Доброто со добро се враќа

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Твојата нескромност невидена на овие простори. Види си ги само своите постови. Има ли познаен, поначитан, помудар. За таква ли скромост ти ми зборуваш. Ниту си знаел ниту ќе знаеш. Затоа подобро молчи кога ништо друго и не знаеш. Сем твоево сеирење и детско инаетење и продавање памет, ништо нема во твоите постови
Вторпат се случува да напишеме ептен слично мислење во исто време... мухахаха, да не имаш некој одамна изгубен близнак или така нешто? :D:D:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Кога ќе заслужи...и во недела на црква....да се покаеш...па ќе ти кажам за патот до вистината....;)
Оди кај телемитите..прави што ти е воља...тоа е вистината.:facepalm:
Ништо друго и не очекувам од тебе, ако не дување дека си ти најпаметниот најмудриот и најначитаниот, тогаш е сеир. Веќе виден си Гурџи и прочитан. Не мораш да се докажуваш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="gurdjieff, post: 5176978, member: 46018"
Ај да видиме што че ни препорачаш да читнеме? ....баш ме интересира...
каде биле начитаните...:facepalm:
Оф леле... Ѓурџи ако целта ти е да почнам да верувам во бог, ќе почнам од твојава неинтелигенција! Дај бе човече порасни
Мојата препорака беше да ги читате постовите, иначе к*р ме боли ти колку си начитан, стар, искусен, МУДАр итн...
Те молам порасни. Неможам веќе со овие дискусии...
Додека не пораснеш не ме цитирај... Нема да добиваш веќе одговори, тука сум да дискутирам не да се карам со некое старо прдало
што останало на 15 години цел живот, и знае само да чита она што му одговара да чита, и да трола по интернет.
Пријатно... и послушај ме: порасни...[/quote]
Не бе...целта ми е да не тролат тоа атеистиве на форумот за религија....
Со лични навреди нема ништо да постигнеш..немам понос така да не можеш да го повредиш....тоа е за мали деца....ако употребиш малку интелигенција можеби и ќе сватиш

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
О
Не бе...целта ми е да не тролат тоа атеистиве на форумот за религија....
Со лични навреди нема ништо да постигнеш..немам понос така да не можеш да го повредиш....тоа е за мали деца....ако употребиш малку интелигенција можеби и ќе сватиш

Ајде бе! А што мислеше ти, тоа така, рај религиски, може да си праите бајачки на умот коклу сакате и уживате во сопствената религиска нирвана, без да попримите малку критика, а?

А да не зборам па коклу се сакате меѓу себе, онака религиски - особено христијани и муслимани.... тоа нема збор.. а какви речити неологизми вадите.. по по по по... мераци!

Еве ти коклу да знаеш дека вреѓате до немајкаде... а после очекувате да не ви биде вратено.. абе ај седи си мадро....

Исус Христос напиша:
...... ni ja prestavi svojata podmolna priroda nametnata pod koza na jagne pogolemo idolopoklonstvo od islamot nema, celata taa relicija se temeli na eden idolo poklonik illa (bog na mesecinata ) se znae koja e vistinata samo edna svetoto trojstvo otecot sinot i svetiot duh se drugo e eftina laga posebno takanrecenata religija koja propagira mir so sebe

Исус Христос напиша:
Samo budali i idioti se sluzat so navredi
pametni diskutiraat na nivo !!!

И тоа пази.. тоа се зборови од модераторот на темава.. цццц ..

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мирни... Да не почнам јас оти ако почнам ќе ви направам и вам и себеси лошо ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Г

Како таков, ме прати у пепел, и зандани, и уште ми посака среќа.

