Графички карти

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Imam Intel Pentium D dual core so 2.8 GHz procesor
RAM mi e 2 Gb DDR 2 .... i za graficka PCIxpress ....
Nekoja preporaka za graficka od Nvidia da zemam so cena do, ogranicen mi e budgetot do 4000 den. Moze i do 4500 max .....
Mi crkna hard diskot i sea taman da zemam nov hard sose graficka ....Neam problem za hardot ....Golema griza imam od Grafickata negde ako se moze video memorija negde megu 512 i 1 Gb ..... Preferiram ako moze od Anhoch da mi preporacate nekoja za da ne plakam i za servis mi e grizata za instalacija bidejki vo Anhoch znam deka ako zemas od niv raboti,besplatna instalacija .... Grafickata mi e za normalna upotreba kako za normalno tipicno coece kako mene od 22 godini ....Igranje PES,Battlefield 3 ....Ucenje Photoshop,gledanje najnovi filmcinja i toa ....Za "normalna" rabota e ... :D
Ajde pomagajte neam pojma koi se dobri mokentalno od Nvidia do 4000 den
So megu 512 do 1Gb ... Znaci imam celosen budget od 7 000-8000 den. so sila ...Sigurno edno 3500-4000 denari za hard disk od 500 Gb i ke mi ostane okolu 4000 den. za graficka .... Pozz ;D

so toj procesor nema da igrash, a bogami ni da igrash k so photoshop, dzabe ti e i grafichka.a i RAM minimum 4GB ti treba.(zboram za BF3, a i photoshop bez nishto u pozadina edvaj kje mozes da go terash)

Ф

Флеш

Гостин
so toj procesor nema da igrash, a bogami ni da igrash k so photoshop, dzabe ti e i grafichka.a i RAM minimum 4GB ti treba.(zboram za BF3, a i photoshop bez nishto u pozadina edvaj kje mozes da go terash)
Sranje a velis ?! Me sovetuvas podobro cuvaj pari i zemi nov PC,a stariot daj mu na Sergio Ramos da go isprati vo Vselenata od penal ?! :)
Mi se cinj ok sovet .... Thanx :D

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
530
Поени од реакции
252
AMD Athlon II X3 440 3.00 GHz
RAM 2 GB DDR3
SAPPHIRE HD 5450 1GB

Моментално ја имам оваа конфугурација сакам да го појачам малку и имам буџет од 5000 ден. ако може за совет што да појачам прво што најмнгогу го кочи ком. инаку го користам за играње, филмови,интернет...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
AMD Athlon II X3 440 3.00 GHz
RAM 2 GB DDR3
SAPPHIRE HD 5450 1GB

Моментално ја имам оваа конфугурација сакам да го појачам малку и имам буџет од 5000 ден. ако може за совет што да појачам прво што најмнгогу го кочи ком. инаку го користам за играње, филмови,интернет...
Графичката и рамот. Стави плочка од 4GB DDR3, и додади уште 1500+ денари послем и земи HD6750 DDR5 од Мебиус. Со тоа ќе можеш да ги играш сите нови игри на медиум/хај сетинзи, зависи на која резолуција играш.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
530
Поени од реакции
252
Графичката и рамот. Стави плочка од 4GB DDR3, и додади уште 1500+ денари послем и земи HD6750 DDR5 од Мебиус. Со тоа ќе можеш да ги играш сите нови игри на медиум/хај сетинзи, зависи на која резолуција играш.
Рамот е 1000 ден 4гб за графичка ми остануваат 4000 до тие пари ако може некој предлог зошто малку сум шкрипац со буџетот поради одморите :P

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Igranje PES,Battlefield 3 ....Ucenje Photoshop,gledanje najnovi filmcinja i toa ....Za "normalna" rabota e ... :D
Ajde pomagajte neam pojma koi se dobri mokentalno od Nvidia do 4000 den
Сакаш да купиш 20% поспора карта (за иста цена) ама Nvidia или побрза AMD?

Иначе да BF3 на тој процесор не гледаш сине, slide show ќе биде.

Бетер од ова lol!

Ф

Флеш

Гостин
Сакаш да купиш 20% поспора карта (за иста цена) ама Nvidia или побрза AMD?

Иначе да BF3 на тој процесор не гледаш сине, slide show ќе биде.

Бетер од ова lol!

Дај ми некој совет ако можеш,дали ке зафрши од Нвидиа или АМД со 1 гб меморија така што од РАМ 2 гб + графичка 1 гб = 3 Гб меморија ке имам зар не ?!:(
Дај те молам совет

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Дај ми некој совет ако можеш,дали ке зафрши од Нвидиа или АМД со 1 гб меморија така што од РАМ 2 гб + графичка 1 гб = 3 Гб меморија ке имам зар не ?!:(
Дај те молам совет
Нема врска рамот со меморијата на графичката.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дај ми некој совет ако можеш,дали ке зафрши од Нвидиа со 1 гб меморија така што од РАМ 2 гб + графичка 1 гб = 3 Гб меморија ке имам зар не ?!:(
VRAM и системски рам не може да се комбинираат. Второ, има многу картички со 1GB меморија од Нвидиа, од 8500GT (што ќе цркне ако ја пуштиш BF3 на таа карта) па до GTX560 Ti/570 што би ја возеле BF3 на хај сетинзи на 1080p. Ама Pentium-от ќе ги гуши тие карти ненормално
И да ти треба најмалце 4GB системски рам за да ја возиш BF3.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Дај те молам совет
Ќе заврши. Јас имам 4 гб рам, па ја извадив графичката, оти 2 гб имаше, а не ми врши никаква функција.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Дај те молам совет
Не, пак ќе имаш само 2GB ситемски рам, рамот на графичката е посебен и се користи генерално за игри, и 3D програми, не за работа на машината.

Еве ти совет,

AMD HD6670 1GB GDDR5, 128bit, HDMI, Display Port, Dual DVI, 700/800MHz(4000MHz), 480 stream processing units, 40nm, во Мебиус, цена 4300. Значи оваа верзија ќе ја бараш, ако сакаш запиши си.

И пак напомена, на тој компјутер BF3 неможеш да играш, ти треба нов компјтуер, џабе ти е графичка нова, ама ако запињаш земи ја.

Ќе заврши. Јас имам 4 гб рам, па ја извадив графичката, оти 2 гб имаше, а не ми врши никаква функција.
:facepalm:

Eдит, ме претркал Мастер, додека пишував он одговорил :)

Ф

Флеш

Гостин
Не, пак ќе имаш само 2GB ситемски рам, рамот на графичката е посебен и се користи генерално за игри, и 3D програми, не за работа на машината.

Еве ти совет,

AMD HD6670 1GB GDDR5, 128bit, HDMI, Display Port, Dual DVI, 700/800MHz(4000MHz), 480 stream processing units, 40nm, во Мебиус, цена 4300. Значи оваа верзија ќе ја бараш, ако сакаш запиши си.

И пак напомена, на тој компјутер BF3 неможеш да играш, ти треба нов компјтуер, џабе ти е графичка нова, ама ако запињаш земи ја.

:facepalm:

Eдит, ме претркал Мастер, додека пишував он одговорил :)
Sea ja gledav kartickata izgleda na internet,izgleda dobra,BUT,ke.bide problem budgetot mnogu, mi crkna hard diskot pred dve nedeli,a pred toa vo februari mi pregore Grafickata Nvidia 8500 GT gforce 512 gb toes kulerot na grafickata crkna i mi pregore cipot ....No posle koga mi crkna grafickata sobirav pari za nova i sobrav okolu 5000 den. ,no maler mi se sluci i hard diskot mi se osteti pred 2 nedeli i dosea sobrav okolu 7000 den. ...Moze preku sila i do 8000.budget ....Glavnata pricina e sto ke nemam pari da ja zemam ovaa preporacana karticka,za zal,sigurno ke mi otidat okolu 4000 za hard diskot od 500 gb ....I ke mi ostanat use 3500 okolu ...... Dajte uste nekoi predlozi za ovie pari ....Dobro ke se otkazam za zal :) od Battlefield 3 .... No dali ke mozam da plesam barem PES ili FIFA 12, sea novata 13 ke izleze,Football Manager,GTA 4 ili Empire ili Shogun Total War ?! Najvazni mi se PES,Football Manager !!! Zavisen sum od tie igri ....
Dajte mi predlozi nekoi od Anhoch ako moze,ne e vazno koj proizvoditel,dali e od AMD ili Nvidia ..... Se samo sto sakam e nekoja dobra graficka koja ke trae dolgo,dobra da e,samo od Anhoch da e i vo granici na budgetot .... Fala :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Sea ja gledav kartickata izgleda na internet,izgleda dobra,BUT,ke.bide problem budgetot mnogu, mi crkna hard diskot pred dve nedeli,a pred toa vo februari mi pregore Grafickata Nvidia 8500 GT gforce 512 gb toes kulerot na grafickata crkna i mi pregore cipot ....No posle koga mi crkna grafickata sobirav pari za nova i sobrav okolu 5000 den. ,no maler mi se sluci i hard diskot mi se osteti pred 2 nedeli i dosea sobrav okolu 7000 den. ...Moze preku sila i do 8000.budget ....Glavnata pricina e sto ke nemam pari da ja zemam ovaa preporacana karticka,za zal,sigurno ke mi otidat okolu 4000 za hard diskot od 500 gb ....I ke mi ostanat use 3500 okolu ...... Dajte uste nekoi predlozi za ovie pari ....Dobro ke se otkazam za zal :) od Battlefield 3 .... No dali ke mozam da plesam barem PES ili FIFA 12, sea novata 13 ke izleze,Football Manager,GTA 4 ili Empire ili Shogun Total War ?! Najvazni mi se PES,Football Manager !!! Zavisen sum od tie igri ....
Dajte mi predlozi nekoi od Anhoch ako moze,ne e vazno koj proizvoditel,dali e od AMD ili Nvidia ..... Se samo sto sakam e nekoja dobra graficka koja ke trae dolgo,dobra da e,samo od Anhoch da e i vo granici na budgetot .... Fala :D
А подобро да побараш некоја карта како 9800GT/HD4830/50 на старо? Со тој буџет на ново нема ништо добро, имаш во Сет 5670 ама со DDR3 меморија, и ќе биде доста поспора од таа 6670 DDR5. Затоа најубаво со тој буџет на старо да купиш карта.
Да ги имаше уште 5750-те од Мебиус за ~4000 ден. ќе ти речев присобери уште 500 ден. и дај ги за многу подобра карта од 5670/6670, ама ги нема веќе некое време.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
А подобро да побараш некоја карта како 9800GT/HD4830/50 на старо? Со тој буџет на ново нема ништо добро, имаш во Сет 5670 ама со DDR3 меморија, и ќе биде доста поспора од таа 6670 DDR5. Затоа најубаво со тој буџет на старо да купиш карта.
Да ги имаше уште 5750-те од Мебиус за ~4000 ден. ќе ти речев присобери уште 500 ден. и дај ги за многу подобра карта од 5670/6670, ама ги нема веќе некое време.
гледав 8800ГТХ за 3 илјадарки на реклама 5, не е лоша ни таа.

Kajgana Shop

На врв Bottom