Доброто со добро се враќа

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
вчера велеше дека добро со добро било карма денес не постои...
океј реши се па пиши
Другар, и ти си играш со твојот кредибилитет во мои очи, продужи вака и ќе добиеш игнор исто ко Ѓурџи што доби....
Кажав факт што е што. Не кажав верувам во Карма. Ако кажам тој што личи на лилјак е Бетмен а не Петар Пан, по default верувам во Бетмен?
Него како што кажав погоре, ти и Г. се преправате дека сте најмудрите луѓе во вселенава, ама незнаете ни еден пост да прочитате ко што треба...
Со Ѓурџи дефинитивно завршив секаква дискусија, дали и тебе ќе те снајде истото, одлучи си сам.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ќе престанам да ти давам совети кога ќе престанеш да тврдиш... Дотогаш можам само следствено на мојата улога овде да ти препорачам едно нешто : седни пред огледало, преиспитај кои ти се негативни а кои позитивни работи, како можеш да ги решиш и ќе бидам среќен за тебе ако успееш да ја најдеш соодветната методологија на самопреиспитување. ;)

И уште нешто : во науката не се „провоцира” туку научно се докажува со факти некоја работа што ја држиш бидејќи ако е истата поткрепена нема да мораш да им бидеш напорен на тие што треба и на тие што целиш да им покажеш нешто... Се друго е празно тресење слама!
:cuc:
Ако ти беше целта да ми го покажеш твојот авторитет за твојата улога на форум, успае во тоа....
Ако ти е целта да ми даваш совети за тоа што јас да пишувам тука си во грешка...можеш само да ме остраниш од форумот ...јас ќе пишувам тоа што мислам
А ти како адмистратор погледни подобро кој провоцира и кој докажува дека религијата е глупост...на секоја тема од религија се провоцира
Нема научни факти во религијата, и затоа е глупаво од атеистиве да ни докажат научно дека религијата не вреди
--- надополнето: 19 јули 2012 во 17:57 ---
Ако ме разбра нема да пишува, ако не нека пишува : времето е негово и како сака нека си го троши :)
Фала за советот

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
:cuc:
Ако ти беше целта да ми го покажеш твојот авторитет за твојата улога на форум, успае во тоа....
Ако ти е целта да ми даваш совети за тоа што јас да пишувам тука си во грешка...можеш само да ме остраниш од форумот ...јас ќе пишувам тоа што мислам
А ти како адмистратор погледни подобро кој провоцира и кој докажува дека религијата е глупост...на секоја тема од религија се провоцира
Нема научни факти во религијата, и затоа е глупаво од атеистиве да ни докажат научно дека религијата не вреди
Е па глупаво е на картезијанисти да се обидуваш да им докажеш било што без научни факти бидејќи нема да ти успее. Не ќе биде лошо во иднина да додадеш, за вакви работи, „Мое мислење е дека” или „Според мене”.

Како што има многу глави (и зад секога се крие по еден будала) така секој будала што се крие зад некоја глава има свое мислење и гледиште но тоа не значи ВО НИКОЈ случај дека мораш да наметнуваш твое мислење. Да се сугерира е многу поразлично од тоа да се наметнува.

И да : советот ќе го дадам - твое е да одлучиш дали ќе го прифатиш бидејќи ако има бог и ако се држиме до твоите убедувања, научи прво што е слободна волја и потоа ќе дискутираме отворено и најпријателски ;) Во спротивно тврди колку сакаш ама нема да те чуам!

С

Само Човек

Гостин
Другар, и ти си играш со твојот кредибилитет во мои очи, продужи вака и ќе добиеш игнор исто ко Ѓурџи што доби....
Кажав факт што е што. Не кажав верувам во Карма. Ако кажам тој што личи на лилјак е Бетмен а не Петар Пан, по default верувам во Бетмен?
Него како што кажав погоре, ти и Г. се преправате дека сте најмудрите луѓе во вселенава, ама незнаете ни еден пост да прочитате ко што треба...
Со Ѓурџи дефинитивно завршив секаква дискусија, дали и тебе ќе те снајде истото, одлучи си сам.
не се нервирај бе друже...јас читам вчера добро со добро се вика карма од тебе , а денес карма не постои
не ти викам дека си будист само ти велам среди си мислите...
значи си кажал факт а? знаеш ли што е Ф А К Т ?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Е па глупаво е на картезијанисти да се обидуваш да им докажеш било што без научни факти бидејќи нема да ти успее. Не ќе биде лошо во иднина да додадеш, за вакви работи, „Мое мислење е дека” или „Според мене”.

Како што има многу глави (и зад секога се крие по еден будала) така секој будала што се крие зад некоја глава има свое мислење и гледиште но тоа не значи ВО НИКОЈ случај дека мораш да наметнуваш твое мислење. Да се сугерира е многу поразлично од тоа да се наметнува.

