Primetime Emmy Awards 2012: Најдобра драма

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра драма

• Boardwalk Empire

Гласови: 2 4,0%
  • Breaking Bad

Гласови: 25 50,0%
  • Downtown Abbey

Гласови: 1 2,0%
  • Game of Thrones

Гласови: 19 38,0%
  • Homeland

Гласови: 2 4,0%
  • Mad Men

Гласови: 1 2,0%

• Вкупно гласачи
    50
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Во пресрет на Emmy наградите, кои ќе се одржат на 23.09.2012, ајде да го избереме нашиот фаворит.
Минатогодишен освојувач во оваа категорија беше Mad Men.

Само 1 глас? пфф....

1. Breaking Bad/Got нерешено.
2. Downton Abbey
3. Homeland

1. Breaking Bad
2. Game of Thrones
3. Homeland

топ 3. :)

И не му дадоа на Хаус Еми и не му дадоа, педери....

Breaking Bad by far

Ухх Breaking Bad ја гази на GOT? ова не го очекував :D (y)

Реално, иако навивачки сум за GoT, јас би ја дал наградата на BB.

Зошто!? Ова и е последна сезона, последна шанса, а таква серија не заслужува да остане без награда (ко што е преглупо што Хју Лори ќе остане без награда за најдобар главен лик). Секако ова под претпоставка дека нема да ја утупат скроз последнава сезона. :)

Од друга страна, GoT имаше послаба сезона од претходната година, плус GoT има уште многу зими и војни пред неа, така да догодина уште од сеа сум уверен дека тоа ќе биде победникот и дека ќе глеаме нешто невидено досеа!!! :D

Homeland е одлична серија, но не е за споредување со овие две погоре, бар за сега. Boardwalk Empire нешто слично.... а DA и Мad Man не сум глеал. Ма да MM не би ја дал, оти веќе три години по ред земаат... :cautious:

Сепак, сума сумарум сите 6 серии се јаки (и овие 2 шо не ги иам глеано гарант се јаки :D ), но GoT и BB се сепак чекор понапред. Но поради горенаведените причини, нека си земе BB. :)

Homeland можеби неможе да се мери со наведните серии, ама ако наградата за најдобра женска водечка улога во серија не ја земе Claire Danes тогаш тоа ќе биде голема брука и неправда!

Мислам дека не е фер што серијата мора да биде мегапопуларна за да водечкиот актер/ка биде победник....

Истото важи и за Maggie Smith во Downton Abbey, како најдобра женска споредна улога! двеве актерки се едно 5 класи над сите други номинирани...it's not even close.

Мислам дека не е фер што серијата мора да биде мегапопуларна за да водечкиот актер/ка биде победник....

не баш, види ги ланските победници. :)

инаку и ја сум за К(л)ери! :D

Не и' е последна шанса бидејќи номинацијата е за четврта сезона. Што значи догодина повторно ќе (има можност да) биде номинирана. Не дека во анкетата не гласав за BB. Ако гледам по сезони, да, четвртата од BB ми беше подобра од втората на GoT. На оваа вторава и' предвидувам номинации во следните 6-7 години... и сега е моментот кога сфаќам дека ќе остарам со серијава :)

Инаку, не знам зошто OP-то направил гласовите да не се видливи. Нема потреба од тајност.

Па да, секако е за 4та кога Џанкарло (Физикела) Еспозито е номиниран... :X3: фак мај лоџик :facepalm:

али ипак нека земат сеа, шо е сигурно сигурно, догодина реков, GoT растура.... :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom