M
Moon Child
Гостин
Стави уште слики да се изнагледам!Еве го и мојот лепотан во САА страната на фб Срцуле мое
Стави уште слики да се изнагледам!Еве го и мојот лепотан во САА страната на фб Срцуле мое
Мојот се протбува и низ потесни места.
Неколку дена ми се мотаат некои мачиња низ двор, и еве ова прееска го фатив као се лади под ролетната
Исто и кај мене здивува кога идат гости, ги каса по нозите, им ги влече алиштата. Едноставно ги тероризира.Дај слика да ја видам твојата, може да се од исти родители
--- надополнето: 3 јули 2012 во 18:38 ---
Инаку да мачкава е хиперактивна постојано, кога си идам од работа, прво доага и ми легнува на стомак, демек сака да се гали, а усвари сака да цица...(често го прави тоа, цица ткаенина,блуза, фармерки)..и знае дека јас не и дозволувам, ја тргам на страна, тогаш се нервира и ме напаѓа, прави гримаса како кобра, ушите назад и скока на раката, каса по 10 пати во секунда и бега.............
И купив храна за мачки но некако не ја сака многу, па и давам тоа што јадам јас, јаде се зеленчук, овошје, месо, дури и кикирики и сончоглед
Најлуда е кога има народ во станот, кога доаѓат гости тогаш е како мрдната, скока насекаде, урива предмети, напага им се фрла на гостите и така, никогаш не е здодевно со таква мачка...
Абе и јас живеам на високо на 5-ти сум (последен), привете неколку пати кога ја пуштав на балкон умирав, буквално по жицата за алишта одеше, неколку пати ми избега на покривот, па фрлав храна и викав по неа качен на оградата како ненормален, потоа ставив мрежа да неможе да се качи горе, сега веќе нема мерак да седи на балкон тоес да сее пентери по оградата. А за инсекти е како машина, акробат невиден, скока по два метра од место и ја кине мувата во дел од стотинка, неверојатна е кога брка инсект.Исто и кај мене здивува кога идат гости, ги каса по нозите, им ги влече алиштата. Едноставно ги тероризира.
Старо е два и пол месеци, го најдов слепо на улица и го земав дома. На почетокот не сакаше никако во раце да го држам, но сега обожава да го држам во раце и кога ке го оставам на земја, ја прави таа "кобра" поза, се исправа, ушите наназад и со сета сила каса, дали по раката, дали по ногата. Аууу колку болиии ако те апне ненадејно...
Отприлика два пати во денот ја фаќа лудило, трча низ станот, тропа со нозете како кенгур, рипа по ѕидови, кутка работи, влече чаршави, носи од купатило нечисти чорапи , ненормално. Сега се учи кај мене да фаќа инсекти, ама тешко и оди, се спрема 5 минути да нападне мува, и на крај ке отиде за да ја лиже и мувата ке избега.
Проблем ми е само што се качува на оградата на балкон, некогаш и спие таму. Живеам на високо, и не можам да опишам кои хорори се кога гледам како се пентери по оградата и како брка некој врапци по терасата.... А има некоја банда врапци и гулаби што за инает идат на терасата и цивкаат...
Вратата на балкон е постојано отворена и кутијата со песок и стои таму, така да не можам да и го ограничам тоа движење. Се надевам дека нема да падне, плус има многу саксии со цвеќиња и си игра во нив, се задржува за нив кога оди по оградата. Секојпат ја симнувам кога ке ја видам качена, но постојано наоѓа некоја нова занимација и пак се качува. Вајда ке и здосади некој ден и ке престане.Абе и јас живеам на високо на 5-ти сум (последен), привете неколку пати кога ја пуштав на балкон умирав, буквално по жицата за алишта одеше, неколку пати ми избега на покривот, па фрлав храна и викав по неа качен на оградата како ненормален, потоа ставив мрежа да неможе да се качи горе, сега веќе нема мерак да седи на балкон тоес да сее пентери по оградата. А за инсекти е како машина, акробат невиден, скока по два метра од место и ја кине мувата во дел од стотинка, неверојатна е кога брка инсект.
но бидејки твоето е мало два месеци не ти препорачувам да го оставаш подолго на балкон без твое присуство, може да се излаже по инсект или гулаб како што си пишал и да се фрли..
Стерилизирај го мачето,операцијата не е скапа а ке ја поштедиш и неа и себе од проблемиАман, пак е бремена мојава, шо ќе му прам на мачината, аман веќе.. Ако продолжит вака годинава во рок од 12 месеци 3 пати ке ми се породит..
Можит си во право, ама не можам, имам малце поинакво мислење околу тоа.Стерилизирај го мачето,операцијата не е скапа а ке ја поштедиш и неа и себе од проблеми
Еве нови слики