И да : советот ќе го дадам - твое е да одлучиш дали ќе го прифатиш бидејќи ако има бог и ако се држиме до твоите убедувања, научи прво што е слободна волја и потоа ќе дискутираме отворено и најпријателски ;) Во спротивно тврди колку сакаш ама нема да те чуам!
Мое мислење е дека немаш слободна воља...еве тоа го тврдам...и ова е пријателски
На никој не наметнувам ништо...нити пропаѓирам некоја религија....само се бранам од атеистиве и нивните научни докажувања...со нивнини стап ги мавам
Еве ти еден совет и од моја страна...
Праќини ќе те молам да ми даваш совети

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мое мислење е дека немаш слободна воља...еве тоа го тврдам...и ова е пријателски
На никој не наметнувам ништо...нити пропаѓирам некоја религија....само се бранам од атеистиве и нивните научни докажувања...со нивнини стап ги мавам
Еве ти еден совет и од моја страна...
Праќини ќе те молам да ми даваш совети
А мој факт е дека имам слободна волја и отсега натаму своеволно ќе направам да не пишуваш повеќе глупости на темава. За таа цел тврдам дека ќе те избришам бидејќи немаш потреба ниту да се браниш ниту пак стапови да летаат : оди прошетај и ќе се смириш ;)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
кој провоцира и кој докажува дека религијата е глупост...на секоја тема од религија се провоцира
Никој не провоцира со тоа, ниту има нешто тука да се докажува... Религијата денес е глупост, и тоа е повеќе од сигурно. Никој не ја оспорува улогата (каква таква) што религијата си ја извршила во минатото, тука нема збор, но денес одумира, и тоа е нормално...

Башка, нема тука нешто што да се докажува, а особено па не научно! Да, на научни парашања добиваш одговор од науката и толку... Какво прашање поставуваш, таков одговор добиваш..
--- надополнето: 19 јули 2012 во 18:11 ---
само се бранам од атеистиве и нивните научни докажувања...со нивнини стап ги мавам
Не се наши.. и твои се, на секому му припаѓаат

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
не се нервирај бе друже...јас читам вчера добро со добро се вика карма од тебе , а денес карма не постои
не ти викам дека си будист само ти велам среди си мислите...
значи си кажал факт а? знаеш ли што е Ф А К Т ?
у
Не сум нервозен никогаш од форумов, дискутирам од забава, кога ќе почнам да се нервирам ќе го избришам профилов. :)
Да се согласиме дека сте ме разбрале погрешно, и тоа е тоа. Како што реков ако сакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум.

С

Само Човек

Гостин
А мој факт е дека имам слободна волја и отсега натаму своеволно ќе направам да не пишуваш повеќе глупости на темава. За таа цел тврдам дека ќе те избришам бидејќи немаш потреба ниту да се браниш ниту пак стапови да летаат : оди прошетај и ќе се смириш ;)
продолжете си само вчера пријавив член кој е баниран и си направил ново јузерче
http://forum.kajgana.com/members/ban_savle.58777/
нели целта на банот беше издржување на казна
--- надополнето: 19 јули 2012 во 18:22 ---
у
Не сум нервозен никогаш од форумов, дискутирам од забава, кога ќе почнам да се нервирам ќе го избришам профилов. :)
Да се согласиме дека сте ме разбрале погрешно, и тоа е тоа. Како што реков ако сакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум.
ете ова е дискусија
гледаш смирено полеко, без да искажуваш каков сум без да ставиш напред ‚ ‚МОЕ МИСЛЕЊЕ‚‚
пс пиши пијан бев вчера и немаше да те гњавам:P

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
продолжете си само вчера пријавив член кој е баниран и си направил ново јузерче
http://forum.kajgana.com/members/ban_savle.58777/
нели целта на банот беше издржување на казна

Да доброто со добро се враќа...

Видиш и јас бев баниран, па го лежев.. и еве сеа се вратив.. прероден..

Онака сеа реформиран атеист станав, уште по - профи...:нинџ:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ау MEDDLE ти си станал секташ :))))))))))
Понастрана од мене коа врвите по улица, затворајте прозори, пред портите со ѓумој вода полевајте, лук на вратите, и ќерките и жените кријте си ги, уроци да не ги фатат.. :sneaky:

:pos::pos:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Исак Кејтен ти е зет за стрико!

Ахахахахахахаххаха :pos:

С

Само Човек

Гостин
Тоа (црвениот болд) е претпоставен закон во хаосот.

Колку пати да се случува некоја работа за која си ти причината, толку пати последицата, која може да биде причина да ти станеш дел од наредната последица, се приближува кон својствата на претходната причина, односно се стреми кон своевиден ред, во хаосот.

Toa е поентата во "Доброто со добро се враќа".:)

Што повеќе пати доброто е причина, поголеми се шансите во "кругот" да се врати доброто.
Доброто како апстрактен поим за множество од чувства кои го дефинираат субјективното добро расположение на единката.
и исус го кажа ова во една реченица...:love:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
и исус го кажа ова во една реченица...:love:
ЈАс лично ептен го почитувам Исус и неговото учење. По кој пат треба да ти го повторам ова?

Инаку не знаев дека Исус дефинирал некои работи од теоријата на Хаосот.

Ако е така мило ми е.

Kajgana Shop

На врв Bottom