Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
samo edna pricina e dovolna da ne veruvate deka Isus e bog.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО
Глава 12

29
Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,

T

templar55

Гостин
samo edna pricina e dovolna da ne veruvate deka Isus e bog.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО
Глава 12

29

Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,
само една причина е доволна да веруваме дека исламот е бљувотина од религија.... моменталната ситуација во светот

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
само една причина е доволна да веруваме дека исламот е бљувотина од религија.... моменталната ситуација во светот
abe ti treba da odgovorish na postot ,a ne da komentirash za islamot, ova tema nema vrska so islamot
ako nemash shto da odgovotish barem stegni na LIKE

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Одговорот е на место што не ти е јасно ?
Епа не му е јасно тоа што ти си опнал олкав крст, и си се крстил Темплар, (значи си застапник на христијанството), а при тоа велиш дека „исламот е бљувотина од религија“.

А шо као Христијанството нешо не е бљувотина? Богами со какви зборови го браниш е подолно од бљувотина..

T

templar55

Гостин
Епа не му е јасно тоа што ти си опнал олкав крст, и си се крстил Темплар, (значи си застапник на христијанството), а при тоа велиш дека „исламот е бљувотина од религија“.

А шо као Христијанството нешо не е бљувотина? Богами со какви зборови го браниш е подолно од бљувотина..
Абе болеснику ова е христијанска земја и ке ставам што сакам јас. Ти ако имаш некој проблем со тоа марш у саудиска арабија. Бљувотина е заради сите срања што се работат во име на таа религија. Погледни само освести се колку жртви имаше во последните неколку децинии во името на исламот. Немој да ме јебеш, тоа ти е најголемо зло на денешницата. Кај си видел христијански фанатик да убива муслимани ?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Абе болеснику ова е христијанска земја и ке ставам што сакам јас. Ти ако имаш некој проблем со тоа марш у саудиска арабија. Бљувотина е заради сите срања што се работат во име на таа религија. Погледни само освести се колку жртви имаше во последните неколку децинии во името на исламот. Немој да ме јебеш, тоа ти е најголемо зло на денешницата. Кај си видел христијански фанатик да убива муслимани ?
Сум видел?! охоооооо бачко па ти си бре у заблуда!

И тоа ни помалку ни повеќе темплар! ахахаххахахха сам себе си го даде! :pos:

А за саудиска арабија, дај пари одма идам и се селам.. ќе ебам арапки ТОБ!

T

templar55

Гостин
Сум видел?! охоооооо бачко па ти си бре у заблуда!

И тоа ни помалку ни повеќе темплар! ахахаххахахха сам себе си го даде! :pos:

А за саудиска арабија, дај пари одма идам и се селам.. ќе ебам арапки ТОБ!
70 мртви наспроти стотици илјади мртви now do the math морону

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
70 мртви наспроти стотици илјади мртви now do the math морону
Ај број ги у Сребреница.. Ај брои ги во Ирак, во Алжир (1950 тите), Авганистан - Советите и Америте, а? А изралциве шо им праат на Палестинциве а? Ги галат! убајни!

А браќава твои темплари дури 8 крстоносни војни напраиле, на чело со Папата! Ај тука брои ги мртвите ако ти стиска? А Шпанските конквистадори што збришале цели цивилизации во име на Христјанството?
А башка и Хитлер бил христијанин-католик...
А ККК од САД, ги сотреа црнцине и палеа крстови? Или онака си играле игри ко за 1-ви април..

Немој бе друже со вакви елементарни работи аман..

Чичко Сталин рекол една многу паметна работа...
„Смртта на еден човек е трагедија, а на милиони е статистика!“

така да ја 70 ја 1 милион, исти курац.. статистика е.. и секако луѓе се испоубиени...
Не знам само како тебе 70 мртви ти се позначајни и помала штета од 80..
изглеа слабо стоиш математика..

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
gospodine templar 55 go citiram vashiot post "ova e hristianska zemja"
za zal takva zamja ne postoi nikade ,za da se vika nekoja zemja hristianska tamu treba da vlladee ustavot na bibliata , a kolku shto znam toa go nema nikade vo svetov.

T

templar55

Гостин
Ај број ги у Сребреница.. Ај брои ги во Ирак, во Алжир (1950 тите), Авганистан - Советите и Америте, а? А изралциве шо им праат на Палестинциве а? Ги галат! убајни!

А браќава твои темплари дури 8 крстоносни војни напраиле, на чело со Папата! Ај тука брои ги мртвите ако ти стиска? А Шпанските конквистадори што збришале цели цивилизации во име на Христјанството?
А башка и Хитлер бил христијанин-католик...
А ККК од САД, ги сотреа црнцине и палеа крстови? Или онака си играле игри ко за 1-ви април..

Немој бе друже со вакви елементарни работи аман..

Чичко Сталин рекол една многу паметна работа...
„Смртта на еден човек е трагедија, а на милиони е статистика!“

така да ја 70 ја 1 милион, исти курац.. статистика е.. и секако луѓе се испоубиени...
Не знам само како тебе 70 мртви ти се позначајни и помала штета од 80..
изглеа слабо стоиш математика..
Абе а зашто ја труете темата кога е за Христијанство... јас ви серам ли у ваши теми за таа вашата религија ?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Абе а зашто ја труете темата кога е за Христијанство... јас ви серам ли у ваши теми за таа вашата религија ?
Не ја трујам бе чоек.. шо се нервираш..
Само почна да вреѓаш религија - ислам (не сум муслиман, но знаејќи ја смислата на толеранцијата во христијанството, и во исламот, ти не само што дрндаш против исламот, ти дрндаш и против христијанстовото, а се правиш голем христијанин).
Така да ти си тој што труеш... Али ако ти е удобно да сереш во своја тема,, онда изволте..

T

templar55

Гостин
Не ја трујам бе чоек.. шо се нервираш..
Само почна да вреѓаш религија - ислам (не сум муслиман, но знаејќи ја смислата на толеранцијата во христијанството, и во исламот, ти не само што дрндаш против исламот, ти дрндаш и против христијанстовото, а се правиш голем христијанин).
Така да ти си тој што труеш... Али ако ти е удобно да сереш во своја тема,, онда изволте..
Па што бараш бе у оваа тема проклетијо ц ц ц... да провоцираш а ? И не ми реплицирај више се гнасам од такви како тебе

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па што бараш бе у оваа тема проклетијо ц ц ц... да провоцираш а ? И не ми реплицирај више се гнасам од такви како тебе
Де бре не се нервирај...
Какво провоцирање бре.. ахахахх... искрено ти ме испровоцира со незрелите пцости кон муслиманот... затоа што ти реков.. едно зборуваш а друго правиш... ти пишав погоре.. но еве ај за атер твој опет - копи пејст - изволте...

знаејќи ја смислата на толеранцијата во христијанството, и во исламот, ти не само што дрндаш против исламот, ти дрндаш и против христијанстовото, а се правиш голем христијанин

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
abe ti treba da odgovorish na postot ,a ne da komentirash za islamot, ova tema nema vrska so islamot
ako nemash shto da odgovotish barem stegni na LIKE
А вие одговаравте ли на прашањате поставени кон Исламот и за Мухамед?
--- надополнето: 17 јули 2012 во 22:38 ---
gospodine templar 55 go citiram vashiot post "ova e hristianska zemja"
za zal takva zamja ne postoi nikade ,za da se vika nekoja zemja hristianska tamu treba da vlladee ustavot na bibliata , a kolku shto znam toa go nema nikade vo svetov.

Христијанска земја е затоа што доминантното население е христијански ориентирано.

И сосема е во право човекот, кога се нервира и употребува навредливи зборови, од проста причина што се обидувате на мала врата да подметнувате исламска идеологија, а не религија, (бидејќи исламот е класична идеологија), во 21 век, кога човештвото треба да се спреми кон нови успеси и сознанија темелени на науката, а не да се враќа во времето на МУхамед.

КАпираш нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom