Мажите преферираат глупави жени

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Prvo poleka so navredite jas samo dadov mislenje. Za mene ne e uspeh da ima vrvna kariera ako si go ima zapostaveno semejniot zivot. Za mazite e razlicno nie mozeme da pravime deca i podocna ama za zenite ne e bas taka. Ne gledam sto ima loso vo toa da se bide majka. Jas sigurno ke bidam tatko samo podocna. Inace lol i jas sum daleku od dobar primer za 'idealen' jas sum samo sreken deka mozam da ja odlozam taa rabota. Koga ne bi mozel togas familija bi mi bilo prioritet.

Parite ne se se. Parite se samo sredstvo da imas podobar zivot i sloboda nisto drugo. Jas ne gledam zosto im se na niv poveke pari od ona sto veke go imaat. Ednata ima nad miljarda a i drugava ima baagi. Na 37 da stane majka e glupo, prasanje e dali ke moze da rodi vtoro a e miljoner 10 god i garant doaga od jaka familija i onaka.

Za mene PAMETEN e toj sto znae koga ima dosta da prestane i da pocne da zivee. Da napravi familija i ostavi svoe pokolenie. Da uziva. Izvini ama vodenje na Yahoo ili drugi takvi kompanii i ne e bas uzivanje. Od taa gledna tocka za mene i dvete se ludi.

U pravo si deka nikad ne bi si odgovarale, jas ne bi se zamaral so nea i obratno ona nema nikad ni da me sretne zasto nejziniot zivot e YAHOO. Jas ne sporam deka se uspesni i vredni. Imam bas 3 ko niv vo najbliskiot krug na biznis kontakti. Mene ne mi smetaat ama ne go odobruvam nacinot na koj ziveat i zatoa za mene tie ne se primer na zena sto bi ozenil.

Inace za toa sto tebe ti padnalo vo oci jas go svakam. Ti na ova gledas razlicno. Ti si baras idol, uspesna zena sto ti jas znam. Jas baram devojka ili idna sopruga. Ne mi e uopste bitno dali ona uspesna ili bogata mene mi e bitno dali mi odgovara kako partner. So toa sto ona ja stava karierata pred semejniot zivot odgovorot e NE. Vo niv ne gledam nisto privlecno za mene.

Inace ne kopav po nivnite biografii samo zirnav na wiki oti ne sum cul za niv i toa ispadna. Uoclivo e deka tie zeni sto imaat kariera nemaat familija. Kako nekoj sto napisa pogore uspesna zena vo denesno vreme znaci nemanje semeen zivot i toa ja pravi nepogodno za poveketo od nas. Ako taa za tebe e primer za PAMETNA togas odgovor na ovaa tema e deka MAZITE SAKAAT GLUPAVI zeni vo 99% od slucaevite.

Jas sepak ne se slozuvam so tebe za mene ovie si se samo uspesni vo karierata nikako ne gi gledam kako PAMETNI. Kapish?
Фаранг, работата е што баш овие жени кои ти ги посочив не го запоставиле семејниот живот. Еве ти, имаш одговори од дечки овде кои ги израснала успешна жена. Значи дека се може, и да се има семејство и да си направи човек кариера. Не знам како ги исклучуваш едното со другото, ама нејсе.

Значи муабетиве одат некако вака:
Жените немаат поим од водење бизнис-става човек примери дека има такви, се вади муабет дека немаат приватен живот.

Ставаш дека се мажени и се мајки - се сугерира дека предоцна се омажиле. 34 години и не знам дали е толку касно со оглед на фактот што просечни луѓе околу мене на толку се земаат, па што се успешниве покуси тука.

И на крај кога имаш сублимат од се, се девалвира и тоа.

