Охрид

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
не бе, не сум бил никогаш:) само во Орид одам:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Ја кога проеврив последен пат Охрид беше дел од Македонија и како што е стандардот за мене во Скопје така е и за вас во Охрид, ама вие ги дигате цените ко да сте у друга држава со повисок стандард.
Провери покрај езеро - Аквариус, Кадмо и Ликвид колку е макијатото и провери Скопје на кеј или на Ленинова.
Откако ќе го направиш тоа, титни ни овде, ќе ти се јавиме, беспари ни е.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Лукас каде и кога ? :)
Сега е во Кадмо бич на 19 и на 31 ке е уште еднаш .
--- надополнето: 17 јули 2012 во 20:09 ---
Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро :D фала:)
31 Аца Лукас во кадмо бич и на 2 август Армин ван Бурен на плажа Парк .
--- надополнето: 17 јули 2012 во 20:12 ---
Провери покрај езеро - Аквариус, Кадмо и Ликвид колку е макијатото и провери Скопје на кеј или на Ленинова.
Убаво му кажа ... Скопје макијато 90 денари нагоре а овде во кафичиве покрај ЕЗЕРО ви е 70 ден максимум за големото правам муабет !

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро :D фала:)
На 27ми Жељко Самарџич во Кадмо Бич, на 1ви Здравко Чолич на стадион.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 21:29 ---
Убаво му кажа ... Скопје макијато 90 денари нагоре а овде во кафичиве покрај ЕЗЕРО ви е 70 ден максимум за големото правам муабет !
60 денари се таму кај што набројав. На кеј во Скопје нема испод 80 денари макијато, на Ленинова исто. Сфаќам некој од Свети Николе да дојде да каже дека цените му се скапи, ама не знам скопјани што се жалат за цени.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
60 денари се таму кај што набројав. На кеј во Скопје нема испод 80 денари макијато, на Ленинова исто. Сфаќам некој од Свети Николе да дојде да каже дека цените му се скапи, ама не знам скопјани што се жалат за цени.
Зато му напишав 70 ден максимум .. и ке дојдат да се жалат скапи биле цените во Охрид .. а скопје плаќаат кафе со поглед на Вардар ( да гледат црнила ) а овде плаќаат кафе со поглед на цело езеро ... е сега ако се од големото добро утро тие нека одат во Хевн нека појат кафе со скопски стандард :) башка кафичине шо не се со поглед на езеро или во пабојне по 40-50 ден е макијатоно .

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Зато му напишав 70 ден максимум .. и ке дојдат да се жалат скапи биле цените во Охрид .. а скопје плаќаат кафе со поглед на Вардар ( да гледат црнила ) а овде плаќаат кафе со поглед на цело езеро ... е сега ако се од големото добро утро тие нека одат во Хевн нека појат кафе со скопски стандард :) башка кафичине шо не се со поглед на езеро или во пабојне по 40-50 ден е макијатоно .
Барон, Ескејп и таа околина се дури и 30!Исто и во Амамон оние.Ла Тераса 30 или 40.Ама некој сакат за 30 денари кафе да сејт 3 сати покрај езеро...
А во Хевн криви се чашине :D

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Абе ја пред некое време седнав на кафе кај она шмизлана шо е скопје и 2 мали макијата нарачавме ..... и викам девојче сметката ако може .... идет таа келнерката и ми викат 200 денара . Ја онака цел прашалник напраен и викам дан си грешка нешо ја не јадев .....фино лепо стотче да ти било мало макијато а кај нас на плажа ќе пиеш големо макијато за 50 че :pipi:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Остајте ги скопскиве шо за 1000-че сакет и да ти го бапнет, ак се мојт. Излегвет еднаш месечно „у град“, прашање е и кај се давет, и после за 5 дена овде не на гла шо ни се качвет тук да се кабиљ и онадење да ни тргнет. И уш борчлија да се осешчат чоек.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...
Јас генерално земено зборам дека Охрид е поскап.

Остајте ги скопскиве шо за 1000-че сакет и да ти го бапнет, ак се мојт. Излегвет еднаш месечно „у град“, прашање е и кај се давет, и после за 5 дена овде не на гла шо ни се качвет тук да се кабиљ и онадење да ни тргнет. И уш борчлија да се осешчат чоек.
Тоа е бе, ние скопјанишчата сме криви, се на нас нешто ни фали, не дека вие секоја година се жалите како во Охрид ви нема туристи и такви некои работи... се ние скопјанишчата ви измислуваме такви работи од љубомора дека ние неаме езеро...
Не разоткри сите, ко Шерлок Холмс си бил ти бе

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...
Јас генерално земено зборам дека Охрид е поскап.
Докажи дека е, спореди цени. Еве јас ти дадов споредба. Преку година живеам во Скопје и знам како е.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Тоа е бе, ние скопјанишчата сме криви, се на нас нешто ни фали, не дека вие секоја година се жалите како во Охрид ви нема туристи и такви некои работи... се ние скопјанишчата ви измислуваме такви работи од љубомора дека ние неаме езеро...
Не разоткри сите, ко Шерлок Холмс си бил ти бе
Немат потреба да ве разоткријам, отскријани сте одамна. Во сиве овие години (а памтам и години ко ве немаше овде, ко одевте Буљарице, Бечичи по работнички одмаралишта, тогаш овде идаја странци шо арџеја пари и шо имаше аир од нив ко туристи) ќе дојте овде, ќе напрајте урла-бурла, те овоа е скупо, па зошо олку кафето, зошо ќебето е од отекс, а не е од тетекс*.. 90% од скопските шо идет овде не се трошајлии, или носет од дома патлиџани и пиперки, или се дечурлана шо купвит 1,5 литар вино и исто толку кокта и галамит или покрај езеро или по клупиве пред згради и ни ги креват сафрите. Е на тие гости право да ти кажам да им се посе*ам. Поарно сезона со ич гости, него сезона со вакви гости.

Kajgana Shop

На врв Bottom