- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Уште од сабајле да се нашиљиш да ти биде послатко поручек![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Оваа порција уште побогата мх мх мх цццц....зашто бе вака ми праиш друже по сабајле![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште од сабајле да се нашиљиш да ти биде послатко поручек![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Оваа порција уште побогата мх мх мх цццц....зашто бе вака ми праиш друже по сабајле![]()
Топ 5 листа на најбољи купечки пива
Мене ми се свиѓа: нема претерано хмељ (што ми одговара), има една суптилна блага нота, кремасто е и лизга - питко е. Инаку од ејлови, стаутови и weiss beer често ме маа алергија бидејќи имаат висок ниво на хистамини, затоа преферирам пилснери и лагери. Овој ми е најпогодениот англиски ејл.Како те бендисува Old speckled hen? Го меркам веќе некое време.
Уште од сабајле да се нашиљиш да ти биде послатко поручекЕ има ли некаде што служат со литарска кригла?
Кај ја најде криглата жити се?Дома, со скара и 2литарска кригла![]()
Кај ја најде криглата жити се?Да не е чизма octoberfest?
Конечно пропив пиво,гадниот вкус што го имав полека исчезнува,а го пропив на Пивофестот во Прилеп,срамота беше јас да пијам коњак другите сите пиво и поради тоа...Туборг неможам ич да пијам,златен даб најдобро ми лежи како и крали марко...друго немам пробано![]()
ИмаТуку едно домаќинско прашање, Се обидел ли некој да прави дома сам пиво ?
Не теоретски, ами прашувам успеал ли некој да произведе и на што личи ?
Има варијанти да купиш сладуван јачмен сам, и сам да сладуваш јачмен. Има ли некој искуство ?
Водата е најмал проблем, доколку сакаш има 20 литри купечка 210 ден. Така да доколку се има воља се може да се направи.Тешко за дома да произведиш, мислам тоа пак ќе биде пиво но далеку од посакуваното ќе ти биде. Многу битни се состојките, сете процедура и по моје водата.
Има. Само овде повеќето намирници не можеш да ги најдеш. Слад има виталија. Хмељ, квасец од ибеј. Мене ми излезе ок, но цената ми излезе скоро исто ко скопско флаша.
Е сега за понапредно правење треба кег и CO2 боца. Со флаширање и природно карбонизирање секогаш останува талог. Со кег мислам дека е полесно зошто нема флаширање.
Исто мислам дека во пивото нема потреба да остане благо, следно што ќе пробам е со вински квасец за шампањ да не остави никаков шеќер. Да личи повеќе на вино со 7-8% алкохол.