.
Грешка брат...не те јас пратив по патот на зандани и пепел...ти го бираш тоа....
јас тврдам дека господ на доброто враќа со добро...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Грешка брат...не те јас пратив по патот на зандани и пепел...ти го бираш тоа....
Го избрал : и тоа од него прави човек а не робот. И ти немаш повеќе што да кажеш освен да научиш кои се мотивациите за неговиот избор за полесно да можеш да му ги скршиш неговите аргументи. Ама за тоа треба понекогаш да го врзиш јазикот и да го отпуштиш мозокот... Читај, анализирај и потоа ќе одговориш : симптоматично станува ова твоето навалување да докажеш дека си во право! Ко да сакаш да им докажеш дека твојот е подолг...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
КАКО! Објасни, штом тврдиш објасни! ... И зошто мора, по дифолт, изреката „доброто со добро се враќа“ да е религиски сфатена?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Тоа (црвениот болд) е претпоставен закон во хаосот.

Колку пати да се случува некоја работа за која си ти причината, толку пати последицата, која може да биде причина да ти станеш дел од наредната последица, се приближува кон својствата на претходната причина, односно се стреми кон своевиден ред, во хаосот.

Toa е поентата во "Доброто со добро се враќа".:)

Што повеќе пати доброто е причина, поголеми се шансите во "кругот" да се врати доброто.
Доброто како апстрактен поим за множество од чувства кои го дефинираат субјективното добро расположение на единката.
Гурџи не е се во светите книги.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Го избрал : и тоа од него прави човек а не робот. И ти немаш повеќе што да кажеш освен да научиш кои се мотивациите за неговиот избор за полесно да можеш да му ги скршиш неговите аргументи. Ама за тоа треба понекогаш да го врзиш јазикот и да го отпуштиш мозокот... Читај, анализирај и потоа ќе одговориш : симптоматично станува ова твоето навалување да докажеш дека си во право! Ко да сакаш да им докажеш дека твојот е подолг...
И ние сме го избрале нашиот пат..ама ние не одиме да провоцираме во наука и да им докажуваме на атеистиве дека сме во право...
ПС, И не ми давај совети ќе те молам

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
И ние сме го избрале нашиот пат..ама ние не одиме да провоцираме во наука и да им докажуваме на атеистиве дека сме во право...
Па не знам баш дали е така,,, ја ѕирни во подфорумот Наука, каде што е темата за Судрувачот на честички во ЦЕРН,, или еве овде во Пофорум Религија, на тема Креационизам vs Еволуционизам.. тука за што се зборува?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ќе престанам да ти давам совети кога ќе престанеш да тврдиш... Дотогаш можам само следствено на мојата улога овде да ти препорачам едно нешто : седни пред огледало, преиспитај кои ти се негативни а кои позитивни работи, како можеш да ги решиш и ќе бидам среќен за тебе ако успееш да ја најдеш соодветната методологија на самопреиспитување. ;)

И уште нешто : во науката не се „провоцира” туку научно се докажува со факти некоја работа што ја држиш бидејќи ако е истата поткрепена нема да мораш да им бидеш напорен на тие што треба и на тие што целиш да им покажеш нешто... Се друго е празно тресење слама!

С

Само Човек

Гостин
Во некој паралелен универзум ќе го заслужиш моето внимание, во овој „бог“ ти дарил премалце интелигенција за да добиеш знаење. Уживај во „пеколот“
ПС: не ме цитирај повеќе, нема да добиеш одговор.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 16:21 ---

Јас мислам дека ти и Г. е најубаво да прекинете да претпоставувате и да читате малце.
За да нема повторно забуни еве ти најизџвакано што можам: „НЕ ВЕРУВАМ ВО КАРМА“ доста ли ти е?
Кога ќе посакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум... прашај...
вчера велеше дека добро со добро било карма денес не постои...
океј реши се па пиши

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И уште нешто : во науката не се „провоцира” туку научно се докажува со факти некоја работа што ја држиш бидејќи ако е истата поткрепена нема да мораш да им бидеш напорен на тие што треба и на тие што целиш да им покажеш нешто... Се друго е празно тресење слама!
Мислиш те разбра?

Kajgana Shop

На врв Bottom