Стварно не знам што е толку тешко да се признае дека жена може да направи баланс помеѓу семеен живот и кариера. Не мора да е директор во ИТ сектор, па речиси сите не израснале вработени мајки. За мене секоја вработена мајка е еден вид херој, зашто е растргната на сите страни и пак знае да прави баланс, без разлика дали е чистачка, наставник или Мариса Мајер. И имај една работа во предвид, жена секогаш ќе направи жртва за дете кога станува збор за кариера, без разлика дали е тоа да одбие унапредување на работа или да земе поголеми обврски или прекувремени часови. Знам дека јас барем секогаш ќе го ставам детето пред кариерата.

Рачунај и дека жената кога станува збор за работа е девалвирана баш ради мајчинството и тоа од машкиот свет. Дали си свесен дека компании кога вработуваат девојки ги прашуваат ДАЛИ планираат да се мажат и имаат деца, оти ако забремениле не им се исплатело да ги вработат? Маж тој проблем го нема. Замисли каква пречка е некој да не сака да те вработи зашто утре може да останеш бремена и колку е во суштина понижувачки да те третираат така, иако мајчинството е една од најубавите работи во животот.

Друга работа што не можам да ја разберам. Маж треба да е горд ако има сопруга која знае да создава. Тоа е од голема помош за семејството. Тоа никогаш не успеав да го разберам. Ако жена чека на маж да и обезбеди се, тогаш е неспособна, дури и спонзоруша, ако проба да помогне преку создавање на кариера и средства за живот, тогаш не се посветувала доволно на семејниот живот. Тоа е мишн импасибл.

Он топик. Секое лонче има поклопче. Секој ќе си го најде она што го бара, порано или подоцна. Небитно. Не мислам дека мажите сакаат глупави жени. Јас барем не познавам маж кој е во врска или брак со глупава жена, ама има едно големо НО. Не познавам маж кој е во врска со попаметна жена од него. Не постои маж кој сака попаметна жена од него, нити пак паметна жена сака да си има работа со маж кој е помалку паметен од неа. Не одат тие работи рака под рака. Има разлика помеѓу тоа, да бараш жена која е глупава и жена која нема познавања колку мажот кој е во врска. Жените сакаат да имаат маж покрај себе покрај кој ќе учат и кој ќе може да ги упати, а мажите на тој начин си ја држат доминацијата во врската и бракот. И онака за мене секогаш ќе бидат посилниот пол. Тоа никогаш нема да им го негирам и апсолутно ми се смешни феминисткичките муабети дека требало да бидеме еднакви, оти реално не сме.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мора да го потценат сето она, таква им е призмата низ која гледаат. Додека не се промени се, нема да го променат ставот кон жената. Толку години потценета, толку години гледана како пониско суштество доаѓа до позиција да им ја земе работата или во уште полоша варијанта да зависат од нејзиниот приход. Егото им се уништува, муабетите од колено на колено како мајкиниот треба да е носител на финансии им исчезнува. Го нема на мама синот на замислената позиција глава која создава. Од друга страна не се ни надарени ни домашните обврски да ги завршат, кај се видело маж домаќинка. Едниствената функција кога ќе им ја преземеш нормално е да кукаат. На жената да и ја тргнеш кариерата ќе се сврти кон домаќински ствари, повторно ќе балансира. Он само тоа го има и тоа ако му го оспориш, си му го срушил светот. Примери еден куп, останал без работа и цел ден очајува пред тв, наместо да го мрдне газот да исчисти, да испере, да зготви, садови да измие, едноставно да преземе пола работа, ако нема веќе работа барем домаќинство да превземе. Јок. Му се раѓа бебе иде во другата соба да спие оти следен ден е на работа, како ненаспан ќе иде, бебето плаче, нервира тоа. Ќе издржи ден два и после ќе кука по цел ден. Да се буцне на прстот ќе вие со денови како органите да му испаднале.

F

FARANG

Гостин
Сакаш да кажеш дека тие жени не се арни? Избрале кариера, ја граделе со години и сега да го баталат тоа во што се успешни... не бива туку така. И мене како мал ме има чувано дадилка и сум идел у градинка, па ни малку моите не се мрднати или не ми посветиле доволно време.

Јас лично им се восхитувам на тие жени што успеале баш во таа област, а и самиот може да видиш дека расте бројот на такви жени и кај нас, па ништо не им фали (Добро, ако се повлекле уште на млади години... тогаш да). Кариерата им е битна на сите, а и после работа се има доволно време да се посвети на фамилијата? Твоите колку време поминувале со тебе?

И без навреда, ама на крај самиот си даде заклучок дека ти сакаш глупа жена или јас не капирам како што треба? :)
Ne vikam deka nemoze i taka ama ako imam izbor nekam da e taka. So ogled na toa sto koga biram partnerka IMAM IZBOR jas taa tocka si ja svakam kako pobitna nego nejzinata kariera. Ima luge sto sakaat ramnopravnost vo se, ima luge sto im e bitno zenata da doprinese vo semejniot budzet i toa go svakam. Kaj mene to a ne e slucajot i mojte prioreteti se razlicni. Toa deka mozelo i taka e jasno ama ima i podobro. Zosto deteto da mi go gleda dadilka ili gradinka koga toa moze da go pravi rodenata mu MAJKA?

Inace ne kapiras. Jas kazav deka sega sakam LESNA zenska nezavisno dali e glupa ili pametna zatoa sto momentalnata situacija mi e takva, ednostavno nemam vreme za vrska tuku baram striktno sex. Zatoa i apsolutno ne mi pravi razlika. Vo idnina sakam pametna ama jas pod toa podrazbiram da e pred se domakinka i da saka semeen zivot a ne da brka kariera. Mene ne mi treba ona da doprinese ili donese nesto materijalno vo vrskata
--- надополнето: 18 јули 2012 во 09:11 ---
Фаранг, работата е што баш овие жени кои ти ги посочив не го запоставиле семејниот живот. Еве ти, имаш одговори од дечки овде кои ги израснала успешна жена. Значи дека се може, и да се има семејство и да си направи човек кариера. Не знам како ги исклучуваш едното со другото, ама нејсе.

Значи муабетиве одат некако вака:
Жените немаат поим од водење бизнис-става човек примери дека има такви, се вади муабет дека немаат приватен живот.

Ставаш дека се мажени и се мајки - се сугерира дека предоцна се омажиле. 34 години и не знам дали е толку касно со оглед на фактот што просечни луѓе околу мене на толку се земаат, па што се успешниве покуси тука.

Стварно не знам што е толку тешко да се признае дека жена може да направи баланс помеѓу семеен живот и кариера. Не мора да е директор во ИТ сектор, па речиси сите не израснале вработени мајки. За мене секоја вработена мајка е еден вид херој, зашто е растргната на сите страни и пак знае да прави баланс, без разлика дали е чистачка, наставник или Мариса Мајер. И имај една работа во предвид, жена секогаш ќе направи жртва за дете кога станува збор за кариера, без разлика дали е тоа да одбие унапредување на работа или да земе поголеми обврски или прекувремени часови. Знам дека јас барем секогаш ќе го ставам детето пред кариерата.

Рачунај и дека жената кога станува збор за работа е девалвирана баш ради мајчинството и тоа од машкиот свет. Дали си свесен дека компании кога вработуваат девојки ги прашуваат ДАЛИ планираат да се мажат и имаат деца, оти ако забремениле не им се исплатело да ги вработат? Маж тој проблем го нема. Замисли каква пречка е некој да не сака да те вработи зашто утре може да останеш бремена и колку е во суштина понижувачки да те третираат така, иако мајчинството е една од најубавите работи во животот.

Друга работа што не можам да ја разберам. Маж треба да е горд ако има сопруга која знае да создава. Тоа е од голема помош за семејството. Тоа никогаш не успеав да го разберам. Ако жена чека на маж да и обезбеди се, тогаш е неспособна, дури и спонзоруша, ако проба да помогне преку создавање на кариера и средства за живот, тогаш не се посветувала доволно на семејниот живот. Тоа е мишн импасибл.

Он топик. Секое лонче има поклопче. Секој ќе си го најде она што го бара, порано или подоцна. Небитно. Не мислам дека мажите сакаат глупави жени. Јас барем не познавам маж кој е во врска или брак со глупава жена, ама има едно големо НО. Не познавам маж кој е во врска со попаметна жена од него. Не постои маж кој сака попаметна жена од него, нити пак паметна жена сака да си има работа со маж кој е помалку паметен од неа. Не одат тие работи рака под рака. Има разлика помеѓу тоа, да бараш жена која е глупава и жена која нема познавања колку мажот кој е во врска. Жените сакаат да имаат маж покрај себе покрај кој ќе учат и кој ќе може да ги упати, а мажите на тој начин си ја држат доминацијата во врската и бракот. И онака за мене секогаш ќе бидат посилниот пол. Тоа никогаш нема да им го негирам и апсолутно ми се смешни феминисткичките муабети дека требало да бидеме еднакви, оти реално не сме.
Pocnuvame poleka da se razbirame ;)

Deka zeni nemaat poima od vodenje biznis ne se slozuvam, imaat ama takvi se uglavno malku. Ima miljon pricini zasto e toa taka i da do nekade maskiot svet im zatvara vrati. Golem del od tie sto se uspesni za zal go zanemarauvaat semejniot zivot i mislam deka toa e poveke od ocigledno.

Tvojot primer so Marisa Majer bese katastrofa i zatoa dobi takov replay. Izvini ama za zena 34 god e mnogu za da se zeme togas mislam deka toa treba da bide porano. Znam deka sega ima "moderni" zeni sto go pravat toa ama ete toa si e licno moe mislenje. Dete na 37 i u ist den koga objavuvas deka si trudna da prifatis i CEO pozicija e ludost. Posebno koga ne ti trebaat pari, koga imas se na tanjir. So nejziniot pasiven prihod ona moze bukvalno sekoja godina da si kupi nov lir dzet i ostrov na pacifikot. Neznam ama jas mislam sekoja NORMALNA zena bi uzivala vo momentot, na kraj krajeva zasluzila. Sama si se izborila za se. Ona e tipicen karierirst, na Stenford ne zarsila nisto konkretno, da ne kazam eden vid prodolzena gimnazija, imala 14 ponudi za rabota koga zavrsila lol na kolku intervjua li bila? Jas tolku pati na intervju u zivot ne sum bil oti sum znael sto sakam i koga sum sakal nesto sum rabotel da go dobijam. Bioto i e samo kariera i kariera. Duri ima del kade sto objasnuva deka koga gi dobila ponudite napravila mini metiks i gi rangirala ponudenite rabotni mesta spored nekoj nejzini parametri a posle platila i ekonomist da i pomogne da odluci i da proveri dali modelot i bil ispraven. LOL Se gleda deka e strasno intelegentna i resena da uspee po sekoja cena ne me svakaj gresno stvarno mora da e odlicna ama jas ne gledam nisto osven rabota i kariera kaj nea. Vikas SEKOJA zena bi napravila zrtva za familijata eve Marisa vo ist den objavila deka ke bide CEO vo YAHOO i megu drugoto bila trudna. Sto mislis sto ke bide zrtvata? Bi i dal rabota u sekoe vreme iako e trudna ama ne bi ja zel za zena toa ti go vikam ako me svakas.

Ima isklucici i na niv sekoja cest. Mojata poranesna direktorka Gail Kelly e odlicen primer. 4 deca, kariera vo juzna afrika, zimbave i australia. CEO na Westpac (2rata najgolema AUS banka) i spored FORBES 32 najmokna zena na svetot. Ona e mazena na 21 god i dur ragala studirala i se doobucuvala. Karera pravi podocna odkako decata veke i se trgnati na skolo. Ova e sosema DRUG tip na zena koja i te kako ja postuvam.

Deka zena moze da balansira nekoja ponormalna rabota so semeen zivot do nekade se slozuvam. Toa e veke drugo. Sosema razlicni odgovornosti i pred se fiskno rabotno vreme. Moze da se planira moze da se postigne i so minimalna pomos. Takvi primeri DA. Licno jas nemam potreba od nejzin doprines vo semejniot budzet i zatoa ne go baram toa od idna partnerka. Jas mozam da platam dadilki i gluposti ama sakam deteto da mi e odgledano od full time majka. Toa si e moj licen izbor.

Deka zenata e devalvirana od maskiot svet radi majcinstvoto hm toa za mene e strictly business. Znaci jas kako rabotodavec gledam na toa kolku sekoj rabotnik ke mi napravi profit. Mene me kosta da go doobucam (kolku za primer eden ednonedelen kurs za Corporate Leadership e $10 000),me kosta vo plata najmalku prvite 3 meseci dur se uhoda i pocne da mi nosi pari.Vo nekoj struki faka i do 2 godini dur pocne rabotnikot da e profitabilen. Eve jas ke ti kazam deka i jas prasuvam za toa, ama pa i kaj mazite gledam na nekoj raboti. Gledam dali bile lojalni predhodno, dali menuvaat rabota sekoj nekolku godini ili ostanale podolgo so edna firma, vnimamavam na toa da procenam dali e ova za niv unapreduvanje ili samo side step pa u prva prilika koga nekoj ke mu ponudi poveke ke me odjebe. Zenite vo princip se polojalni edinstveno ova im e i dali ke moze da se vklopi vo timot. Kaj mazite ima mnogu poveke zaebancii. Treba da svatis deka corporate HR u denesno vreme ne e sala. Ako utre me napusti Production Manager na mojata fabrika jas pakuvam kuferi i odam tamu svakas? Sekoj sto vodel privaten biznis znae, samo razmisli sto bi se desilo ako nekoj key person od administracija na primer ti otide. Afektira na mnogu nacini koj ne gi ni primetuvas taka da za key personal sosema normalno i fer e da prasas i da dobies fer odgovor. Ima mnogu slucaevi koga se naoga resenie pogotovo ako se znae so vreme. Gail Kelly ti e dobar primer deka i trudna i so deca sepak moze da se uspee. Samo treba porazlicno da gradis kariera ako veke toa sakas.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Бев погрешно разбран, треба прво да се дефинираат поимите кои се во употреба ако под паметна и интелигентна жена се подразбира информирана то ест која го инструментализира умот за потребите на својата волја и амбиции тогаш жените се поснаодливи по принципот ако дефиниција на интелигенција се земе способност за адаптација. Но напредокот се должи токму на тие што не биле баш адаптабилни не се сложувале со постоечката состојба и затоа со својата креативност покажале друг вид на интелект. Инаку ќе го цитирам Зиг Зиглар никој не е глуп глупа за себе, секој си има нагон за опстанок, само имаат различни искуства. Поентата е дека од паметта на жената треба да има некој друг аир од тоа, ако таа само за себе си е паметна тогаш нејзината памет нема вредност во релација со оној кој нема бенефит од тоа, се е релативно то ест се оценува во релација со нешто друго. Така да тоа е тоа но факт е дека со еманципацијата на жената кај малите народи како нашиот сето тоа доведе до топа да изумираме и после за нивните каприци стапот ќе го јадат некои кои не се ни криви ни должни но ете имаат заедички именител кој ги идентификува со нив по основа на национална основа. Ете тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мора да го потценат сето она, таква им е призмата низ која гледаат. Додека не се промени се, нема да го променат ставот кон жената. Толку години потценета, толку години гледана како пониско суштество доаѓа до позиција да им ја земе работата или во уште полоша варијанта да зависат од нејзиниот приход. Егото им се уништува, муабетите од колено на колено како мајкиниот треба да е носител на финансии им исчезнува. Го нема на мама синот на замислената позиција глава која создава. Од друга страна не се ни надарени ни домашните обврски да ги завршат, кај се видело маж домаќинка. Едниствената функција кога ќе им ја преземеш нормално е да кукаат. На жената да и ја тргнеш кариерата ќе се сврти кон домаќински ствари, повторно ќе балансира. Он само тоа го има и тоа ако му го оспориш, си му го срушил светот. Примери еден куп, останал без работа и цел ден очајува пред тв, наместо да го мрдне газот да исчисти, да испере, да зготви, садови да измие, едноставно да преземе пола работа, ако нема веќе работа барем домаќинство да превземе. Јок. Му се раѓа бебе иде во другата соба да спие оти следен ден е на работа, како ненаспан ќе иде, бебето плаче, нервира тоа. Ќе издржи ден два и после ќе кука по цел ден. Да се буцне на прстот ќе вие со денови како органите да му испаднале.
Хмм, обично сме слични со размислувањата на вакви теми кои ги тангираат машко-женските односи, но овојпат мислам дека не си во право.

Зборуваш за мал процент од машкиот пол, или за луѓе кои живееле пред една деценија и повеќе.

Зошто мислиш дека е потценета жената, и гледан акако пониско суштество? Јас на пример познавам многу малку машки од тој тип.

Сама си го бираш друштвото и дечкото.

Кога постои вистинска љубов, егото не е во прв план. Балансот си доаѓа сам по себе.

Зошто мислите дека не можеме да ги извршиме домаќинските работи, ако е тоа неопходно?
Една кошула да се испегла, или да си напраиш сендвич за јадење?

Па, тоа со бебето, ич не е точно :)

Испаѓа Леандра, дека на многу "лоши" момци си наидувала досега, ако го кажуваш ова од лично искуство.
Описот во болдот одговара на некои типови израснати во најблаго кажано чудна средина.

Ти реплицирав, оти не се најдов себе си во постот кој го генерализираше машкиот пол.:)

Не се сите такви, само треба да се дојде до нив.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Бев погрешно разбран, треба прво да се дефинираат поимите кои се во употреба ако под паметна и интелигентна жена се подразбира информирана то ест која го инструментализира умот за потребите на својата волја и амбиции тогаш жените се поснаодливи по принципот ако дефиниција на интелигенција се земе способност за адаптација. Но напредокот се должи токму на тие што не биле баш адаптабилни не се сложувале со постоечката состојба и затоа со својата креативност покажале друг вид на интелект. Инаку ќе го цитирам Зиг Зиглар никој не е глуп глупа за себе, секој си има нагон за опстанок, само имаат различни искуства. Поентата е дека од паметта на жената треба да има некој друг аир од тоа, ако таа само за себе си е паметна тогаш нејзината памет нема вредност во релација со оној кој нема бенефит од тоа, се е релативно то ест се оценува во релација со нешто друго. Така да тоа е тоа но факт е дека со еманципацијата на жената кај малите народи како нашиот сето тоа доведе до топа да изумираме и после за нивните каприци стапот ќе го јадат некои кои не се ни криви ни должни но ете имаат заедички именител кој ги идентификува со нив по основа на национална основа. Ете тоа.
Зиг Зиглар еднаш рекол, „Не е до нагонот, нити до погонот, него до карданот“. Дубока мисла.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Зиг Зиглар го цитирав дека рекол никој не е глуп туку има само различни искуства во таа смисла.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хмм, обично сме слични со размислувањата на вакви теми кои ги тангираат машко-женските односи, но овојпат мислам дека не си во право.

