Општи вело муабети, прашања, совети

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Гледам цените денеска цел ден и сум изненаден од тоа колку високи цени имаат точаците што се MADE IN CHINA. Е да ми извинат толку пари не давам за с*ање кое ќе се расипе брзо. Во план сум дека ќе најдам од оние старите точаци и ќе обновам малце и ќе трае уште 20 години. А над 1 000 EUR не доаѓа во предвид да давам, затоа што тоа за мене е луксуз. :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
го имам истиот и можам да ти кажам слободно иди кај сакаш со него. Многу добар и брз точак. Само биди претпазлив, се е можно да се случи :) И сака некој по кеј да извозиме деновиве? Онака чил и уживанција? ПП

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Некој за матка денеска кај 18 часот? ПП или на моб. 078 248 692

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Гледам цените денеска цел ден и сум изненаден од тоа колку високи цени имаат точаците што се MADE IN CHINA. Е да ми извинат толку пари не давам за с*ање кое ќе се расипе брзо. Во план сум дека ќе најдам од оние старите точаци и ќе обновам малце и ќе трае уште 20 години. А над 1 000 EUR не доаѓа во предвид да давам, затоа што тоа за мене е луксуз. :)
Батали тоа кинеските, ај што брзо се раципуваат но мора да мислиш и на твојата сигурност. Инаку имаш добри точаци и за 500 ЕУР. Оди во Prosport гледам имаат -15 % попуст на некои модели, за 23-24.000 денари се наоѓа убаво точаче (зборам за Specialized). :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.436
Поени од реакции
5.479
Edno prasanje Koja proizvodnja se ultra eftinive "Runner" bicikli? Gi gleam na agrotehna.com.mk so celicen ram i se toa ili da baram nekoj od ovie Srpskive "Capriolo" i "Polar"....Mi treba za obavezi niz grad da ne akam pesh

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Зашто не се качивте до козјак?
Па прво пошто почна да се стемува, и второ пошто и јас бев при крај на силите да качувам уште угорници. Следниот пат :vozbud:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Ако моит помош. :(
Дали во Скојево некаде можам да најдам запчаници за преден погон. Само запчаници и тоа средниот и најголемиот.
Погонот ми е Деоре ХТ од незнам која година, со 5 крака е и запчаниците се со големина 22, 32 и 42. Мене ми требаат само тие со 32 и 42 запци. Немора да се нови ама да се солидна состојба. Нов цел погон ХТ скап ми е.
Однапред благодарам.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако моит помош. :(
Дали во Скојево некаде можам да најдам запчаници за преден погон. Само запчаници и тоа средниот и најголемиот.
Погонот ми е Деоре ХТ од незнам која година, со 5 крака е и запчаниците се со големина 22, 32 и 42. Мене ми требаат само тие со 32 и 42 запци. Немора да се нови ама да се солидна состојба. Нов цел погон ХТ скап ми е.
Однапред благодарам.
Јас барав само запчаници низ продавниците за велосипеди пред две недели, но сите ми нудеа цел погон со курбли. Моментално нема никаде да најдеш, ако најдеш, мој совет купи си цел погон зошто не се исплати, скапи се. :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Па прво пошто почна да се стемува, и второ пошто и јас бев при крај на силите да качувам уште угорници. Следниот пат :vozbud:
Ај да договориме вожња деновиве неам возено една недела. Ми се вози ми се плаче :place:

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Ај да договориме вожња деновиве неам возено една недела. Ми се вози ми се плаче :place:
Ако се прибра у СК ајде.. да се собереме и поголема група не е лошо..

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Каунт ми ин!!!! :D
У Скопје сум дајте идеја кај да возиме. Еве ја викам да возиме до матка преку Водно(опција за кондиционо по неспремните да се качат до крст со жичара) Најдов GPS track од рутата. Да не се изгубиме пошто јас се изгубив :cautious:

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
Baram sedishte za velosiped od starite, shiroko so tri federi eden napred i dva odpozadi i pumpa nesto slicno ko na slikava bike49455.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom