Продавачки, што ве нервира?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Како си ги правите муабетиве, ко да на други работни места (на пр.кај што некои од вас работат) никад ништо не сте згрешиле, никад не сте се скарале со колега, никад не сте изнервирале странка...секој друг сектор е совршен, па дај да ги решиме и продавачкиве сеа. Продавачките, бе!
--- надополнето: 19 јули 2012 во 23:06 ---
Апсолутно мене ми е јасен и многу ме иритира, ете во мој случај во продавница за чевли вработени четири продавачки во смена а јас сам разгледвам по полиците а две од нив ми дишат во вратот, оти шо знајш можи ке украдам еден чевел од парот шо е изложен на полицата а другиот ко ке влезам следниот пат да разгледам или пак ми беше убав парфемот па не можеа да одолеат. Ако ми треба помош ќе ја побарам, а не да ми висат над мене како муви над ......
А можда, пред тебе влегол некој кој лом ги направил затоа што не стоеле до него, не му се смешкале, не го поздравиле, не му се поклониле...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Проблемот е што газдие не знаат да бидат газди. Зошто едно време не беа такви продавачките? Можеше да се шеташ, пола стоковна куќа да ја изнесеш и никоја да не примети дека си внатре.

Имаше една продавница кај нас и една мрзоволна продавачка, ушште шамари да делеше.
И одиме јас и другарка ми и прашуваме дали има еурокрем со лажиче, а таа прашува: Ќе купувате ли?
-Да.
-Еве ви.
И плативме, ни ги фрли кремчињата, а нам ни беше повеќе за лажичето, па рековме: А лажиче?
-Нема!! Јадето го со прст!!!!

Така што молим, не се правете многу свилени.:pipi:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Проблемот е што газдие не знаат да бидат газди. Зошто едно време не беа такви продавачките? Можеше да се шеташ, пола стоковна куќа да ја изнесеш и никоја да не примети дека си внатре.

Имаше една продавница кај нас и една мрзоволна продавачка, ушште шамари да делеше.
И одиме јас и другарка ми и прашуваме дали има еурокрем со лажиче, а таа прашува: Ќе купувате ли?
-Да.
-Еве ви.
И плативме, ни ги фрли кремчињата, а нам ни беше повеќе за лажичето, па рековме: А лажиче?

Значи не е се така црно, барем ви дала совет како да поминете без лажиче. А да е била некоја друга што нема да ви каже да јадете со прсти ке се чудите цел ден како сега да го јадете кремот без лажиче :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Генерално сум задоволен од односот во продавниците кај нас, сега брзо ме има изиритирано само еден продавач од Нептун кој не сакаш да ми ги смени кесите за правосмукалка кои тој самиот ги згреши и ми ги даде за друг модел, па требаше да се расправам со шефот на продавницата.
Со дишењето во врат од една страна е непријатно, од друга страна ги разбирам продавачките од причина што газдите ги тераат да бидат одма до муштеријата што ми е малку дебилно. Ми се случи сега брзо кога разгледував мебел една продавачка да се залепи до мене, и кажав дека само разгледувам и може да се посвети на останатите муштерии кои можеби се поконкретни од мене или пак на нешто останато. Ми одговори дека политика на фирмата е да продавачката ако е слободна мора да биде веднаш до муштеријата.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Сега си твитам така за продавачкиве и гледам дека имам материјал за пишување па си реков одам на форум ова е долго за на твитер.
Како ве изваде од такт продавачката?????
Верувам дека на сите ви се има случено ова и сто посто ве вади од такт.
Прво. Влегувам во продавница и ме следи додека разгледувам наоколу јас плус таа минус се залепила до мене како магнет, како месо да држам, а кучево ме следи(без навреда). Не сакам да ги навредам ама ова е без врска. Знам дека овие можеби и не сакаат да го прават ова туку се поттикнати од нивниот газда дебил што прочитал една реченица за маркетинг па мисли сега готово ќе го дуплира прометот.
Второ. Влегувам и уште не влезен ... муабет не и се прави ни добар ден, ни повелете, ни да ви помогнам нешто, си седи и пие кафе како пишман да е што е родена, како со сила да е оставена да седи тука или како јас да и сум крив што таа е продавачка и мора да ме услужи. Оваа сто посто не е газдарица на продавницава пошто газдарицата се сеќава уште од пред врата. Таа ти вели повелете, а ти си надвор само онака поминуваш пред продавница(си шеткаш). Па камо ли да влезеш е тогаш одма имаш срцуш отвори што сакаш ама да не му се секираш јас сум тука да здиплам да погодам без гајле да ми си злато. WTFFF

Сум бил покрај некоја што дува, што превртува очи, што не е заинтересирана, а пред некој ден бев кај една што ме праша " а ќе купуваш или ќе гледаш??? ".
Сигурно нема да купам без да видам ГЛУПАВА ЕДНА
Јас повеќе сочувствувам со нив, си имаат свои грижи и проблеми, работат по цел ден за минимална плата, шефовите се однесуваат кон нив како да се стока, барем како човек можам кога ќе појдам да купувам нешто да бидам културен, да им посакам пријатен ден, безразлика како се однесувале кон мене.

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
А можда, пред тебе влегол некој кој лом ги направил затоа што не стоеле до него, не му се смешкале, не го поздравиле, не му се поклониле...
Е сега ти како го кажа муабетот како да бараме од нив да ни бидат робинки, се шо треба да направат е да прикажат малку љубезност и култура, ако е за така јас работев како келнер и се среќавав со секакви идиоти, сељаци, пијаници, наркомани и какви не будали, и шо требаше, на сите да му плукам во пијачките или ко ке одев на маса да дремам како куртон со намрштена фаца? Секоја работа си има тежина ако можиш работи ако не, не мора некој ни крив ни должен да трпи секакви срања.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Е сега ти како го кажа муабетот како да бараме од нив да ни бидат робинки, се шо треба да направат е да прикажат малку љубезност и култура, ако е за така јас работев како келнер и се среќавав со секакви идиоти, сељаци, пијаници, наркомани и какви не будали, и шо требаше, на сите да му плукам во пијачките или ко ке одев на маса да дремам како куртон со намрштена фаца? Секоја работа си има тежина ако можиш работи ако не, не мора некој ни крив ни должен да трпи секакви срања.
И јас иам работено како конобарка. Озбилно не им плукаше у пијачките на „тешките“ муштерии? :giggle:

Шала на страна, тоа и ми е муабетот. Не викам ја дека треба да се понашаат како ќе им текне, нормално дека треба да бидат културни и услужливи, али тоа дека идат по тебе, јбг, тоа им е работа, така им е наложено. Не можам да замислам дека го прават тоа за сопствено задоволство.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

-Да.
-Еве ви.

:pos::pos:
Недостигаат овие тетки кои личат како да си им убил некој од фамилија.

И мене ме иритира постојаното прашување и следењето иако сфаќам дека е наредба.Јас кога работев келнер на некои си 18 години во Охрид газдата ме тераше дури и по патот да влечам луѓе како ретардос некој, да викам повелете повелете, демек тоа бил филмот за да седнат кај нас. И што ќе правиш мора да викаш по цел ден и да стоиш на патот :)
Така и они, за плата што ќе им речат тоа прават. И проблемот со ситни пари е нивен проблем и секогаш им го потенцирам тоа. Значи не е мој проблем, како знаат треба да си имаат ситни за наутро кога сите брзаме за на работа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Значи не е се така црно, барем ви дала совет како да поминете без лажиче. А да е била некоја друга што нема да ви каже да јадете со прсти ке се чудите цел ден како сега да го јадете кремот без лажиче :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Арно викаш! Не‘ просветли продавчката! И плус ни згрме со тоа крештавиот глас, еве, до денес се сеќавам! :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И јас иам работено како конобарка. Озбилно не им плукаше у пијачките на „тешките“ муштерии? :giggle:
Кеифот е од страна да гледаш како слатко јадат или пијат плуканица :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
:pos::pos:
Недостигаат овие тетки кои личат како да си им убил некој од фамилија.

И мене ме иритира постојаното прашување и следењето иако сфаќам дека е наредба.Јас кога работев келнер на некои си 18 години во Охрид газдата ме тераше дури и по патот да влечам луѓе како ретардос некој, да викам повелете повелете, демек тоа бил филмот за да седнат кај нас. И што ќе правиш мора да викаш по цел ден и да стоиш на патот :)
Така и они, за плата што ќе им речат тоа прават. И проблемот со ситни пари е нивен проблем и секогаш им го потенцирам тоа. Значи не е мој проблем, како знаат треба да си имаат ситни за наутро кога сите брзаме за на работа.
Ич не ми недостига, ама комшика е, т.е. живее кај мјака ми.

За ситните пари, мислам дека не оставаат доволно пари во касата. И мене ме нервира, зашто ем купуваш ем треба да се извинуваш што даваш пари, си мислиш глисти им даваш.
Ама мене во Македонија единствено во Охрид ми се има случено продавачката да каже дека нема ситно и да се сврти ан другата страна!!??? Кај нас на исток, ќе леташ одма од работа ако се испонашаш така.

пс: а бе како сте си ја подесиле приватноста на профилите? И ти и њиндфакер и петар, никако не можам д аукапирам како најлесно да ги следам постовите. мола просветление :вонзем:

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14

Шала на страна, тоа и ми е муабетот. Не викам ја дека треба да се понашаат како ќе им текне, нормално дека треба да бидат културни и услужливи, али тоа дека идат по тебе, јбг, тоа им е работа, така им е наложено. Не можам да замислам дека го прават тоа за сопствено задоволство.
Не им плукав, имав друг начин на одмазада, мавав кај шо боли најмногу, ама сепак љубезно и со смеење.:)
Сепак џабе прајме муабет то ти е реалноста во нашата земја, ебиветер работа за малку пари и многу срања. Барем се истушивме на форумот наместо на некој шо не треба

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Темава лечење фрустрации... Ако те нервира некој што те погледнал на криво тогаш до тебе е проблемот лесно се фрустрираш, заврши си ја работата и продолжи си даље никој не е дужен да ти се поклонува во обична продавница.

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Ej ja znaete onaa fintana , drzis1000den ama ja suskas ja mrdas da ja vidi prodavackata uste pred da dojdes na red i ko kje dojdes i davas 500 denari koi gi drzis vo dr raka za da ja napravis smenata i ona ti vrakja 850 den :) SEUSTE PALI :) ahahahah

A

AnFem

Гостин
Ej ja znaete onaa fintana , drzis1000den ama ja suskas ja mrdas da ja vidi prodavackata uste pred da dojdes na red i ko kje dojdes i davas 500 denari koi gi drzis vo dr raka za da ja napravis smenata i ona ti vrakja 850 den :) SEUSTE PALI :) ahahahah
Супер, пофали се.

Еве уште една причина која заборавив да ја спомнам, зошто продавачките се нерасположени, оваквите муштерии!

Kajgana Shop

На врв Bottom