Зборуваш за мал процент од машкиот пол, или за луѓе кои живееле пред една деценија и повеќе.

Зошто мислиш дека е потценета жената, и гледан акако пониско суштество? Јас на пример познавам многу малку машки од тој тип.

Сама си го бираш друштвото и дечкото.

Кога постои вистинска љубов, егото не е во прв план. Балансот си доаѓа сам по себе.

Зошто мислите дека не можеме да ги извршиме домаќинските работи, ако е тоа неопходно?
Една кошула да се испегла, или да си напраиш сендвич за јадење?

Па, тоа со бебето, ич не е точно :)

Испаѓа Леандра, дека на многу "лоши" момци си наидувала досега, ако го кажуваш ова од лично искуство.
Описот во болдот одговара на некои типови израснати во најблаго кажано чудна средина.

Ти реплицирав, оти не се најдов себе си во постот кој го генерализираше машкиот пол.:)

Не се сите такви, само треба да се дојде до нив.
Ајде едно директно прашање, можеш цело време да ги вршиш домашните обврски? Ете немаш работа и стануваш домаќинка, можеш или неможеш?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ајде едно директно прашање, можеш цело време да ги вршиш домашните обврски? Ете немаш работа и стануваш домаќинка, можеш или неможеш?
Што се домашни работи?

Перење, пеглање , готвење храна, и слично?

Не знам. Што и да кажам сега, може да падне у вода, ако се деси таква ситуација.

Но, што има врска вакво прашање со односот помеѓу маж и жена?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ke zaraboti pari - ke napravi in vitro, result : baby and a career. Kisses to Farang.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што се домашни работи?

Перење, пеглање , готвење храна, и слично?

Не знам. Што и да кажам сега, може да падне у вода, ако се деси таква ситуација.

Но, што има врска вакво прашање со односот помеѓу маж и жена?
Ах незнам сега. Јас не зборев за еднаш два пати да искочи да среди се, зборев дека неможе да врши домашни работи како домаќинка кога би останал без работи. Ти ме обвини дека во лошо друштво сум била, затоа и те прашав :) Значи не е до лошото друштво него до полот е.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ах незнам сега. Јас не зборев за еднаш два пати да искочи да среди се, зборев дека неможе да врши домашни работи како домаќинка кога би останал без работи. Ти ме обвини дека во лошо друштво сум била, затоа и те прашав :) Значи не е до лошото друштво него до полот е.
Кај те обвинив, вакво нешто:) Си утнала нешто у читањето.

Реков дека ако зборуваш од искуство, си наидувала можеби на лоши момци:)

Не знам можеби си у право, за некои работи. НЕ можам јас да му бидам мајка на бебето, например. Неприродно е.

Муабетот ми беше повеќе околу поделба на обврските, дека не е баш така како шти го наведе у претходниот пост.

Прашањето е многу екстремно:) Зависи од ситуација до ситуација.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кај те обвинив, вакво нешто:) Си утнала нешто у читањето.

Реков дека ако зборуваш од искуство, си наидувала можеби на лоши момци:)

Не знам можеби си у право, за некои работи. НЕ можам јас да му бидам мајка на бебето, например. Неприродно е.

Муабетот ми беше повеќе околу поделба на обврските, дека не е баш така како шти го наведе у претходниот пост.

Прашањето е многу екстремно:) Зависи од ситуација до ситуација.
Далеку од екстремно, многу е едноставно. Маж неможе да биде домаќинка, тачка. Значи зошто ме цитираше незнам :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Далеку од екстремно, многу е едноставно. Маж неможе да биде домаќинка, тачка. Значи зошто ме цитираше незнам :)

Ако ова ти било поентата од постот, тогаш во ред, не требало да те цитирам:P

Мислев дека е некое твое генерално видување за машкиот пол:P

Ако не било така, тогаш се повлекувам;)

Kajgana Shop

На врв Bottom