска касаба да остане,све што оставил султан Сулејман така и да остане!Срам ми е каде живеам.
Не знам само со кое право го уништија Скопје, кое иако не беше совршено, си го сакав најмногу на свет. Сега не личи на ништо. Каков барок, ова е урбана шизофренија.
Со кое право го третираат градов како нивна приватна сопственост, Лего ленд на кој можат да си прават згради, гаражи, фонтани и што ти не? Дали им е тоа наследство од дедо или татко? Доста веќе се изживуваат над градов!
Неодржувањето е уништување.ее... го уништија бе матер им ебам покварено,уништувањето почна уште со поставување на бандери за струја за да Скопје има електрификација..срамота! Скопје требаше како турска касаба да остане,све што оставил султан Сулејман така и да остане!
Со спомениците претераа,и ја сум против..ем претераа ем се прескапи,еден ден мора да искочи на видело зошто е таква цената и кој се омрсил.Неодржувањето е уништување.
Неодржувањето на патиштата , железничката мрежа , болниците , училиштата , канализационата и водоводна мрежа , енергетските централи , црквите и џамиите = уништување.
Затоа велиме дека се уништува тоа што е изградено 50 и 500 години.
Мојата спротивставеност на проектот повише била од финансиски причини и заради нивната поставеност.
Прескапи ми се, кога споредувам со наши услови.
И уште кога читам дека за реконструкција на 123 локални патишта (264км ) потребни се само 22,8 милиони евра , никако не можам да подржам 4 споменици да се исто како 123 локални патишта (250 села да се спасат од дупките).
Не можам да подржам 100.000 жители да бидат меѓусебе далеку 117км , кога можат да бидат само 53км.
Зошто ? Затоа што 20 милиони евра не можат да се издвојат.
Избери ти , сакаш 4 споменика или пак на илјадници граѓани да им скратиш 65км , а 100.000 други да ги спасиш од дупките и уништените патишта ?