Продавачки, што ве нервира?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Ау топ тема! Потоп! Море најтоп!
Ја да ви кажам кога влегувам у било каква продавница, прво се накашлувам за моето присуство да биде забележано. Пошто знам дека мора да ме трпат, се шетам како да имам милион евра во џеб, пробувам се живо и правам тужна фаца дека ништо не ми се свиѓа и по двочасовно пробување искачам од продавница и влагам у друга. И така едно осум саати, од едно на друго место.

Друга работа. Очекувам вработен да ми е насмеан од шестка до шестка. Ако не ме пречека така, одма идам кај менаџерот, или кај газдата мрчам се жалам и барам да и/му скинат од платата (мислам хелоу 7000 земаат, има од што да се кине) или евентуално да си заврши со отказ. Мојата маленкост не смее да биде навредена така што нема да го добијам правиот третман. Ја можам колку сакам да им се занесувам, они мене НЕ МОЖЕ! Зашто? Оти ми се може. Најсериозно. Можам да ги малтретирам до коске и никој не е тука да ги брани, дури и клоца може да добијат ради вакви ко мене.

Кога не можам да малтретирам продавачи се испукувам на послуга во угостителски објекти и таксистите, пошто моите 100 денари брате вредат милион и има да се изборам за правото да ме третираат ко кинеска кралица. Јасно?

Поздрави и честитки на А1 нема више.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Кеифот е од страна да гледаш како слатко јадат или пијат плуканица :)
Ima gospod i za takvi konobari samo da znaes,,,,jas kako dolgogodisen konobar(ili klovn) na brod ne si svesna sto sve ne sum dozivuval od gosti....AMA vo nieden daden moment niti sum pomislil da napravam takov grev da im pluknam vo hrana...bi se mrazel samiot sebesi za cel zivot.
--- надополнето: 20 јули 2012 во 02:01 ---
Ау топ тема! Потоп! Море најтоп!
Ја да ви кажам кога влегувам у било каква продавница, прво се накашлувам за моето присуство да биде забележано. Пошто знам дека мора да ме трпат, се шетам како да имам милион евра во џеб, пробувам се живо и правам тужна фаца дека ништо не ми се свиѓа и по двочасовно пробување искачам од продавница и влагам у друга. И така едно осум саати, од едно на друго место.

Друга работа. Очекувам вработен да ми е насмеан од шестка до шестка. Ако не ме пречека така, одма идам кај менаџерот, или кај газдата мрчам се жалам и барам да и/му скинат од платата (мислам хелоу 7000 земаат, има од што да се кине) или евентуално да си заврши со отказ. Мојата маленкост не смее да биде навредена така што нема да го добијам правиот третман. Ја можам колку сакам да им се занесувам, они мене НЕ МОЖЕ! Зашто? Оти ми се може. Најсериозно. Можам да ги малтретирам до коске и никој не е тука да ги брани, дури и клоца може да добијат ради вакви ко мене.

Кога не можам да малтретирам продавачи се испукувам на послуга во угостителски објекти и таксистите, пошто моите 100 денари брате вредат милион и има да се изборам за правото да ме третираат ко кинеска кралица. Јасно?
Little man syndrome...nema lek za tebe definitivno.

O

Orion.

Гостин
Ima gospod i za takvi konobari samo da znaes,,,,jas kako dolgogodisen konobar(ili klovn) na brod ne si svesna sto sve ne sum dozivuval od gosti....AMA vo nieden daden moment niti sum pomislil da napravam takov grev da im pluknam vo hrana...bi se mrazel samiot sebesi za cel zivot.

Little man syndrome...nema lek za tebe definitivno.
Саркастична беше:)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Тоа дека зимаат 6-7к плата не е моја работа јас да ги сожалувам продавачките бидејки не им се работело и слично. Јас тошам пари кај нив, што ги имам заработено и не ми е убаво кога ке влезам кај некоја намќорка што секој момент може да ме удри бидејки и е скурчен животот... :)
Ако не и се работи за 6-7к не мора да работи, а ако веќе МОРА да работи, нека се понаша убаво со муштериите, а ако не знаат како, има правилник за добро однесување, нека си прочитаат, нека научат. :)
А пак Ако Работодавецот не може да им обезбеди соодветна плата на продавачките па тогаш воопшто нека не отвора маркет или нека го затвори скрос. А ако сака газдата некој да му работи за бедна сума пари нека си ја земи ќерка му. За тоа немам ништо против.
Друга работа: Газдите на Маркетите кога не ќе им се продадат овошјето и зеленчукот и кога ќе им скапаат тогаш трошоците ги амортизираат со кратење на платите од продавачките...
А Газдите ако веќе мораат да работат нека си одат по ПРАВИЛНИКОТ за Работни односи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Треба еден туторијал да направиме за ваков тип на членови:
10 чекори како да препознаеш дека некој е саркастичен :)
Па со која сила влезе во постот мислиш сета ја разбира :icon_lol:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ako sum zgresil vo procenkata,togas se izvinuvam...pogresno sum ve razbral....a jebiga,ne spijam po forumi,some people have life you know;)
Уште полошо, па у живо ако не сфатиш сарказам тогаш е вистинско смеење :)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Leandra,,ti si fino devojce najiskreno,,but don't push your luck;)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
AMA vo nieden daden moment niti sum pomislil da napravam takov grev da im pluknam vo hrana...bi se mrazel samiot sebesi za cel zivot.
И јас би се мразел себеси да им плукнам во храната... можејки да им се изуринисам.

Член од
18 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
13
Eve ja kako vistinska Kasierka..t.e. prodavachka da ostavam eden mal komentar na ovaa prekrasna tema :)

Ne site prodavaci se namkjori i ne site prodavachi zasluzzuvaat da im se zanesuvate :)
Koga rabotam sum nasmeana ne od 6ka do 6ka, tuku od 8mica do 8mica...zadovolstvo mi e da sum nasmeana koga rabotam........bidejkji uzzivam vo svojata rabota bez ogled kolku plata zemam.........hahahaaaa :)
Sekakvi vraboteni ne ima, ama mushterii da ne pravime muabet kakvi sve gi ima .....hahahaaaaaa :))))
Sekoja chest na finite mushterii koi znaat da mi go napravat ubav denot, posle nekoj samobendisan i iskompleksiran mushterija :)))

Pa site sme lugje bez ogled na profesijata :)))

Poz do site !!!!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Гледајте малку позитивно на тоа, барем кај нас гледаме искрени насмевки во продавниците, за разлика од надвор каде што сите се насмеани и не знаеме дали е тоа само од професионалност или искрена насмевка. :D

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Eve ja kako vistinska Kasierka..t.e. prodavachka da ostavam eden mal komentar na ovaa prekrasna tema :)

Ne site prodavaci se namkjori i ne site prodavachi zasluzzuvaat da im se zanesuvate :)
Koga rabotam sum nasmeana ne od 6ka do 6ka, tuku od 8mica do 8mica...zadovolstvo mi e da sum nasmeana koga rabotam........bidejkji uzzivam vo svojata rabota bez ogled kolku plata zemam.........hahahaaaa :)
Sekakvi vraboteni ne ima, ama mushterii da ne pravime muabet kakvi sve gi ima .....hahahaaaaaa :))))
Sekoja chest na finite mushterii koi znaat da mi go napravat ubav denot, posle nekoj samobendisan i iskompleksiran mushterija :)))

Pa site sme lugje bez ogled na profesijata :)))

Poz do site !!!!
која е таа продавница кај што работиш со задоволство човек да купи :D

Kajgana Shop

На врв Bottom