Велес

М

Мартин`

Гостин
А мене еден пријател ме убедуваше дека на човеков и да му се соблече некоја жена, пак ништо немало да направи, демек ептен побожен бил. Среќа што не пробав :icon_lol:
Гледај на позитивната страна па и ти, можело ако му се бендисаш тебе да те однесе во Германија :pos::D

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Вистина ли е ова некаде во градот имало електронски отпад?
Не :)
--- надополнето: 19 јули 2012 во 03:44 ---
Јеее да се пофалам и овде.... Ми ја средиле улицатааа, нема веќе калдрма туку сега е рамна и без дупки. Совршена е за трки со мотори:cautious:
Иначе станува збор за горништето каде се наоѓа градскиот саат :)
Поздрав, ве сакам сите :LOL:
Да сеа е средена е убаво се лета надоле се мотор испробав пред некоја ден (y)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Јеее да се пофалам и овде.... Ми ја средиле улицатааа, нема веќе калдрма туку сега е рамна и без дупки. Совршена е за трки со мотори:cautious:
Иначе станува збор за горништето каде се наоѓа градскиот саат :)
Поздрав, ве сакам сите :LOL:
и ја зеле душата на улицата,ја уништиле,повеќе не е истата
тоа исто како навечер мајкати да те остриже и ти стави перика.Ужас.
Сум одел и тоа доста често по таа улица како дете пред земјотресот.
Некогаш и вие ќе барате улица од вашето детство,ама ќе ги нема.
Треба да се задржат некои улици со стара „турска“ калдрма,за спомен.
За спомен на некое време,некои камења по кој газеле нашите претци а кој сега ги покриваме да ги нема,ја покриваме историјата.(да не постои......?....

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
За спомен на некое време,некои камења по кој газеле нашите претци а кој сега ги покриваме да ги нема,ја покриваме историјата.(да не постои......?....
Абе не зафркавај, убава е сега, претходно си испокршиивме нозе, луѓето моторите и колите...Девојчиња на штикли не можеа да се симнат по улицата (среќа што не носам штикли
:cool:)
Да, убави спомени ми буди, кога ко мала се спуштав надоле со точакот, кога се тркавме со камиончиња, кога ке натрупаше снег па се лизгавме и од дупките имавме природни скокалница па не мораше да правиме...сирота бандера ни сама не е свесна колку пати ја имавме удрено :pos:. Сепак тоа време помина и додека си дете и живееш таму не ти смета, ама сега смета. Барем да беа наредени правилно под конец насекаде иста висина, да немаше пропаднати пола коцки, тогаш океј, ке бев и јас за тоа да се зачува автентичноста, ама како што беше кај нас, тоа беше катастрофа. Убаво е да се каже нека стојат стари улици, доказ за нашето минато, ама оди живеј и секојдневно користи ги да видиш колку е убаво :)
--- надополнето: 19 јули 2012 во 11:33 ---
Да сеа е средена е убаво се лета надоле се мотор испробав пред некоја ден (y)
Ќе те замолам да не биде тоа томос мотор, оти ако е уше еднаш да не си поминал :pos:
АКо се смеам, сериозна сум, не знаеш колку проблеми ми предизвикува звукот на бавен томос, од спиење ме дига и косата ми се крева кога го слушам!

М

Мартин`

Гостин
Абе како нема да ја бараме назад, на кого би му затребала улица со кратери во 21 век од кои луѓето си ги кршат превозните средства ? Значи друго е она стандардна коцка што се прави лом по неколку месеци, а друго е онаа калдрма со покрупни коцки/камења како што е на улицата кај куќата на Коцо Рацин која со години си е таман рамна и нема никакви проблеми.

+ Веста која ме израдува утрински, дај боже да испадне стварно нешто од ова :)
http://www.lisica.mk/statija/22153

Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Почнало судењето на Ангеле како го викаа на прекар???Да не го најдоа каде е фрлен??Уште не се знае?
Овие двајцава можеби ќе излезат од затвор за10-15 год, а Опашот од дупка никогаш.......

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.484
Поени од реакции
6.867
Како прво не постои фирма во државава што се нуди да ги реди коцките, прво затоа што немаат мајстор кој знае како да ја нареди, второ што многу скапо ги чини да праќаат работници да ја извршат таа работа која малку се плаќа.
Второ, таква коцка не се произведува веќе, така да оштетените коцки неможе да се заменат.
Трето, и ја сакам таква коцка да има, убава е за око, и е изгледот на градов во последните 50тина години, ама коцка скроз изедена, поставена на високи места, каде што зимно време неможе да се качиш е стварно непотребно. Ако можат нека ги прередат во центар, може ќе изгледа убаво, ама на високи места, коцката веќе не личи.
Овие двајцава можеби ќе излезат од затвор за10-15 год, а Опашот од дупка никогаш.......
Они го испланирале тоа ептен прецизно, ако сами не кажат кај е никој нема да го најде. Успат, ако не му го дале на тој гркот, па да го закопа преку граница, кој знае, само татко и син знаат што му направиле. Инаку опашот не беше баш цвеќе за мирисање....

M

Moon Child

Гостин
Како прво не постои фирма во државава што се нуди да ги реди коцките, прво затоа што немаат мајстор кој знае како да ја нареди, второ што многу скапо ги чини да праќаат работници да ја извршат таа работа која малку се плаќа.
Второ, таква коцка не се произведува веќе, така да оштетените коцки неможе да се заменат.
Трето, и ја сакам таква коцка да има, убава е за око, и е изгледот на градов во последните 50тина години, ама коцка скроз изедена, поставена на високи места, каде што зимно време неможе да се качиш е стварно непотребно. Ако можат нека ги прередат во центар, може ќе изгледа убаво, ама на високи места, коцката веќе не личи.

Они го испланирале тоа ептен прецизно, ако сами не кажат кај е никој нема да го најде. Успат, ако не му го дале на тој гркот, па да го закопа преку граница, кој знае, само татко и син знаат што му направиле. Инаку опашот не беше баш цвеќе за мирисање....
Мене вака ми се свиѓа

Исто и без улицата што води накај Дворови
Само што сега е доста прометно овде и не би било изводливо.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.484
Поени од реакции
6.867
^ Така ама само на тротоарите, оти ептен е глупо со кола кога се возиш по калдрма, ако ви текнуе на улицата у скопје од холидеј ин до раскрсницата кај веро, кр кр кр кр цел пат :D
И дефинитивно треба многу повеќе зеленило на сармаале, овака е пусто.

M

Moon Child

Гостин
И дефинитивно треба многу повеќе зеленило на сармаале, овака е пусто.
Не само што е пусто, тоа ако е плоштад јас главава ќе си ја пресечам. Дефинитивно треба да се прошири и од другата страна кај оној простор што се користи само кога има митинзи.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Абе не зафркавај, убава е сега, претходно си испокршиивме нозе, луѓето моторите и колите...Девојчиња на штикли не можеа да се симнат по улицата (среќа што не носам штикли
:cool:)
Да, убави спомени ми буди, кога ко мала се спуштав надоле со точакот, кога се тркавме со камиончиња, кога ке натрупаше снег па се лизгавме и од дупките имавме природни скокалница па не мораше да правиме...сирота бандера ни сама не е свесна колку пати ја имавме удрено :pos:. Сепак тоа време помина и додека си дете и живееш таму не ти смета, ама сега смета. Барем да беа наредени правилно под конец насекаде иста висина, да немаше пропаднати пола коцки, тогаш океј, ке бев и јас за тоа да се зачува автентичноста, ама како што беше кај нас, тоа беше катастрофа. Убаво е да се каже нека стојат стари улици, доказ за нашето минато, ама оди живеј и секојдневно користи ги да видиш колку е убаво :)
--- надополнето: 19 јули 2012 во 11:33 ---

Ќе те замолам да не биде тоа томос мотор, оти ако е уше еднаш да не си поминал :pos:
АКо се смеам, сериозна сум, не знаеш колку проблеми ми предизвикува звукот на бавен томос, од спиење ме дига и косата ми се крева кога го слушам!
Jonway italian srl :)

B

Black Guard

Гостин
Не трчај да искоментираш нешто. Не знаеш за што станува збор, седи си мирен!
Добро,ајде дај решение за кучињата скитници кое ќе биде истовремено практично,изводливо ефикасно,ете согласно условите јас дадов решение кое веќе е применувано,значи има искуство,има луѓе,ресурси т.е кога сме дојдени до тој степен да деца ги газат коли бегајќи од примитивни форми на живот односно кучиња скитници,јас не наоѓам попрактично решение од хајка,овој метод е користен декади,се што треба е два-три дена во одреден временски интервал слободното движење да биде ограничено во интерес на безбедноста на граѓаните и за да ловџиите ја завршат работата,брзо,ефтино,практично и ефикасно,значи зборам за метод кој е користен декади и кој не го загрозува природниот опстанок на животните,претпоставувам ако твоето решение,на проблемот биде попрактичен,поекономичен тогаш прв има да го поддржам.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Добро,ајде дај решение за кучињата скитници...
ќе си организирате и вие еден пивофест, и од следиот ден нема ги повеќе, барем неколку месеци, следната година пак исто:D их што плескавици бива од нив:pos:

B

Black Guard

Гостин
Не бива,кај можеш со анимал либерејн фронт против имагинативни непријатели;)

Се разбира ако има попрактичен начин,бујрум нека го приложат,ете фрлаа од воздух вакцини против беснило...ама џабе бре оваа ситуација на терен бара решение ASAP.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ќе си организирате и вие еден пивофест, и од следиот ден нема ги повеќе, барем неколку месеци, следната година пак исто:D их што плескавици бива од нив:pos:
Нас не ни треба пивофест, ние сме градот на скарата...со месо од куче :D

Kajgana Shop

На врв Bottom