Така да, оттука, само би додал дека би сакал некој од нашите муслимански браќа на форумов да прозбори на темава,
dobro e sto
ni ja prestavi svojata podmolna priroda nametnata pod koza na jagne pogolemo idolopoklonstvo od islamot nema, celata taa relicija se temeli na eden idolo poklonik illa (bog na mesecinata ) se znae koja e vistinata samo edna svetoto trojstvo otecot sinot i svetiot duh se drugo e eftina laga posebno takanrecenata religija koja propagira mir so sebe
Ти си злобен човек. Ај шо си злобен, туку дебело наседна на добра провокација.
Ниту сум муслиман, ниту имам намера да бидам. А браќа ги викам, затоа што ми се браќа како луѓе, исто како и ти што си ми брат.
Изгледа си заборавил што си пишал „
Благодатта доаѓа од сето она што е добро. Но, најмногу заради љубовта спрема братот.“
Ти не си способен да сфатиш што зборуваш, а камо ли да правиш дестинкција меѓу добро и зло.
Ти не само што не си христијанин, туку не си ни човек, кога не знаеш да живееш со оние покрај тебе. А си опнал име Исус Христос. Пу јаз`к нека ти е.
Еден атеист овде најде памет да ти соли.. ццц и после атеистите ова атеистите она..
Знаеш овде да шириш морал и етика, христијанство и не знам што, ако се појави нешто што не ти се допаѓа, одма шириш дефетизам, ксенофобија, демагогии тераш и сл исл. Ист си како оние твоине браќа религиозни..
Е брат, заради такви како тебе, а и заради религијата, сама по себе, треба да се стави крај еднаш за секогаш на религијата како концепт. Оти се додека постојат луѓе како тебе, ќе ја злоупотребат, а нејзиното вистинско дејство, таа си го исполнила кога требало.
Ама ај. очигледно има претерано инфантилни створења на планетава...
П.С. А што пропагира твојата религија? братство и мир? Дистинкција меѓу добро и зло?
Патем речено да научеше нешто од твојата религија, наместо да зборуваш за пропаганда и пропагирање, - очигледно признаваш дека религијата е пропаганда..
Не знам колку години имаш но терба да се засрамиш. Тешко на твоите деца (ако имаш) ако ги учиш вака..