Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
svetoto trojstvo e izmislena prikazna, nema nikakvi fakti.

Еј фала што ни објасни. А иначе отука и логички се поставува прашањето ако светото тројство е измислена приказна тогаш зошто Алах не е.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Еј фала што ни објасни. А иначе отука и логички се поставува прашањето ако светото тројство е измислена приказна тогаш зошто Алах не е.
nie imame fakti. ne veruvame taka slepo ;)
mislam poznati ti e se naucnite cuda od svetiot Koran.
Allah e vidliv so fakti, nevidliv za oci.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Бахахаахахахахахахахахахахахахах...................АХАХАХАХАХАХАХАХХААХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ........

Муахахахахахаахах
п.с.
Гавраниќ отвори ја темата на кајгана за научните чуда во коранот,првите 5 страни се виц до виц, после тоа се повторуваат:pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Аха а станува збор за кои факти. Нешто од типот дека имало 7 неба кои не биле неба туку атмосверските слоеви на земјата кои не биле ни тоа туку станувало збор за седум различни универзуми итн.
Или за научните чуда од типот дека спермата не се прави во тестисите.
И да не претерувам понатаму.
А да и на фактот дека неписмен човек го напишал Куранот т.е. му го диктирал на некого и притоа знаел дека овој што запишува не ги мењава неговите зборови. Ова е одлична логика на размислување :facepalm:.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
svetoto trojstvo e izmislena prikazna, nema nikakvi fakti.
Кафе, млеко и шекер... три воедно..:D
Кој кур сте вие двајца?
Атеист и Ал каеда...
Колку што знам на темава даваат одговори Христијаните и се вика прашања за Христијанството, а не прашања за атеисти и убијци на деца за Велигден.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Кој кур сте вие двајца?
Атеист и Ал каеда...
Колку што знам на темава даваат одговори Христијаните и се вика прашања за Христијанството, а не прашања за атеисти и убијци на деца за Велигден.
Мала исправка...
темата е ...прашање и одговори на атеисти и ал каеда во рамковно христијанско подрачје .....

С

Само Човек

Гостин
атеист постави прашање што е свето тројство и атеист и муслиман му одговараат
секоја чест само немој да кукате кога ќе ја затворат темава па ќе нема каде да лечите комплекси

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кој кур сте вие двајца?
Атеист и Ал каеда...
А кој кур си па ти!

Гледаш..ништо не знаеш...
Темата е прашања за христијанството.. а одговор дава тој што мисли дека знае да одговори...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.494
Ме интересира зошто на Бог му е потребна верба?
На пример ја сваќам на пример потребата од љубов,но каква корист или потреба има од нашата верба?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
А кој кур си па ти!

Гледаш..ништо не знаеш...
Темата е прашања за христијанството.. а одговор дава тој што мисли дека знае да одговори...
Дури и да е така (а не е, види најдоле линкот), не си тој што мисли дека знае, па ете одговара, туку си некој кој се заебава.
Но, не e важно, затоа што можеш да речеш дека е субјективно, дали се заебаваш или не. (мада очигледно е)

Е ова не е субјективно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom