Официјални трансфери/позајмици

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Eпа сите го немаат Роман Абрамович да дава по 50 милона...Или некој си шеик,глупак...Сфакаш? Од кога тоа да се плаќа за играчи по 40-50 мил.Се броеја на прсти.Од кога се замеша тоа Руското ѓубре се почна надолу.
Во најскапите 10 трансфери во историјата Челзи има само еден - Торес. Останати со по еден се Барселона, Интер, Јувентус и Лацио. Останатите 5 се на Реал, од кои 4 се во топ 5. Да, Абрамович го уништи фудбалот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Eпа сите го немаат Роман Абрамович да дава по 50 милона...Или некој си шеик,глупак...Сфакаш? Од кога тоа да се плаќа за играчи по 40-50 мил.Се броеја на прсти.Од кога се замеша тоа Руското ѓубре се почна надолу.
Really?

Oh that's right. You're wrong

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.605
Поени од реакции
22.610
Значи, врти сучи, пак е мојата теорија..
Кога Сити, ПСЖ (па, еве и Челзи) купуваат играчи за превисоки суми, тогаш тоа е срамота и уништување на фудбалот.
Кога Реал Мадрид го прави истото тогаш тоа е моќен клуб и создавање на галактичен тим.
Логика? :LOL:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.432
Поени од реакции
6.078
Really?

Немојш пост да напишиш без слика од 9гаг...онака ми е смешна постапкава твоја-читаш некој пост шо ти реплицирал некој, ојш на 9гаг,бараш 3 -4 слики (кои предходно си ги букмаркирал со цел да го сториш горенаведеново)и ги постираш ко главен аргумент...

јас се извинувам за офтопиков,се надевам и извенето ќе ми е :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Кога ќе ме убеди некој во спротивното...Барем Реал фрлат и фрлаа за играчи...Така Ернесто ЧЕ Гевара ? Мала работа е да ги земеш Фиго,Роналдо,Родналдо,Бекам и ред други во најдборите години од кариерата?

А мене искрено ме нервираат третокласните клубови кои фрлаат големи пари.Па се знае кај е вашето место пичка ви мајчина.Ако сакате да напредувате сторете го тоа бе шеик.Младинска школа,јаки деца,напрајте тим.Или купувајте од Бразил и Аргентина напрајте ги играчи задржете ги и борете се.Не Челзи го купува Абрамович праи лом,ПСЖ и Сити шеик од Тангузија и лом.

Ма ви се молам не серете!
--- надополнето: 15 јули 2012 во 10:35 ---
Really?

Ти глуп си или глуп се праиш мајке му стара??Гледаш кој се играчи се таму ?
Или на Челзи играчите,Хазард,Торес и компанија....хахаха абе дечко бе...Те следам и на темата Премиер лига и моментално си далеку од реалноста.Кога ќе сфатиш некои работи тогаш ќе ми биде мило да дискутирам со тебе,а Че е друга приказна.Фан на Барса или Реал мора да јаде банани за противникот,без разлика дали е точно или не,,дали е во право или не :) :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Кога ќе ме убеди некој во спротивното...Барем Реал фрлат и фрлаа за играчи...Така Ернесто ЧЕ Гевара ? Мала работа е да ги земеш Фиго,Роналдо,Родналдо,Бекам и ред други во најдборите години од кариерата?
секако дека не е,арно ама Реал не се ценкаше ами нудеше цена неколкукратно над реалната,па пазарот скокна исто толку пати

денес гледаме дека не постои фудбалска,ами КОМЕРЦИЈАЛНА вредност на играчите,пренабиени цени заради алчните агенти на кои подлога им направија проекти како Лос Галактикос

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
секако дека не е,арно ама Реал не се ценкаше ами нудеше цена неколкукратно над реалната,па пазарот скокна исто толку пати

денес гледаме дека не постои фудбалска,ами КОМЕРЦИЈАЛНА вредност на играчите,пренабиени цени заради алчните агенти на кои подлога им направија проекти како Лос Галактикос

Фрлањето пари на Реал неможе да се спореди со фрлањето на екипи ко Челзи,ПСЖ,Сити,Анжи,Малага...Тоа е фант No.1 и е вистина сакал некој се слагал,нејкел.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

