1. Не е субјективно, објективно е така, коклу и да се опираш пред тој факт... но сепак, тоа е твое субјективно мислење да кажеш како што кажа...
2. Да, се слагам дека „Св.Дух“ е присатен во мене, и во секого, имајќи в предвид дека она што за Христијаните е св.Дух, тоа за Старите Елини е ПСИХА (psyche 1640s, "animating spirit," from L. psyche, from Gk. psykhe "the soul, mind, spirit, breath, life, the invisible animating principle or entity which occupies and directs the physical body" (personified as Psykhe, the lover of Eros), akin to psykhein "to blow, cool," from PIE root *bhes- "to blow" (cf. Skt. bhas-). The word had extensive sense development in Platonic philosophy and Jewish-influenced theological writing of St. Paul. In English, psychological sense is from 1910.), за другите народи со поинаков назив, а кој во суштина е ништо друго освен психичкиот апарат на личноста, дефиниран преку Фројдовите ИД, Его и Суперего (нешто со кое делумно се раѓаш, но најповеќе го стекнуваш и учиш во текот на сиот свој живот).
- Не се слагам со тоа „спонтано“, затоа што нема ништо спонтано во присуството, има само спонтаност во реакцијата (но и тоа е благо речено дискутабилно, со оглед на односот акција-реакција).
- Не се слагам со тоа „потенцијалот“ - што сакаш да кажеш, дека со раѓање некој е предодреден да го има, а некој да го нема? Кој тоа го предодредува со раѓање т.е. со зачнување?! Звучиш смешно, дообјасни се...
3. За ова, „ти си „Му потребен“ на Христа, Зборот. Тој те сака, за Себе, за тебе и за сите околу тебе. Тука си каде си, си бил каде си бил, и ќе бидеш каде ќе бидеш - поради Господ.“ неам зборови, очигледно не си ме разбрал, а и не ме чуди. Само со вакви изјави, немој после на друг да му го накалемуваш зборот „субјективно“, оти од ова твоево посубјективно здравје! Мислам, не ми е јасно, како бре се дрзнуваш ТИ, но и други ко тебе, да накалемувате и ставате на кантар нечија „субјективност“, а при тоа, Вашето општо контање на религијата, религиската догма, е строго врзана за субјективно доживување, а овде го претставувате и чаламите како објективна вистина?!? Па дали си ти нормален човече?!