Помош, софтверски проблеми и совети

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Абе народе некој има ли да ми прати линк за да симнам гаџет кој ќе ми покажува временска состојба (за WIN 7)?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаш во Виндоусот, weather gadget, десен клик на десктопот - gadgets.
Абе народе некој има ли да ми прати линк за да симнам гаџет кој ќе ми покажува временска состојба (за WIN 7)?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам WIndows 7, и кога пуштам песна (аудио било што) почнува да го сецнува звукот не го вади баш добро, не прави така на цела песна туку само одредени делови а и ме нервира не може човек салам песна да слуша, незнам до што може да е на се така прави, филм,музика општо се што ке пуштам мора да има нешто, некое чаре?
Кога ќе пуштиш песна (аудио било што) види во таск менаџерот дали процесот audiodg.exe има висок cpu usage. Ако да, тогаш влези во Control Panel > Sound > Enhacements > Disable all sound effects и рестартирај го компјутерот. Ако не, тогаш ќе бараме друго решение :D
--- надополнето: 22 јули 2012 во 02:08 ---
Сакаш нешто вакво ? http://forum.kajgana.com/threads/Скриншот.1727/page-247#post-5164997
Постои можност да се направат измени во скинот и да покажува feels like, кога е измерена температурата итн итн

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сакаш нешто вакво ? http://forum.kajgana.com/threads/Скриншот.1727/page-247#post-5164997
Постои можност да се направат измени во скинот и да покажува feels like, кога е измерена температурата итн итн
Извинете што ве измачив, не можев да се снајдам сепак си го инсталирав стариот.. :)
DESTCOP KUR.png
Па и ако не ти е тешко пушти линк од твоево, да смениме малце! :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Извинете што ве измачив, не можев да се снајдам сепак си го инсталирав стариот.. :)
Па и ако не ти е тешко пушти линк од твоево, да смениме малце! :D
Програмата се вика Rainmeter, а темите што ги користам се Lexis и Avengers. Бтв кој е овој гаџет што ти го користиш ?

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Имам Виндоус7 64битен.

При стартувањето ми замрзнува, не реагира Ctr+Alt+Delete,
тастатурата се блокира ( не се палат диодиве) за NumLock, Caps Look,
и мора да го рестартирам.
Кога ќе го рестартирам ми покажува No Signal Detected.

Се случува и 2-3 пати по ред да се деси истово, а одкога ќе загрее нема мака си фура без проблем.

Некое чаре, можен проблем ?

Иначе го форматирав баш заради тоа, али џабе пак по старо.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Имам Виндоус7 64битен.

При стартувањето ми замрзнува, не реагира Ctr+Alt+Delete,
тастатурата се блокира ( не се палат диодиве) за NumLock, Caps Look,
и мора да го рестартирам.
Кога ќе го рестартирам ми покажува No Signal Detected.

Се случува и 2-3 пати по ред да се деси истово, а одкога ќе загрее нема мака си фура без проблем.

Некое чаре, можен проблем ?

Иначе го форматирав баш заради тоа, али џабе пак по старо.
Десктоп или лаптоп ? UEFI ти е биосот ? No signal Detected е ваљда проблем со графичката. Не ти свири плочата ич? Да не ти е изместена од слот, да пробаш изнова да ја штекнеш поубаво претходно издувај го слотот да не има прашина многу внатре.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Значи вака пуштив игра на пц и ми се укочи удрив рестарт откога рестартирав скринот ми е на 4бита и најлоша резолуција , пробав да го вратам на 32 бита и добра резолуција , неможе ми ја враќа на старо ја преинсталирав графичката , исти курац пак ... некој решение има ? графичката ми е nvidia geforce 8400 gs

L

Luki Junior

Гостин
прегрејал си графичката... Нова си терај.. 8400гс работе по принцип на бааги висока температура и често си прегорува.

Со други зборове, купи си друга...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
прегрејал си графичката... Нова си терај.. 8400гс работе по принцип на бааги висока температура и често си прегорува.

Со други зборове, купи си друга...
викаш за у канта е ?

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Имам XP , и сега не сакам да го форматирам а многу ми е бавен .. имам 2 гб рам и пред некое време малце ми сецкаше и го инсталирав Tune UP utilities 2012 и од тогаш компјутеров ми сецка ненормално .. кога повеќе време ќе седам така на пример мозилата и гоогле кромот наеднаш ми даваат како web page is unavalivable .. и tune up го избришав и ништо не се смени .. инсталирав и анти вирус AVG не ми најде ни еден вирус, кажете некое решение .. инаку на компјутеров имам
AMD Sempron(tm) Processor 140 Processor 2.71 GHz
Ram: 2gb
NVIDIA Ge Force 7025/nForce 630a chipset

Kajgana Shop

На врв Bottom