Football Manager 2012 - Општа дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Незнам дали некој ме чита ама ако некој ми ги чита постовиве на темава ќе му текне дека играта ме зафркаваше.
Т.е. прво не можеше да се load-не а после 5 дена и конечно успешно load-ување на играта не можев да ја save-нам.

Е па пред некоја недела пак пробав да ја пуштам и се пушти успешно играта само што се пушти 1-2 месеца пред каде што ја имав сејвнато.
Претпоставував дека ако ја севјнам пак ќе ме зафркне.
Пошто ептен ме интересираше што Ќе направам како менаџер на Белгија на ЕП на брзинка (ако може да се каже брзинка) ја завршив сезоната со Сити не внимавајќи на резултатите. Пошто нели нема да можам да ја сејвнам играта.
Со Сити завршив 5то место што е 3ти пат во 3 сезони со некоја екипа да завршам на 5то место во ЕПЛ.
Нормално ме отпуштија после последното коло.
Во меѓу време во финале на ЛШ стигнале да играат Тотенхем и Реал.
Тренерот на Тотенхем- АВБ (кој што буквално ги има поминато сите екипи во кој што сум бил и јас) си дава отказ од Тотенхем пред финалето само за да ме наследи во Сити.
Јас за инат аплицирам во Тотенхем и ме примаат.

Нема врска сега тоа време е за ЕВРО.
Во група бев со Романија,Франција и Израел.
Ги победив Романија и Израел а изиграв нерешено со Франција и завршив прв во група.
Во 1/8 финале ми се падна Португалија. Примив гол во 5та мин и така изгубив :(.

Арно ама тука доаѓа финтата. Пробав да ја зачувам играта за секој случај да не се поправила.... и се зачува.

Од тогаш пак почнав да играм.

Тотенхем имаа супер тим. Кавани,Џагоев и Велбек беа купени.

Како менаџер на Беглија решив да донесам играчи од Белгиска репрезентација.
За 22.5 милиони го донесов братот на Еден-Торген Хазард.
За 5мил го донесов David Pollet (28 години).
Појма немам зошто ги донесов во моментот ама добри ми беа во Белгија така да.... :D.

Како слободни агенти ги донесов Даунинг и Гамст Педерсен и уште еден голман од Белгиска репрезентација :D.

Солидно ја почнав сезоната.
На полу-сезона бев топ 4. Ги имав победено сите екипи од големава 5ка (само нерешено имав со Јунајтед)

Го позајмив Давид Силва од Сити.Пробав да го купам и Тевез ама немав пари за плата негова така да ништо.
Околу февруари-март дојде нов газда во Тотенхем.

Одеднаш од нигде никаде прво место на табела. Тоа беше 2 кола по ред ама повредите ме уништија !
Џагоев,Хазард и Модриќ повредени и се враќаат 3 кола пред крај.
Инаку да ви кажам Хазард испадна топ трансфер. 10+ гола и 10 + асистенции. Втор најдобар асистент во премиер. Да не се повредеше прв ќе беше.
Полет од нигде никаде втор или трет стрелец во Тотенхем ми беше.

На крај последни 6-7-8 кола ненормален распоред.

Арсенал-Рандом екипа-Сити-рандом-челзи-рандом-ливерпул-последно коло рандом екипа.

Завршив 4то место.
Инаку заборавив да ви кажам дека не играв во Европа пошто тотенхем го изгубија ЛШ финалето од Реал минатата сезона а во ЕПЛ завршија 8ми.

Ви текнува дека кога освоив ЛШ со Сити ги исфрлив Челзи од ква. за ЛШ?

Е па оваа сезона кога гледам финале Челзи-Реал :facepalm:
И нормално за да ме заебат Челзи си тепаа. Да биде уште појако Челзи завршија 6ти на табела и одма го отпуштија Мик Мекарти ( :facepalm::pos:) И ЛШ освоија без тренер :pos:.
Сега другава сезона ќе видам што ќе правам.
Бејл сака да си иде.
Даунинг се пензионира ама и така не го користев многу.

Некоја идеа за трансфер вака на брзинка пред да почнам да играм? (далеку сум од почеток на сезона сега е уште Јуни :D )

И да крајот во ЕПЛ беше луд.
Јунајтед води 2 бода пред Сити.
Последно коло Јунајтед игра нерешено а Сити тепа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Заборавив да кажам дека освоив награда менаџер на сезоната во ЕПЛ и дека од следната сезона нов член на Тотенхем ќе биде Виктор Валдез. Нејќеше претходната да дојде нз зошто ама затоа од другата за џабе го земав.
36 год има исто колку и Гомез ама сепак подобра опција е

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Дајте најнов Апдејт со трансфери неможам да најдам ме мрзи да прочачкам низ нетов ако има некој нека пушти линк

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дајте најнов Апдејт со трансфери неможам да најдам ме мрзи да прочачкам низ нетов ако има некој нека пушти линк
Najdi na google, pishi LFC Marshall fm 2012 transfer i ke ti dade fajl.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Daj prajte nesto da se otvori poseben podforum za igrava, najpopularna tema mislam deka e ova vo Igri,zasluzuva takvo nesto. Mnogu mi e keif da si citam vakvi storii, ali ke procitam eden pa treba da vrakam nazad za da se nadovrzam, a vaka se ke bide ubavo sredeno i popregledno.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Кога eRepublik :facepalm: може да има свој подфорум, зашто да не FM...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Само како ќе иде со тие теми? Јас имам долги сејфки со Сандерленд, Реал Овиедо и сеа терам со Бостон Јунајтед. Дали да отвараме за сите тие нови теми?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.564
Само како ќе иде со тие теми? Јас имам долги сејфки со Сандерленд, Реал Овиедо и сеа терам со Бостон Јунајтед. Дали да отвараме за сите тие нови теми?
Не туку секој член може да си има своја тема на која што ќе пишува за своите кариери.На првиот пост ќе си стаиш линкови на пр. страна 1 - Сандерленд, страна 8 - Реал Овиедо, страна 15 - Бостон Јунајтед и секој ќе може да го виде тоа што го сака.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
На почеток се покажаа добро засилувањава :D:D
Nottm Forest v FK Austria Wien (Split View).png
6ка на лото им падна на виена :) иначе Траоре имаше и 2 пречки а шакири ми го повредија некаде 32 мин иначе ке имаше уште некој гол со него :)

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
ќе може некој да ми каже од каде да ја симнам македонска лига за фм 2012:)

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
на fm balkan има таму можеш да ја најдеш

И ја сум за посебен подфорум за ФМ-ов пошто нај дискутирана тема е сеа за сеа

Еве и ја денеска почнав со Bath City Blue square South и земав доста играчи:Oliver Nicholas, Phil Younghusband, Mathew Pike, Nikki Ahamem ,Adelimba Matthew Harris а онај шпанецот Кунаго не сакаше да дојде не бил заинтересиран ако го земев и тој ке имав баш добар состав...дај препорачајте уште некој вака MC, ATM(L,R) и уште некој ако има да доземам да има добро тимче да почнам да го качувам горе клубов :)

Скриншот ме мрзи ке ставам утре да видите шо како :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Почнал некој со Sheffield Wednesday ? почнав сеа со нив и ме интересира некој тактити , глупости . Може и приватна порака ако некој ми поможи :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
на fm balkan има таму можеш да ја најдеш

И ја сум за посебен подфорум за ФМ-ов пошто нај дискутирана тема е сеа за сеа

Еве и ја денеска почнав со Bath City Blue square South и земав доста играчи:Oliver Nicholas, Phil Younghusband, Mathew Pike, Nikki Ahamem ,Adelimba Matthew Harris а онај шпанецот Кунаго не сакаше да дојде не бил заинтересиран ако го земев и тој ке имав баш добар состав...дај препорачајте уште некој вака MC, ATM(L,R) и уште некој ако има да доземам да има добро тимче да почнам да го качувам горе клубов :)

Скриншот ме мрзи ке ставам утре да видите шо како :D
MC - Tissone - аргентинец кој е најдобар во офанзивните задачи

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па или во една тема или па за секој сејв различна тема. Мислам дека, со отварање на нов подфорум, може да се привлечат и нови играчи.
Иако секогаш кога сме го контактирале модераторот, добивме исти одговор: „отворете повеќе теми, па ќе отвориме подфорум“. Па сигурно нема да отворам тема: „Препорачајте играчи - ФМ 2012“.

Kajgana Shop

На врв Bottom