Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Само од желби?не го барам јас, во мене е само потиснат од желби ...
Само од желби?не го барам јас, во мене е само потиснат од желби ...
значи луѓето не се спокојни,не се задоволни никогашИнтересен е болдот.
Пак философираш со спокојот и желбите?
Ниту еден човек, не е задоволен со моментната состојба, и секогаш сака нешто повеќе, според субјективните замисли.
Секогаш постои опција повеќе, и желба за истата.
не има и по некое лажно јас , илузија некоја итнСамо од желби?
Е така де. Никој не се противи на оваа реалност.значи луѓето не се спокојни,не се задоволни никогаш
велат уште кола и среќен сум, оп купи кола ај уште викендица..
еј боља плата да имав....
додека се жалат кукаат поминал животот у кукање, у жалење , у незадоволство и на крај ќе речат таков е животот, а животот ни се жалел ни кукал ниту бил незадоволен, но животот е таков нели не луѓето
не е битем крајот, битен е живототЕ така де. Никој не се противи на оваа реалност.
Затоа велам, краток е животот, искористи го најдобро што можеш, за да помалку кукаш на крајот.
Не философирај Убаво ти одеше.не е битем крајот, битен е животот
затоа ко ќе станеш прашај се ќе бидам среќен денес или ќе бидам незадоволен од мојата моментална состојба....
и ти рече дека луѓето го бираат второто, а јас ти кажав дека не сакаат да се среќни
после јас резонирам, а само го повторив само она што ти го кажа
поздрав
Во некој паралелен универзум ќе го заслужиш моето внимание, во овој „бог“ ти дарил премалце интелигенција за да добиеш знаење. Уживај во „пеколот“А ти продолжи за себе да купуваш цедеиња со песни коишто велат „јејеје год из гууууд, јејеје год из греит...је је је је...“ (ова последново во текстот е иронично колоквијално). И замислувај невозможни и нетолерантни работи
--- надополнето: 19 јули 2012 во 08:50 ---
„Колдхорор“: „Што е тоа биографски филм? Хмхмхм...“
Јас мислам дека ти и Г. е најубаво да прекинете да претпоставувате и да читате малце.па сега ако мислиш дека постои карма незнам како не си верник
не веруваш во бог, но веруваш карма - духовна ствар
ова под претпоставка ако велиш дека карма постои?
Скромноста е особина за таквите како тебе што зависат со кое ЕГО зборуваат....денес е скромното...утре е лажното...па се лажат себе и другите.....Имаш проблем со читањето? Дислексија да не имаш? Реков дека патишта има многу, треба само да го избереш вистинскиот кој одговара за тебе. Толку ли е тешко тоа да го разбереш?
Сопственото его не ти дозволува да признаеш дека грешиш. Се сметаш за најпаметен овде? Извини дете Г., ама не си. Ти си тој кој овде даваше оценки иако не те бива за професор. Ти си оној кој се удираше в гради дека си најначитаниот, најмудриот, најзнајниот. Малку скромност, нема да ти е на одмет.
Колку и патишта да си пробал, сам кажа дека 15 год, не ти вродиле со плод. Чукни си ја главата зошто. Јас ти кажав кои се предуслови за да тргнеш на патување. А ти си решил со главата в ѕид. Твоја работа, гурај како што сакаш. Со тој памет нема далеку да стасаш
Ај да видиме што че ни препорачаш да читнеме? ....баш ме интересира...Јас мислам дека ти и Г. е најубаво да прекинете да претпоставувате и да читате малце.
За да нема повторно забуни еве ти најизџвакано што можам: „НЕ ВЕРУВАМ ВО КАРМА“ доста ли ти е?
Кога ќе посакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум... прашај...
Хихи кој вели бе на Бог да му кажуваш з аматеријалните добра
Абе на твоето потомство и на сам себе да си кажеш што си сторил и материјално и духовно во текот на животот.
Глеј да не останеш, да им го рецитираш ОШО, само.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 14:29 ---
Батка ти си ги поминал бре најлошите патишта, саде религии и источни фолософии.
И добивката од сето тоа, ти е субјективниот заклучок дека си го избрал вистинскиот пат.
Дај не ме јеби, 15 години потрошени за ваков заклучок. Мислиш дека е тоа успех?
Скромноста е особина за таквите како тебе што зависат со кое ЕГО зборуваат....денес е скромното...утре е лажното...па се лажат себе и другите.....
Вистината е една..нема денес вака утре онака...
овој пат , оној пат....САМО ЕДНА Е ВИСТИНАТА....или ја знаеш или не ја знаеш....ти спаѓаш во вторите...затоа попаметно е да си траеш
Господ ми ја шепна.....исто како на Мохамед....Ау што си ти бил скромен... Си ја знаел едната вистина, а не си ја кажувал..
Си ја прочитал негде, си ја октрил, или некој ти ја дошепнал? Де сподели ...
Твојата нескромност невидена на овие простори. Види си ги само своите постови. Има ли познаен, поначитан, помудар. За таква ли скромост ти ми зборуваш. Ниту си знаел ниту ќе знаеш. Затоа подобро молчи кога ништо друго и не знаеш. Сем твоево сеирење и детско инаетење и продавање памет, ништо нема во твоите постовиСкромноста е особина за таквите како тебе што зависат со кое ЕГО зборуваат....денес е скромното...утре е лажното...па се лажат себе и другите.....
Вистината е една..нема денес вака утре онака...
овој пат , оној пат....САМО ЕДНА Е ВИСТИНАТА....или ја знаеш или не ја знаеш....ти спаѓаш во вторите...затоа попаметно е да си траеш
Гурџи бе нели си го нашол вистинскиот пат, полн со добрина, љубов, разбирање.Ти си печен за„ пепел“.....ќе останеш во зандани цел живот...ако мислиш дека тоа ти е животот....среќен ти пат до пепелот
Лажеш, не ти ја шепнал Господ.Господ ми ја шепна.....исто како на Мохамед....
Кога ќе заслужи...и во недела на црква....да се покаеш...па ќе ти кажам за патот до вистината....Твојата нескромност невидена на овие простори. Види си ги само своите постови. Има ли познаен, поначитан, помудар. За таква ли скромост ти ми зборуваш. Ниту си знаел ниту ќе знаеш. Затоа подобро молчи кога ништо друго и не знаеш. Сем твоево сеирење и детско инаетење и продавање памет, ништо нема во твоите постови
Ти ја шепна.. пих јас мислев дека веднаш ќе споделиш..Господ ми ја шепна.....исто како на Мохамед....
Оф леле... Ѓурџи ако целта ти е да почнам да верувам во бог, ќе почнам од твојава неинтелигенција! Дај бе човече порасниАј да видиме што че ни препорачаш да читнеме? ....баш ме интересира...
каде биле начитаните...
На пола пат си од вистината. Само уште фејспалмот да го тргнеш и си ја научил лекцијата.Кога ќе заслужи...и во недела на црква....да се покаеш...па ќе ти кажам за патот до вистината....
Оди кај телемитите..прави што ти е воља...тоа е вистината.