Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
тинејџери кои да ми простат закржлавеле. Попросто = глупи.

BLABLABLA PROJECT X NE MI SE SVIGA PAMETEN SUM BLA BLA
Mоре ќе треба да фанам јас нешто постаро и попаметно оти вака не верувам дека ќе завршам факултет со филмови ко проџект икс :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Некое филмче како „ Like Mike “ кога од мал игра кошарка и создава кариера..

поздрав

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
Harold & Kumar 3D chirstmas

Одличен филм! Иако е од 2011, филмот е смешен и одличен. Харолд и Кумар мислам дека сите ги имаат гледано веќе и во минатите филмови. Но, го нема тој сјај како минатите филмови. Изгледа дека е понов, па самата психа тоа го прави. Но, добро е што ги спомнале и Ву Танг Клан, па ме вратија во 90-тите

Приказна - 9/10

ОРИГИНАЛНА! Навистина интересна, возбудлива, на моменти знаев што ке се случи, но повторно е оригинална. Накратко: Харолд и Кумар веќе не се блиски другари, но ,,нешто,, повторно ке ги спои, но како и обично еден од нив ке направи многу бељи.

Саундтрак - неам поим

Глума - 10/10

Ако сте ги гледале минатите филмови, тогаш знаете како глумат. Одлични се актерите.

Се на се, одличен филм, вреди да се гледа
Убедливо најлош филм од 2011та.
Какви 9ки и 10ки бе пријателе...

A

AnFem

Гостин
Пред некој ден го гледав God bless America. Како гадно се разочарав! Очекував многу поквалитетен филм. Имаше неколку добри сцени, али само тоа... Да, и на почетокот се утепав од плачење за човекот. :(

А

Анноун

Гостин
Летово го почнав со филмови на Хичкок , и после арно ми текна да се префрлам на номинирани филмови за Best Foreign Language :cuc: Ги гледав и A Separation , Monsieur Lazhar (феноменални филмови) , но дојдов да напишам мислење за филмовите кои беа номинирани за најдобар оскар во 2010 година.

- In A Better World
- Biutiful
- Dogtooth
- Incendies

Грчкиот филм е многу болен ( во позитивна смисла) , сакам вакви филмови , несекојдневни , иако нормално дека ме дуеше смеа на некои сцени ( што не значи дека го исмевам филмот) .

- Е сега , Biutiful беше многу форсиран , дури многумина пред време му го дадоа оскарот , дали поради присуството на Bardem ( кој патем развали во филмот) . Но филмот оди во една насока , претежок е и според мене не понуди ништо специјално .
Потоа го гледав "In a Better World" , кој далеку повеќе ми се допадна од "Biutiful".Викам , арно напраиле овие од Академијава со изборот.

И случајно на имдб ми се појави Incendies . Глеам 8.2 оцена , номиниран за оскар истава година со овие . И сега го догледав. КЛАСИ над другиве номинирани . Сценариото растура. :cuc: Едино можеле да се потрудат актерите да имаат соодветна возраст со ликовите кои ги глумат , но другото е перфекција.

Чиста кражба ! I оцената на Имдб кажува се во случајов:
-Incendies 8.2
- In a better World 7.6
- Biutiful 7.4

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
Posle Dogtooth, ne sakaat ni da cujat da im preporacam film, eden od prvite si sto citam ubavi zborovi za ovoj.
Site ubavi filmovi, osven Incendies koj mi e ne gledan. Pa po tvoja preporaka, ke go dzirnam..

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
^ Овие се од 2011-та. Јас би го ставил In a Better World на прво место. Ептен ми се допадна, еве пред некое време го гледав по трет пат. Филмот е до душа едноставен, не посега по некакви over the top идеи, па затоа ептен реално го чувствував додека го гледав. Она кое го издвојува од другите номинирани според мене е премисата слична на онаа во Dogville. Како насилството создава друго насилство. Како е тешко да се опстои во еден таков хаотичен свет. Ако во некои случаи насилството е единственото решение, дали можеме истото да го осудиме. Исто како и кај Триер, и овде на гледачот му се остава да одлучи што е морално, а што не е. Обожавам вакви филмови.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Cleanskin

Еван ( Sean Bean ) е таен агент кој добива задача да ја елиминира Исламистичко терористичката ќелија која планира да изведува самоубиствени напади врз невини цивили во Лондон. Но нештата не се секогаш како што изгледаат и затоа Еван ќе се соочи со нешто неочекувано...

ПС: Да не напишам нешто повеќе и да откријам некој спојлер оставам на вас дали ќе одлучите да го гледате филмот.

Шон Бин како и секогаш нема промашај во глумата, и овој филм топло ви го препорачувам. Не е нешто невидено досега но сепак е малку поразличен од другите.

IMDB рејтинг : 6.7/10

Од мене: 8.5/10

Не го иам глеано филмов и знам дека е рецензијава од пред 10тина дена али сигурно коефициентот дека Шон Бин умрел на крајот е 1.05 ...и ради то едино би го гледал филмов ...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
малце оф топик ама тука е најбоље да ве прашам... може ли да пристапите до site preferences на вашиот imdb акаунт?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
малце оф топик ама тука е најбоље да ве прашам... може ли да пристапите до site preferences на вашиот imdb акаунт?
D'oh!

We're sorry, something went wrong.

Please try again...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
уште од вчера е вака, им пишав меил и џабе... сВе по список
пошо сум на стариот изглед, не можам да си додавам филмови во my movies... можев само доколку се префрлам во новиот изглед а тоа се правеше преку site preferences :mad:@@@@@@

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Џабе пишување мејлови на нив.И јас им пишував за да можам да едитирам некои наслови на македонски филмови и да додадам некое инфо.Ама изглеа у џанк им отишле.
Корисничка поддршка изглеа им постои само за message boards.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не го иам глеано филмов и знам дека е рецензијава од пред 10тина дена али сигурно коефициентот дека Шон Бин умрел на крајот е 1.05 ...и ради то едино би го гледал филмов ...
Не умира Шон Бин во овој филм! :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мислам дека на Project X може да му се даде награда за најрецензиран филм на Кајгана.
Ќе остане мистерија фактот што има тука да се рецензира, но во право си. Тип прави журка. Толку. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom