В
влијателен
Гостин
God of the gaps, овој аргумент не го порекнува постоењето на Бог, ама со овој аргумент се служи Библијата во цела митологија содржана во неа.зошто е нужен како кислородот, затоа што е нужен и за кислородот
God of the gaps, овој аргумент не го порекнува постоењето на Бог, ама со овој аргумент се служи Библијата во цела митологија содржана во неа.зошто е нужен како кислородот, затоа што е нужен и за кислородот
А што е?нема
--- надополнето: 20 јули 2012 во 13:55 ---
ако ме прашуваш дали бог е нужен како имагинарно пријателче кое ти помага..НЕ Бог не е тоа воопшто
sveto ТРОЈСТВОА што е?
И каков тоа „бог“ е неопходен
Што е тоа Свето тројство?sveto ТРОЈСТВО
кажав претходно зошто е неопходно..Што е тоа Свето тројство?
И зошто е неопходно?
Ништо не си кажал.кажав претходно зошто е неопходно..
а свето тројство е Бог
затоа што без тоа ништо не би постоелоНишто не си кажал.
Се врза у чвор. Пробај одврзи се
Зошто е неопходен, која е причината?
Е многу јак аргумент. Без бог ни бог не би постоелзатоа што без тоа ништо не би постоело
--- надополнето: 20 јули 2012 во 15:56 ---
дури ни Бог
Е многу јак аргумент. Без бог ни бог не би постоел
А менуваш пост а?
Ти си збунет гледам, која е целта на постоењето на бог? Не ми врти „ко киша око Крагујевца“
мењам пошо ќе се збуниш знам
К’снување....Way Out?ајде да кснеме, па вечер на ифтар кај браќава
нема цел бе , како може нешто вечно да има целТи си збунет гледам, која е целта на постоењето на бог? Не ми врти „ко киша око Крагујевца“
Која е причината (било каков бог, не велам ваков или онаков)
не..за инат на оние кои постатК’снување....Way Out?
шо си упорен бе толку ...Ок, пошо се испостави дека сум поставил парадокс според некои, а други не ме сметаа за достоен (или едноставно не го виделе прашањето за да одговорат) сеа иде следното:
Ако природно ментално заостанат човек направи убиство, дали ќе оди во пекол? (со претпоставка дека убиството не би било направено доколку наведениот бил нормален).
--- надополнето: 20 јули 2012 во 17:03 ---
БТВ поздрав до сите оние кои постат, јас само што се препукав од јадење!