Дежурна Ординација! #2

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
За маст можеш да се мачкаш со Фиталп,се купува од било која аптека,50-60 денара е,и е на природна база :)
А што може да претставува проблемот?Наместо да се намалува болката, секојдневно се зголемува.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
А што може да претставува проблемот?Наместо да се намалува болката, секојдневно се зголемува.
Искрено да ти кажам незнам.Може ти е истегнат мускулот,може до тетивите.Таа маст е за опуштање на мускулите,ништо нема да изгубиш,зарем не? :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ко бев помал се гушев,односно не можев да земам длабоко воздух,после еве да речам 6-7 години,пак почнав така да се гушам одвреме навреме :confused:.
Се изнервирав премногу,срцето почна да ми лупа многу и после 30тина мин. веќе осеќав ко потешко да дишам....
Совет?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Од пред една недела ми се појавиа болки во нозете.Се јавуваат при кога има малку поголем напор на листовите:при ставање,при скокање,при трчање.Три пати неделно имам тренинг на отворено и трчаме по околу 3-4 километри на патека.Не ми претставуваше проблем но од никаде се појавија болки.Се појавиа наеднаш и секој ден болките се зголемуваат.На почетокот беа благи како болки од замор, но по 2-3 веќе станаа загрижувачки.Се јавуваат на двете нозе околу 7 цм над глуждовите.Некој предлог за маст или вежби за намалување или отстранување на болките?
Магнезиум/калиум зимаш дополнително?Креатин?Дехидрација? Нешто од овие трите?

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Дали можеш да добиеш инфекција ако се избањаш во езеро на првиот ден од менструацијата, а да незнаеш дека имаш. Бидејќи на пример мене не ми е редовна т.е не ми е стабилизирана (имам 15 години и прв пат добив на 14) и затоа прашувам, стварно незнаев дека сум имала затоа мене ми иде на 2-3 месеци, а не секој месец, а овој месец ете ми стигна на време (мислам на месец, а инаку ако збориме за денови порано ми дојде) и сега многу ми е страв. Помош? :S

~ Everything.you`re.not

Salvatore`s girl
Член од
8 април 2012
Мислења
106
Поени од реакции
421
Дали можеш да добиеш инфекција ако се избањаш во езеро на првиот ден од менструацијата, а да незнаеш дека имаш. Бидејќи на пример мене не ми е редовна т.е не ми е стабилизирана (имам 15 години и прв пат добив на 14) и затоа прашувам, стварно незнаев дека сум имала затоа мене ми иде на 2-3 месеци, а не секој месец, а овој месец ете ми стигна на време (мислам на месец, а инаку ако збориме за денови порано ми дојде) и сега многу ми е страв. Помош? :S

Не би требало, мене три лета по ред ми иде точно деновите кога ќе сум негде на одмор ( промена на клима или што ти ја знам ) , и се имам капено тогаш. До сега не сум имала проблеми. Ама секој различно, не мојш да знаеш.
Мада на друг не би препорачала, сепак тие денови треба да се обрне внимание на хигиената, особено во летни денови :)

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Не би требало, мене три лета по ред ми иде точно деновите кога ќе сум негде на одмор ( промена на клима или што ти ја знам ) , и се имам капено тогаш. До сега не сум имала проблеми. Ама секој различно, не мојш да знаеш.
Мада на друг не би препорачала, сепак тие денови треба да се обрне внимание на хигиената, особено во летни денови :)
Сеа може ќе биде малку повеќе дирекно прашањево, ако несакаш немораш да ми одговориш, ама важно ми е. :( Дали во текот на капењето носеше тампон (бидејќи јас не носев, а инаку 2 пати се избањав). Сеа некако чудна ми е менструацијата, незнам можеби е и од страв, ај да не опишувам тука сеа, ама има поинаков изглед и мирис, од тоа ми е најмногу страв. Дури и да има некаква инфекција, како се лечи таа? :(

~ Everything.you`re.not

Salvatore`s girl
Член од
8 април 2012
Мислења
106
Поени од реакции
421
Сеа може ќе биде малку повеќе дирекно прашањево, ако несакаш немораш да ми одговориш, ама важно ми е. :( Дали во текот на капењето носеше тампон (бидејќи јас не носев, а инаку 2 пати се избањав). Сеа некако чудна ми е менструацијата, незнам можеби е и од страв, ај да не опишувам тука сеа, ама има поинаков изглед и мирис, од тоа ми е најмногу страв. Дури и да има некаква инфекција, како се лечи таа? :(
Претпоставувам , уште ти трае менструацијата. Почекај, и да има некоја инфекција, треба да помине време додека се јават некои симптоми. Ако забележиш чешање, печење, промена на боја и мирис на вагиналниот исцедок , болки во долниот дел на стомакот, ќе се јавиш на лекар, а до тогаш не му мисли ;)
Инаку инфекции се лечат со антибиотици.
Јас да, користев тампон секогаш, ама тоа не е никаква заштита од инфекции, напротив треба многу да се внимава при нивно користење и често да се менуваат , бидејќи се ствараат услови за размножување на бактерии.

М

Мартин`

Гостин
Едно прашање мислам најприкладна е темава за тоа..

Шумлививе таблети стварно имаат витамини или се тоа е само маркетиншки трик за продажба на производот, да знам дали воопшто да трошам пари па и да се мачам да ги пијам. И да по колку на ден шумливи таблети е нормално да се пијат ?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Едно прашање мислам најприкладна е темава за тоа..

Шумлививе таблети стварно имаат витамини или се тоа е само маркетиншки трик за продажба на производот, да знам дали воопшто да трошам пари па и да се мачам да ги пијам. И да по колку на ден шумливи таблети е нормално да се пијат ?
искрено не знам зашумливите,има некои ги препорачуваат,други ги кудат многу - кој ќе докажи не знам

ако си при пари пробај со нешто вакво Wellman (англиски се,мислам дека нема промаш) побарај по аптеките треба да се околу 600 денари паковањето,даваат добри резултати

инаку најдобри и незаменливи ти се витамините од свежо овошје и зеленчук несомнено......имам голтано по 1000 мг Ц витамин дневно,нема таков ефект како исцеден лимон во чаша вода

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.281
Поени од реакции
3.314
Shto treba da znaci ako na eden covek mu se ukocuva celo telo?? I mu se zdrvuvaat zabite ?

Член од
18 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво.Нов сум на форумот и сакам да прашам за еден проблем кој ме мачи веќе 4-5 дена.Имам 15 години и имам болки на левата страна од стомакот кои траат по цел ден.Болката е локализирана од под левото ребро па се до кај папокот а знае и да ме боли и левиот тестис.Болките веќе ми стануваат досадни и ако потраат уште неколку дена ќе отидам на доктор.Исто така сакам да напоменам дека одвреме навреме ме боли и средниот дел од стомакот.Дали болката може да се јавува поради истегнат мускул(тренирам секој ден по 2-3 сати), дали може да се јавува поради проблем со тестисите или пак дали можи да ме боли поради тоа што пиев вода од шишенце во кој пред тоа имаше мирис(пиев вода од шишенцето односно си прскав од шишенцето во устата 3-4 дена а болката се јави 2 дена после последното прскање од шишенцето).Чекам за одговор.
Фала ви однапред!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Си пробал уролог да посетиш? Да видиш да не ти е нешто со бешиката...

Kajgana Shop

На врв Bottom