Зарем Реал беше тој што бараше 50 или 90 милиони за играч ? они им дадоа колку што бараше фергусон .. Зеде 90 м од Роналдо и сега се жали не можел да земе играч од Сити дека имале многу пари , а и Венгер се жали дека му ги земале играчите , па кој играч ке сака да остане во Арсенал а да знае дека нема шанси да освои титула ? Ливерпул иста приказна фрла пари на недокажани фудбалери (ги гледаат една сезона и оп 20 м или 35м даваат за џабе ) во англија досега мислам дека трансферот на керол е најглупав .. да фрлиш 35 м за играч како керол треба да си ненормален .. не се даваат повеќе од 18-20м за тој играч ! Зедоа пари од Торес али заработката што ја имаше челзи од дресовите на Торес беше 15 пати поголема од таа на ливерпул за дресовите на керол !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ај бе смирете живци и сконцентрирајте си се на вашите тимови. Доста со офтопик.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А кој ви брани да отворите тема со назив кој го сјеба фудбалот? :) Отворете си и префрлете се таму, нека седи оваа за трансфери.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Фрлањето пари на Реал неможе да се спореди со фрлањето на екипи ко Челзи,ПСЖ,Сити,Анжи,Малага...Тоа е фант No.1 и е вистина сакал некој се слагал,нејкел.
дека фрлаше реал пари затоа е оправдано ?! перез ја крена ненормално цената на пазарот и сеа ќутете и играјте,а ПСЖ ако не бил - сега ќе биде тим за респект.....Ренџерс испаѓа од сцената,идат на неа нови дечки....само за информација на пример Т.Силва ќе земаше одприлика 6 мил евра во Милан,а сега ќе зема 7 и што ќе го задоволат тие неколку мил. евра + во животот ?! во двата случаи обезбедува живот за повеќе поколенија
--- надополнето: 15 јули 2012 во 12:31 ---
А кој ви брани да отворите тема со назив кој го сјеба фудбалот? :) Отворете си и префрлете се таму, нека седи оваа за трансфери.
секако,еве отворете пошто гледаме дека некои не сакаат да ја прифатат реалност - кој прв почна и зошто продолжи........

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Значи, врти сучи, пак е мојата теорија..
Кога Сити, ПСЖ (па, еве и Челзи) купуваат играчи за превисоки суми, тогаш тоа е срамота и уништување на фудбалот.
Кога Реал Мадрид го прави истото тогаш тоа е моќен клуб и создавање на галактичен тим.
Логика? :LOL:
У некои работи како овие, неможеш да бараш логика. Впрочем, ти прошло времето кога си играл со кукли и на куклите си им облакал розеви сукњичиња, зошто си идел по некоја логика дека женските носат розево. Овде не барај логика, зошто споредбава ти е глупа.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Aбе муабетов е во Фудбалот да постојат само неколку екипи овие другите кој ги е*е треба да постојат Барселона,Реал ,Јунајтед Милан итн овие другите ке бидат само да им сервираат играчи на тацна и да им ги продаваат и да си освојуваат титули.Еве Челзи на пример да не дојдеше Абрамович ке си беа тим од типот на Евертон кај шо и беа пред тоа еден просечен клуб е после тоа се променија многу работи станаа врвен клуб во Европа само ме нервира шо наеднаш изникнаа како печурки после дожд навивачи како шо ке изникнат сеа за Сити и ПСЖ.Ливерпул имал историја а незнаат за титула во Премиер лига шо е најстрашно некој те убедува за Ливерпул дека се тим со не знам колку титули ова она а тој уште не бил испланиран од татко му и мајка му кога Ливерпул освојувал титули.
Зошто да не купуваат Арапите клубови?Зошто да не даваат огромни пари за трансфери?
Тоа ти е како да имаш милиони на сметка а ти да живееш со основни намирници колку да си жив.
И најмногу плачат клубови кои си навикнале да се во врвот па сега им пречи шо некој помал клуб си инвестира и сака да дојде на врвот.
Кој му е крив на Ммилан шо ги продаде Силва и Ибра(нз дали го продаја) Кој му е крив на мојов клуб шо РВП не сака да потпише нов договор? Сити ,ПСЖ не проблемот е кај нив самите ги продаваат за да земаат пари а не некои Арапи не им го кладе Арапот пиштолот на чело и им рече продавај или готов си.
АЛЧНОСТ - тоа е карактеристика на секој човек ретки се тие шо се скромни зато шо ко ке видат пари одма поинаку размислуваат од Пари никогаш доста а овие тимови си одат со таква стратегија ако немаме којзнае каква историја ама зато иаме пари и предноста треба да се искористи .Кој вели дека среката со пари не се купува

И ова Шо барал во Франција во ПСЖ дали му е репер да освои Француско првенство,шо првенство е тоа скапано.
А Шпансково шо првенство е ?Па уште на пола од сезона Реал и Барса бегаат со по 20 бода а уште од почеток на сезона знајш дека само 2 утакмици ке изгледаш Ел класико и толку другото и не е за гледање

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Немојш пост да напишиш без слика од 9гаг...онака ми е смешна постапкава твоја-читаш некој пост шо ти реплицирал некој, ојш на 9гаг,бараш 3 -4 слики (кои предходно си ги букмаркирал со цел да го сториш горенаведеново)и ги постираш ко главен аргумент...

јас се извинувам за офтопиков,се надевам и извенето ќе ми е :)
Да во право си не можам да напишам пост без слика од 9гаг. Те молам научи ме како да напишам пост без слика од 9гаг.
Да во право си еве и во овој пост ќе ставам една слика да не ти падне логиката во вода
Ти глуп си или глуп се праиш мајке му стара??Гледаш кој се играчи се таму ?
Или на Челзи играчите,Хазард,Торес и компанија....хахаха абе дечко бе...Те следам и на темата Премиер лига и моментално си далеку од реалноста.Кога ќе сфатиш некои работи тогаш ќе ми биде мило да дискутирам со тебе,

Те молам најди ми еден мој пост во темата за премиер лига што е далеку од реалноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom