Доброто со добро се враќа

С

Само Човек

Гостин
Интересен е болдот.

Пак философираш со спокојот и желбите:P?

Ниту еден човек, не е задоволен со моментната состојба, и секогаш сака нешто повеќе, според субјективните замисли.

Секогаш постои опција повеќе, и желба за истата.
значи луѓето не се спокојни,не се задоволни никогаш
велат уште кола и среќен сум, оп купи кола ај уште викендица..
еј боља плата да имав....
додека се жалат кукаат поминал животот у кукање, у жалење , у незадоволство и на крај ќе речат таков е животот, а животот ни се жалел ни кукал ниту бил незадоволен, но животот е таков нели не луѓето
--- надополнето: 19 јули 2012 во 15:02 ---
Само од желби?
не има и по некое лажно јас , илузија некоја итн
--- надополнето: 19 јули 2012 во 15:07 ---
додека си играат со играчките луѓето, животот поминал

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
значи луѓето не се спокојни,не се задоволни никогаш
велат уште кола и среќен сум, оп купи кола ај уште викендица..
еј боља плата да имав....
додека се жалат кукаат поминал животот у кукање, у жалење , у незадоволство и на крај ќе речат таков е животот, а животот ни се жалел ни кукал ниту бил незадоволен, но животот е таков нели не луѓето
Е така де. Никој не се противи на оваа реалност.

Затоа велам, краток е животот, искористи го најдобро што можеш, за да помалку кукаш на крајот.

С

Само Човек

Гостин
Е така де. Никој не се противи на оваа реалност.

Затоа велам, краток е животот, искористи го најдобро што можеш, за да помалку кукаш на крајот.
не е битем крајот, битен е животот
затоа ко ќе станеш прашај се ќе бидам среќен денес или ќе бидам незадоволен од мојата моментална состојба....
и ти рече дека луѓето го бираат второто, а јас ти кажав дека не сакаат да се среќни
после јас резонирам, а само го повторив само она што ти го кажа
поздрав

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
не е битем крајот, битен е животот
затоа ко ќе станеш прашај се ќе бидам среќен денес или ќе бидам незадоволен од мојата моментална состојба....
и ти рече дека луѓето го бираат второто, а јас ти кажав дека не сакаат да се среќни
после јас резонирам, а само го повторив само она што ти го кажа
поздрав
Не философирај:P Убаво ти одеше.

Бирај кое сакаш и првото и второто.
Важно е да си го тераш животот онака како што ти мислиш.

п.с Болдот не значи дека тие што го избираат второто, по автоматизам не саккат да се среќни;) Размилси малку.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
А ти продолжи за себе да купуваш цедеиња со песни коишто велат „јејеје год из гууууд, јејеје год из греит...је је је је...“ (ова последново во текстот е иронично колоквијално). И замислувај невозможни и нетолерантни работи:)
--- надополнето: 19 јули 2012 во 08:50 ---
„Колдхорор“: „Што е тоа биографски филм? Хмхмхм...“:icon_lol:
Во некој паралелен универзум ќе го заслужиш моето внимание, во овој „бог“ ти дарил премалце интелигенција за да добиеш знаење. Уживај во „пеколот“
ПС: не ме цитирај повеќе, нема да добиеш одговор.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 16:21 ---
па сега ако мислиш дека постои карма незнам како не си верник
не веруваш во бог, но веруваш карма - духовна ствар
ова под претпоставка ако велиш дека карма постои?
Јас мислам дека ти и Г. е најубаво да прекинете да претпоставувате и да читате малце.
За да нема повторно забуни еве ти најизџвакано што можам: „НЕ ВЕРУВАМ ВО КАРМА“ доста ли ти е?
Кога ќе посакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум... прашај...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Имаш проблем со читањето? Дислексија да не имаш? Реков дека патишта има многу, треба само да го избереш вистинскиот кој одговара за тебе. Толку ли е тешко тоа да го разбереш?

Сопственото его не ти дозволува да признаеш дека грешиш. Се сметаш за најпаметен овде? Извини дете Г., ама не си. Ти си тој кој овде даваше оценки иако не те бива за професор. Ти си оној кој се удираше в гради дека си најначитаниот, најмудриот, најзнајниот. Малку скромност, нема да ти е на одмет.
Колку и патишта да си пробал, сам кажа дека 15 год, не ти вродиле со плод. Чукни си ја главата зошто. Јас ти кажав кои се предуслови за да тргнеш на патување. А ти си решил со главата в ѕид. Твоја работа, гурај како што сакаш. Со тој памет нема далеку да стасаш
Скромноста е особина за таквите како тебе што зависат со кое ЕГО зборуваат....денес е скромното...утре е лажното...па се лажат себе и другите.....
Вистината е една..нема денес вака утре онака...
овој пат , оној пат....САМО ЕДНА Е ВИСТИНАТА....или ја знаеш или не ја знаеш....ти спаѓаш во вторите...затоа попаметно е да си траеш
--- надополнето: 19 јули 2012 во 16:53 ---
Јас мислам дека ти и Г. е најубаво да прекинете да претпоставувате и да читате малце.
За да нема повторно забуни еве ти најизџвакано што можам: „НЕ ВЕРУВАМ ВО КАРМА“ доста ли ти е?
Кога ќе посакаш доказ за тоа дека карма не постои, тука сум... прашај...
Ај да видиме што че ни препорачаш да читнеме? ....баш ме интересира...
каде биле начитаните...:facepalm:
--- надополнето: 19 јули 2012 во 16:57 ---
Хихи кој вели бе на Бог да му кажуваш з аматеријалните добра:pos:

Абе на твоето потомство и на сам себе да си кажеш што си сторил и материјално и духовно во текот на животот.

Глеј да не останеш, да им го рецитираш ОШО, само.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 14:29 ---

Батка ти си ги поминал бре најлошите патишта, саде религии и источни фолософии.

И добивката од сето тоа, ти е субјективниот заклучок дека си го избрал вистинскиот пат.

Дај не ме јеби, 15 години потрошени за ваков заклучок. Мислиш дека е тоа успех?

Ти си печен за„ пепел“.....ќе останеш во зандани цел живот...ако мислиш дека тоа ти е животот....среќен ти пат до пепелот

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Скромноста е особина за таквите како тебе што зависат со кое ЕГО зборуваат....денес е скромното...утре е лажното...па се лажат себе и другите.....
овој пат , оној пат....САМО ЕДНА Е ВИСТИНАТА....или ја знаеш или не ја знаеш....ти спаѓаш во вторите...затоа попаметно е да си траеш

Ау што си ти бил скромен... Си ја знаел едната вистина, а не си ја кажувал..

Си ја прочитал негде, си ја октрил, или некој ти ја дошепнал? Де сподели ...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ау што си ти бил скромен... Си ја знаел едната вистина, а не си ја кажувал..

Си ја прочитал негде, си ја октрил, или некој ти ја дошепнал? Де сподели ...
Господ ми ја шепна...:cuc:..исто како на Мохамед....:pos:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Твојата нескромност невидена на овие простори. Види си ги само своите постови. Има ли познаен, поначитан, помудар. За таква ли скромост ти ми зборуваш. Ниту си знаел ниту ќе знаеш. Затоа подобро молчи кога ништо друго и не знаеш. Сем твоево сеирење и детско инаетење и продавање памет, ништо нема во твоите постови

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти си печен за„ пепел“.....ќе останеш во зандани цел живот...ако мислиш дека тоа ти е животот....среќен ти пат до пепелот
Гурџи бе нели си го нашол вистинскиот пат, полн со добрина, љубов, разбирање.

Како таков, ме прати у пепел, и зандани, и уште ми посака среќа.

Тоа ли го научи за овие 15 години истражување низ светите книги?
Нервоза и фрустрација ли е придобивката од тоа истражување?
--- надополнето: 19 јули 2012 во 17:05 ---
Лажеш, не ти ја шепнал Господ.

Сам рече уште едно скалило си до него, далеку си уште да го слушнеш неговиот шепот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Твојата нескромност невидена на овие простори. Види си ги само своите постови. Има ли познаен, поначитан, помудар. За таква ли скромост ти ми зборуваш. Ниту си знаел ниту ќе знаеш. Затоа подобро молчи кога ништо друго и не знаеш. Сем твоево сеирење и детско инаетење и продавање памет, ништо нема во твоите постови
Кога ќе заслужи...и во недела на црква....да се покаеш...па ќе ти кажам за патот до вистината....;)
Оди кај телемитите..прави што ти е воља...тоа е вистината.:facepalm:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ти ја шепна.. пих јас мислев дека веднаш ќе споделиш..

Е ич не си скромен.. па зар така ли на цедило не оставаш нас смртнициве бедни, а?
На тоа ли те учеше Господ т.е. Исус?

Не си фер...

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Ај да видиме што че ни препорачаш да читнеме? ....баш ме интересира...
каде биле начитаните...:facepalm:
Оф леле... Ѓурџи ако целта ти е да почнам да верувам во бог, ќе почнам од твојава неинтелигенција! Дај бе човече порасни
Мојата препорака беше да ги читате постовите, иначе к*р ме боли ти колку си начитан, стар, искусен, МУДАр итн...
Те молам порасни. Неможам веќе со овие дискусии...
Додека не пораснеш не ме цитирај... Нема да добиваш веќе одговори, тука сум да дискутирам не да се карам со некое старо прдало
што останало на 15 години цел живот, и знае само да чита она што му одговара да чита, и да трола по интернет.
Пријатно... и послушај ме: порасни...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Кога ќе заслужи...и во недела на црква....да се покаеш...па ќе ти кажам за патот до вистината....;)
Оди кај телемитите..прави што ти е воља...тоа е вистината.:facepalm:
На пола пат си од вистината. Само уште фејспалмот да го тргнеш и си ја научил лекцијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom