Абе не зафркавај, убава е сега, претходно си испокршиивме нозе, луѓето моторите и колите...Девојчиња на штикли не можеа да се симнат по улицата (среќа што не носам штикли
)
Да, убави спомени ми буди, кога ко мала се спуштав надоле со точакот, кога се тркавме со камиончиња, кога ке натрупаше снег па се лизгавме и од дупките имавме природни скокалница па не мораше да правиме...сирота бандера ни сама не е свесна колку пати ја имавме удрено
. Сепак тоа време помина и додека си дете и живееш таму не ти смета, ама сега смета. Барем да беа наредени правилно под конец насекаде иста висина, да немаше пропаднати пола коцки, тогаш океј, ке бев и јас за тоа да се зачува автентичноста, ама како што беше кај нас, тоа беше катастрофа. Убаво е да се каже нека стојат стари улици, доказ за нашето минато, ама оди живеј и секојдневно користи ги да видиш колку е убаво
--- надополнето: 19 јули 2012 во 11:33 ---
Ќе те замолам да не биде тоа томос мотор, оти ако е уше еднаш да не си поминал
АКо се смеам, сериозна сум, не знаеш колку проблеми ми предизвикува звукот на бавен томос, од спиење ме дига и косата ми се крева кога го слушам!