Во што веруваат атеистите?

В

влијателен

Гостин
Молам да ми се појасни ова видео.

Да, и јас го забележав тоа уште на оригиналното видео и ја увидов неговата грешка. Поентата му беше дека е вчудоневиден дека деца кои сакаат да бидат научници го сметаат Коранот за книга со веродостојни научни податоци и тоа сакаше на многу лесен и брз начин да го покаже со пример, ама заради тоа што бараше начин да си го олесни примерот, ја згреши суштината.
Не верувам дека не знае за што се работи во оригиналниот текст, оти ако забележиш го праша девојчето дали мисли за водата во морето, а таа се збуни и му рече не.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Тоа што Ричард сака да го каже дека не му се верува како девојчињата можат да веруваат во тврдење во религиска книга, без доказ добиен со експеримент. Ај баш пиши го тој дел од куранот, ме интересира како е напишан, дали како алегорија за нешто друго или како научен труд каде што тие што го пишувале куранот направиле експеримент, собрале податоци и дошле до заклучок.
Да не се заборави дека во исламот имало доста математичари и можеби и истражувачи. Дури и да е напишано како научен факт (што не ми се верува баш) од каде таа идеја дека бог го рекол тоа. Па наједноставно објаснување е дека творците на куранот вметнале познат природен феномен за кој знеле претходно, да звучи како божја порака до пророкот. Тоа не е религија.
Стварно не гледам каде го срами или слично....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе ај ете почни од таа заспаност. Ете ја сум заспан и милиони други. Ама некако убаво мие да сум заспан. Како ќе го промениш ти тоа, и ќе ја издигнеш својата будност да ме заинтригира мене, и не само мене.
1. Никој од нас не е рекол дека сме пробудени, само рековме дека го знаеме патот како тоа да се направи.
2. Кажи ми барем еден добар разлог зошто јас требе да потрошам на тебе барем една минута за Tи да се „разбудиш“
Што се мене тиче. можеш да спиеш и во наредниот живот.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Затоа што тоа не е ....плукни- залепи..
Добро,не е плукни залепи.
Но,зошто се трудиш да достигнеш нешто,можеби нема да ти се допадне тоа што ќе го видиш откако ги отвориш очите.
Дали имаш престава што е тоа (да бидеш буден)?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Добро,не е плукни залепи.
Но,зошто се трудиш да достигнеш нешто,можеби нема да ти се допадне тоа што ќе го видиш откако ги отвориш очите.
Дали имаш престава што е тоа (да бидеш буден)?
Не соодветна тема е за да ми објасниш што значи тоа.
Иначе јас со тоа го „тепам“ времето....„слободни активности“

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Никој од нас не е рекол дека сме пробудени, само рековме дека го знаеме патот како тоа да се направи.
2. Кажи ми барем еден добар разлог зошто јас требе да потрошам на тебе барем една минута за Tи да се „разбудиш“
Што се мене тиче. можеш да спиеш и во наредниот живот.
1. Ти само мислиш дека го знаеш. Ќе ти се разјасни таму некаде у 7ма или 8ма деценија од животот, каков пат си одбрал и што си оставил зад себе.

2. Ич нејќам да ме будиш. По втор пут ти го кажувам ова. ЈАс се обидувам тебе да ти укажам, да завртиш по некој друг пат.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
1. Ти само мислиш дека го знаеш. Ќе ти се разјасни таму некаде у 7ма или 8ма деценија од животот, каков пат си одбрал и што си оставил зад себе.

2. Ич нејќам да ме будиш. По втор пут ти го кажувам ова. ЈАс се обидувам тебе да ти укажам, да завртиш по некој друг пат.
1 најповеќе сакам кога некој просветлен како тебе ми кажува што јас мислам
2,. Ај размисли сега подобро...цело време не убедувате на форумот религија да го сменеме ние патот....да го фатиме патот на атеистите.....
Кој кого убедува?
Ние на никој не велиме дека требе да се пробуди...тоа си е лична ствар...зависи од тебе...тој е најтешкиот чекор...да си признаеш дека си заспан..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1 најповеќе сакам кога некој просветлен како тебе ми кажува што јас мислам
2,. Ај размисли сега подобро...цело време не убедувате на форумот религија да го сменеме ние патот....да го фатиме патот на атеистите.....
Кој кого убедува?
Ние на никој не велиме дека требе да се пробуди...тоа си е лична ствар...зависи од тебе...тој е најтешкиот чекор...да си признаеш дека си заспан..
Зарем може на форумов, некој некого да убеди?

Не заебаај.:P

Згора на тоа, она што ти го велиш пат на атеистите, јас го велам пат на разумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom