- Член од
- 23 јануари 2012
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 912
Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро фалаАца Лукас , Армин Ван Бурен .. нз други кој беа али ке има секако ..
Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро фалаАца Лукас , Армин Ван Бурен .. нз други кој беа али ке има секако ..
дај не се брукај те моламШо сакате да кажите со морево не ми е јасно.Шо е едно море повредно од едно езеро?
дај ти одговори ако стварно си бил на море, те моламдај не се брукај те молам
Лукас каде и кога ?Аца Лукас , Армин Ван Бурен .. нз други кој беа али ке има секако ..
Провери покрај езеро - Аквариус, Кадмо и Ликвид колку е макијатото и провери Скопје на кеј или на Ленинова.Ја кога проеврив последен пат Охрид беше дел од Македонија и како што е стандардот за мене во Скопје така е и за вас во Охрид, ама вие ги дигате цените ко да сте у друга држава со повисок стандард.
Сега е во Кадмо бич на 19 и на 31 ке е уште еднаш .Лукас каде и кога ?
31 Аца Лукас во кадмо бич и на 2 август Армин ван Бурен на плажа Парк .Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро фала
Убаво му кажа ... Скопје макијато 90 денари нагоре а овде во кафичиве покрај ЕЗЕРО ви е 70 ден максимум за големото правам муабет !Провери покрај езеро - Аквариус, Кадмо и Ликвид колку е макијатото и провери Скопје на кеј или на Ленинова.
Откако ќе го направиш тоа, титни ни овде, ќе ти се јавиме, беспари ни е.
На 27ми Жељко Самарџич во Кадмо Бич, на 1ви Здравко Чолич на стадион.Ако сакаш прати ми по ПП кога,кој и каде ке е за да може одморот да ми помине што подобро фала
60 денари се таму кај што набројав. На кеј во Скопје нема испод 80 денари макијато, на Ленинова исто. Сфаќам некој од Свети Николе да дојде да каже дека цените му се скапи, ама не знам скопјани што се жалат за цени.Убаво му кажа ... Скопје макијато 90 денари нагоре а овде во кафичиве покрај ЕЗЕРО ви е 70 ден максимум за големото правам муабет !
Зато му напишав 70 ден максимум .. и ке дојдат да се жалат скапи биле цените во Охрид .. а скопје плаќаат кафе со поглед на Вардар ( да гледат црнила ) а овде плаќаат кафе со поглед на цело езеро ... е сега ако се од големото добро утро тие нека одат во Хевн нека појат кафе со скопски стандард башка кафичине шо не се со поглед на езеро или во пабојне по 40-50 ден е макијатоно .60 денари се таму кај што набројав. На кеј во Скопје нема испод 80 денари макијато, на Ленинова исто. Сфаќам некој од Свети Николе да дојде да каже дека цените му се скапи, ама не знам скопјани што се жалат за цени.
Барон, Ескејп и таа околина се дури и 30!Исто и во Амамон оние.Ла Тераса 30 или 40.Ама некој сакат за 30 денари кафе да сејт 3 сати покрај езеро...Зато му напишав 70 ден максимум .. и ке дојдат да се жалат скапи биле цените во Охрид .. а скопје плаќаат кафе со поглед на Вардар ( да гледат црнила ) а овде плаќаат кафе со поглед на цело езеро ... е сега ако се од големото добро утро тие нека одат во Хевн нека појат кафе со скопски стандард башка кафичине шо не се со поглед на езеро или во пабојне по 40-50 ден е макијатоно .
Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...Провери покрај езеро - Аквариус, Кадмо и Ликвид колку е макијатото и провери Скопје на кеј или на Ленинова.
Откако ќе го направиш тоа, титни ни овде, ќе ти се јавиме, беспари ни е.
Тоа е бе, ние скопјанишчата сме криви, се на нас нешто ни фали, не дека вие секоја година се жалите како во Охрид ви нема туристи и такви некои работи... се ние скопјанишчата ви измислуваме такви работи од љубомора дека ние неаме езеро...Остајте ги скопскиве шо за 1000-че сакет и да ти го бапнет, ак се мојт. Излегвет еднаш месечно „у град“, прашање е и кај се давет, и после за 5 дена овде не на гла шо ни се качвет тук да се кабиљ и онадење да ни тргнет. И уш борчлија да се осешчат чоек.
Докажи дека е, спореди цени. Еве јас ти дадов споредба. Преку година живеам во Скопје и знам како е.Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...
Јас генерално земено зборам дека Охрид е поскап.
Немат потреба да ве разоткријам, отскријани сте одамна. Во сиве овие години (а памтам и години ко ве немаше овде, ко одевте Буљарице, Бечичи по работнички одмаралишта, тогаш овде идаја странци шо арџеја пари и шо имаше аир од нив ко туристи) ќе дојте овде, ќе напрајте урла-бурла, те овоа е скупо, па зошо олку кафето, зошо ќебето е од отекс, а не е од тетекс*.. 90% од скопските шо идет овде не се трошајлии, или носет од дома патлиџани и пиперки, или се дечурлана шо купвит 1,5 литар вино и исто толку кокта и галамит или покрај езеро или по клупиве пред згради и ни ги креват сафрите. Е на тие гости право да ти кажам да им се посе*ам. Поарно сезона со ич гости, него сезона со вакви гости.Тоа е бе, ние скопјанишчата сме криви, се на нас нешто ни фали, не дека вие секоја година се жалите како во Охрид ви нема туристи и такви некои работи... се ние скопјанишчата ви измислуваме такви работи од љубомора дека ние неаме езеро...
Не разоткри сите, ко Шерлок Холмс си бил ти бе