Продавачки, што ве нервира?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Тие на филолошки у бифето што работат највише ме нервираат. Секогаш кога ќе им дадам илјадарка или петсто немаат ситно да ми вратат, а гладен сум ко волк и не ми дава сендвич и ми иде на тој конобарот да му ја закачам една меѓу рогови. И плус некултурни.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За под 1 Нејзина работа
За под 2 Имам пишано на неколку места не и сум јас крив што е продавачка па и ако и касни платата или ја држат прекувремено во општо нека не оди на работа, сигурно никој со сила не ја држи лол
За под 3 Отвори продавница и пиши на врата забрането влегување за гледачи ако си ПАМЕТЕН толку па да видиме што ќе направиш хехехе
Togas si od tie badijaldziite,setascite,narcisite pa nemaaat kade da go gubat vremeto,pa maltretiraat prodavaci/cki.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 21:34 ---
Тие на филолошки у бифето што работат највише ме нервираат. Секогаш кога ќе им дадам илјадарка или петсто немаат ситно да ми вратат, а гладен сум ко волк и не ми дава сендвич и ми иде на тој конобарот да му ја закачам една меѓу рогови. И плус некултурни.
A it namerno davas 500-1000 denari,sakas da se prais fraer demek nemalo drugo mesto kade da se rasitnat parite.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Togas si od tie badijaldziite,setascite,narcisite pa nemaaat kade da go gubat vremeto,pa maltretiraat prodavaci/cki.

A it namerno davas 500-1000 denari,sakas da se prais fraer demek nemalo drugo mesto kade da se rasitnat parite.
Не. Пошто патувам често ми се дешава да имам крупни пари.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Ти изгледа за продавачка имаш курс изодено штом олку знаеш или се правиш видовит

H

-HRO

Гостин
Еве, ти си хибрид од двата вида на муштерии. Кога ти велат "Повелете" не ти се допага, кога не ти велат ништо пак не ти се допага :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Грешиш брате. Јас сум од оние муштерии кои сакаат нормална услуга како што ја има во повеќето бутици низ градов :D
Да речат “повелете“ на една тезга е во ред. Ама кога очите на продавачките од соседните тезги ме следат дека само разгледувам или само поминувам набрзина покрај нив не е коректно на секој чекор да ми викаат „Повелете?“ „Повелете?“ „Повелете?..
Доколку сакам нешто да видам, ќе застанам на тезгата и ќе погледнам некој производ. Е тек тогаш може да ми рече „Повелете“, а се додека сум на 1 метро оддалеченост на тезгата и брзо ја одминувам тезгата, значи дека не сум заинтересиран воопшто за производите на таа тезга, и не треба да ми посвети внимание.
А за тие што си зборат на телефон во обичните бутици каде што нема тезги, не сакам ни да општам која е нивната култура.
Бон-тон=0

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ти изгледа за продавачка имаш курс изодено штом олку знаеш или се правиш видовит
Ocigledno deka nekoja prodavacka bila poitra od tebe i te tresnala od zemja pa dojde ovde da zamaras
--- надополнето: 19 јули 2012 во 22:23 ---
Грешиш брате. Јас сум од оние муштерии кои сакаат нормална услуга како што ја има во повеќето бутици низ градов :D
Да речат “повелете“ на една тезга е во ред. Ама кога очите на продавачките од соседните тезги ме следат дека само разгледувам или само поминувам набрзина покрај нив не е коректно на секој чекор да ми викаат „Повелете?“ „Повелете?“ „Повелете?..
Доколку сакам нешто да видам, ќе застанам на тезгата и ќе погледнам некој производ. Е тек тогаш може да ми рече „Повелете“, а се додека сум на 1 метро оддалеченост на тезгата и брзо ја одминувам тезгата, значи дека не сум заинтересиран воопшто за производите на таа тезга, и не треба да ми посвети внимание.
А за тие што си зборат на телефон во обичните бутици каде што нема тезги, не сакам ни да општам која е нивната култура.
Бон-тон=0
Oti imaat rabota zatoa ti vikaat POVELETE,POVELETE,POVELETE,POVELETE,POVELETEEEEEEEEEEE...............

H

-HRO

Гостин
Ocigledno deka nekoja prodavacka bila poitra od tebe i te tresnala od zemja pa dojde ovde da zamaras

Oti imaat rabota zatoa ti vikaat POVELETE,POVELETE,POVELETE,POVELETE,POVELETEEEEEEEEEEE...............
И тоа што викаш, ретки муштерии и како светост ги гледаат. :)
Тоа они што го прават е исто ко јас да имам тезга на Зелен Пазар, да бара некој рандом човек кај мојот комшија чај од нане, а јас да му речам „Повелете господине чај од кантарион имам“. :D

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И тоа што викаш, ретки муштерии и како светост ги гледаат. :)
Тоа они што го прават е исто ко јас да имам тезга на Зелен Пазар, да бара некој рандом човек кај мојот комшија чај од нане, а јас да му речам „Повелете господине чај од кантарион имам“. :D
Да само продавачките не знаат што сакаш да купиш

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Братче грешиле што не те абортирале тебе и уште се пишман, а како што гледам ти овде замараш и ја трујаш темава можеш малце да оладиш
/не ме замарај крај.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Братче грешиле што не те абортирале тебе и уште се пишман, а како што гледам ти овде замараш и ја трујаш темава можеш малце да оладиш
/не ме замарај крај.
Абе ај шо зборваш море

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
гледам сте наредиле доста страници, за читање ќе ме фати полноќ
но прво да напишам нешто,подобри-пољубезни-поуслужливи продавачки немам во градов сретнато од оние во ЖИТО ЛУКС кај Зелен пазар,можеби се такви и по другите нивни продавници.А и униформите им се супер.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
А. Тетке теке што има за 5 денариииииииии?
Б. Мастики, крембанана, смоки, лижавче.......
А. А ова колку е?(фаќа Милка чоколада)
Б. 70 денари.
А. А ова?(фаќа бомбони со играчка)
Б.100 денари
А.Епа што има за 5?
Б.Па ти кажав смоки, чоколатца, мастики..........
А. А ова колку е?
Б. 10 денари
А. Може да го земам па да ти должам уште 5
Б. Не
А. А колку е жетон за да фатам играчка?
Б. 10 денари.
А. А сладолед има од 5?
Б. Нема

Епа господа да ве видам вас во ваков или сличен случај како ќе изреагирате и колку ќе имате трпение кога вакви нешта ви се случуваат скоро секој ден со најразличен вид на луѓе бидејќи во продавница оди секој и тој што има и тој што нема, и нормални и ненормални букавлно сите врсти на карактери и слично.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Тоа што го нема ни царот не го јаде :)

Сигурно на некоја кајгана од некој паралелен универзум тие отвориле тема "муштерии, што ве нервира?" во која пишува "Тој пак SomeoNe највеке не нервира. Секогаш ни дава едри пари а знае дека немаме ситно" :icon_lol:

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
Али, муабетот ме следи како куче, апсолутно не ми е јасен. Тоа и е работа. Да биде блиску до тебе за да може да ти помогне или да ти одговори на прашање. Додатно на тоа, има луѓе кои влегуваат во продавница со единствена намера - да крадат.....
Апсолутно мене ми е јасен и многу ме иритира, ете во мој случај во продавница за чевли вработени четири продавачки во смена а јас сам разгледвам по полиците а две од нив ми дишат во вратот, оти шо знајш можи ке украдам еден чевел од парот шо е изложен на полицата а другиот ко ке влезам следниот пат да разгледам или пак ми беше убав парфемот па не можеа да одолеат. Ако ми треба помош ќе ја побарам, а не да ми висат над мене како муви над ......

Kajgana Shop

На врв Bottom