- Член од
- 22 октомври 2011
- Мислења
- 404
- Поени од реакции
- 115
Молам да ми се појасни ова видео.
Да, и јас го забележав тоа уште на оригиналното видео и ја увидов неговата грешка. Поентата му беше дека е вчудоневиден дека деца кои сакаат да бидат научници го сметаат Коранот за книга со веродостојни научни податоци и тоа сакаше на многу лесен и брз начин да го покаже со пример, ама заради тоа што бараше начин да си го олесни примерот, ја згреши суштината.Молам да ми се појасни ова видео.
1. Никој од нас не е рекол дека сме пробудени, само рековме дека го знаеме патот како тоа да се направи.Абе ај ете почни од таа заспаност. Ете ја сум заспан и милиони други. Ама некако убаво мие да сум заспан. Како ќе го промениш ти тоа, и ќе ја издигнеш својата будност да ме заинтригира мене, и не само мене.
Ако го знаете,зошто не се разбудите?1. Никој од нас не е рекол дека сме пробудени, само рековме дека го знаеме патот како тоа да се направи.
Затоа што тоа не е ....плукни- залепи..Ако го знаете,зошто не се разбудите?
Ти си без конкуренција најрасветлената личност која ја познавам...Затоа што тоа не е ....плукни- залепи..
Добро,не е плукни залепи.Затоа што тоа не е ....плукни- залепи..
Не соодветна тема е за да ми објасниш што значи тоа.Добро,не е плукни залепи.
Но,зошто се трудиш да достигнеш нешто,можеби нема да ти се допадне тоа што ќе го видиш откако ги отвориш очите.
Дали имаш престава што е тоа (да бидеш буден)?
1. Ти само мислиш дека го знаеш. Ќе ти се разјасни таму некаде у 7ма или 8ма деценија од животот, каков пат си одбрал и што си оставил зад себе.1. Никој од нас не е рекол дека сме пробудени, само рековме дека го знаеме патот како тоа да се направи.
2. Кажи ми барем еден добар разлог зошто јас требе да потрошам на тебе барем една минута за Tи да се „разбудиш“
Што се мене тиче. можеш да спиеш и во наредниот живот.
1 најповеќе сакам кога некој просветлен како тебе ми кажува што јас мислам1. Ти само мислиш дека го знаеш. Ќе ти се разјасни таму некаде у 7ма или 8ма деценија од животот, каков пат си одбрал и што си оставил зад себе.
2. Ич нејќам да ме будиш. По втор пут ти го кажувам ова. ЈАс се обидувам тебе да ти укажам, да завртиш по некој друг пат.
Сигурен си дека го знаете патот?Не соодветна тема е за да ми објасниш што значи тоа.
Иначе јас со тоа го „тепам“ времето....„слободни активности“
Зарем може на форумов, некој некого да убеди?1 најповеќе сакам кога некој просветлен како тебе ми кажува што јас мислам
2,. Ај размисли сега подобро...цело време не убедувате на форумот религија да го сменеме ние патот....да го фатиме патот на атеистите.....
Кој кого убедува?
Ние на никој не велиме дека требе да се пробуди...тоа си е лична ствар...зависи од тебе...тој е најтешкиот чекор...да си признаеш дека си заспан..